Foto bij 9. Beslissing

Het gevecht was voorbij, er was gelukkig niet gevochten. Ik en Alice waren van alles aan het bespreken over de afgelopen 3 maanden. Totdat ik Alice aanraakte en de tijd stopte. ‘Wat is er Isla wil je iets privé bespreken?’ vroeg ze verbaasd.
‘Zoiets’ antwoorde ik. ‘Ga je eerst mee jagen? Op deze manier is jagen veel sneller over’ zei ik glimlachend. Toen we klaar waren liepen we naar de rivier
dicht bij het huis. We konden gewoon over het water lopen als de tijd stil stond.
‘Alice, ik wil je iets vertellen, maar je moet beloven dat je mijn keuze respecteert’ vertelde ik. ‘Belooft, wat wou je vertellen?’ vroeg ze. ‘Ik ga weg Alice’ zei ik ‘Weg? Waarheen?’ vroeg ze ‘Ik weet niet waarheen’ zei ik. ‘Waarom ga je weg dan?’ vroeg ze. ‘Op zoek naar liefde’ zei ik ‘Aha, maar kan je niet bij ons blijven Isla? Wachten op liefde? Anders zie ik je bijna nooit meer’ zei Alice.
‘Nee, Alice toen ik iedereen afscheid zag nemen van zijn geliefde vandaag heb ik de tijd gestopt om na te denken. Ik ben nu al mijn hele leven alleen en dat wil ik niet meer, ik wil gelukkig worden’ zei ik. ‘Ik snap je wel Isla, maar liefde vind je niet, het komt naar je toe. Dat is bij iedereen hier gebeurd’ zei ze ‘Blijf hier’ ‘Nee, ik ga’ Ik gaf haar snel een kus op haar wang. ‘Zeg je geen gedag tegen iedereen?’ vroeg ze ‘Nee, doe jij dat maar, als ik gedag zeg zeggen ze hetzelfde als jou en dan blijf ik uit schuldgevoel, dag Alice’ riep ik. Maar Alice liet hierbij niet zitten en rende achter me aan. Snel fluisterde ik ‘verder’ waardoor alles bewoog. ‘Ik laat jullie weer verder gaan als ik ver genoeg ben! Sorry Alice!’ riep ik en ik fluisterde voordat ze me aanraakte ‘stop’. Alice stond stil, alles stond stil. Eindelijk rust, zo zou ik mijn zoektocht willen beginnen, met rust. Zodra ik de grens over ben laat ik de tijd verder gaan zodat ik een ruime voorsprong heb op Alice. Die me hoe dan ook wou laten stoppen, alleen maar omdat liefde jou vind en je het niet moet zoeken. En waarschijnlijk ook omdat ze me erg zou gaan missen. Maar ik moet dit doen, ik wil net zo gelukkig worden als de rest. Ik wil niet langer alleen blijven.

Reageer (1)

  • JayDick

    snel verder<333

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen