Foto bij Een.

Oké, deze story kan bekend voorkomen. Maar dat komt omdat ik hem ook op mijn Blogse heb staan. Alleen daar werd hij niet vaak gelezen, dus dacht ik, dan zet ik hem ook hierop! De eerste paar delen zijn wat slecht, maar daarna worden ze beter!

Ik zucht. We hebben Engelse les wat weer zoals gewoonlijk slaapverwekkend is. Ik schrik op van de bel en loop het lokaal uit. Op de gang komt mijn beste vriendin gillend naar me toe gerend. ‘Wat is er?’vraag ik. ‘Twee dingen… één: er is een film auditie voor een nieuwe film met Miley Cyrus en twee: The Jonas Brothers komen naar Nederland!’ Roept mijn vriendin. ‘Shh voor iemand het hoort en onze kansen grijpt,’ grinnik ik. ‘Oh ja dat is waar ook,’ zegt ze en de bel gaat weer. Na school gaan we samen naar de auditie voor de film. ‘Wat voor film is het eigenlijk?’ vraag ik. ‘Oh zoiets als Camp Rock,’ zegt Lisa. ‘Wat?!’ roep ik. ‘Dus ik moet gaan zingen?!’ piep ik hysterisch. ‘Yup’ zegt Lisa vrolijk. ‘Oh mijn God. Lisa je weet dat ik af ga als ik voor een camera of publiek moet zingen!’ roep ik. ‘Ja, maar deze keer niet want je doet gewoon heel goed je best en gaat er helemaal voor oké?’ vraagt Lisa me über vrolijk. Het is gewoon om chagrijnig van te worden. ‘Ja,’ mompel ik. Een paar minuten later ben ik aan de beurt. ‘Nou… Iris zo heet je toch?’ vraagt de producer. ‘Ja zo heet ik,’ zeg ik een beetje zenuwachtig. ‘Hier is je tekst met het liedje en doe je best zou ik zeggen,’ zegt hij weer. Ik zucht een keer en doe wat me gezegd wordt. Als ik klaar ben loop ik naar Lisa die buiten staat te wachten. ‘En? Hoe ging het?’ vraagt Lisa als ik naast haar sta. ‘Het ging wel,’ mompel ik. ‘Mooi nu kunnen we naar het gebouw hiernaast waar straks de voor verkoop van de kaartjes van The Jonas Brothers begint!’ gilt Lisa en trekt me mee daar naartoe. Tien minuten later hebben we kaartjes voor het concert helemaal voorin in zo’n vak. ‘Wauw dat we gewoon als eerste binnen waren’ zeg ik en kijk enthousiast naar het kaartje dat ik in mijn hand heb.
2 maanden en een paar dagen later.
Ik word wakker van Nick’s stem die door mijn wekker komt. Ik gaap en luister het liedje af waarna ik onder de douche stap en me aankleed. Ik loop naar beneden waar ik mijn ontbijt op eet en naar school ga. Ik rijd naar het wacht punt waar ik altijd op Lisa wacht. 2 minuten later komt ze aanrijden. ‘Hé Lisa,’ zeg ik en pak mijn fiets. ‘Hoi Iris!’ roept ze vrolijk. ‘Waarom ben je zo vrolijk vandaag? We hebben gewoon school hoor,’ vraag ik verbaast. ‘Ik ben zo vrolijk omdát morgen het concert van The Jonas Brothers is!’ gilt ze door de straat. ‘Oh ja, bijna vergeten,’ zeg ik en voel me ook vrolijker worden. Op school aangekomen zetten we onze fietsen weg en gaan naar onze kluisjes. Als we onze boeken hebben gepakt gaat de bel. ‘Ga je mee naar de les?’ vraag ik Lisa, die naast me staat. ‘Ja, oké,’ zegt ze en we lopen samen naar de les. In de les kan ik me moeilijk concentreren. Dus ik besluit maar hartjes in mijn schrift te gaan schrijven I + N = <3 en Iris Jonas en zelfs nog I love Nick Jonas. “Iris! Luisteren! Wat is het antwoordt van de som op het bord?’ Schreeuwt de lerares die voor het bord staat. Snel reken ik de som uit. ‘Het antwoord is zesenzeventig,’ zeg ik. ‘Heel goed, maar de volgende keer beter opletten,’zegt ze en gaat weer verder met de les. Ik zucht en kijk naar het bord. Als de les is afgelopen loop ik met Lisa in de gang, op weg naar onze volgende les. ‘Wat was je allemaal wel niet aan het doen tijdens wiskunde?’vraagt ze verbaast. ‘Ik kon me niet concentreren dus ben ik maar iets in mijn schrift gaan kladderen,’ zeg ik en loop het Nederlands lokaal binnen. ‘Goedemorgen klas,’ begroet de leraar ons. ‘Goedemorgen,’ mompelt de hele klas terug. ‘Oké gauw verder met de les dan maar hè,’ zegt de leraar vrolijk. Ook weer tijdens die les kon ik me niet concentreren.

Reageer (2)

  • Anoukieex

    ze heeft wel gelijk het is echt heel erg slecht te lezen, maar super verhaal(H)maar het nadeel is dat ik al weet hoe het gaat ;)alleen het einde niet maar zet het volgende deel er maar op dan kan ik dadelijk gaan huilen xD xxxx

    1 decennium geleden
  • Aldea

    ik kan niet eens lezen wat er staat. Je moet gewoon een witte achtergrond hebben en zwarte letters nemen. Niet slecht bedoeld hoor.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen