Foto bij 'één'   [BK]

'één'

“Maar lieverds” zeg ik, “Ik ga opzoek naar Bill” “Die staat volgens mij op het balkon” zegt Tom en glimlacht naar me. Ik knik en loop de trap op en open de deur naar onze slaapkamer. Een lichte, warme bries komt me tegemoet waardoor ik weet dat de balkondeuren openstaan. “Bill?” vraag ik zachtjes waarop ik een zachte ”Hmm” als antwoord krijg. Ik loop de kamer door het balkon op en zie Bill leunend op het muurtje dat als reling dient een sigaretje roken. Ik ga naast hem staan en glimlachend draait hij zijn hoofd naar me toe. Ik glimlach terug en hij buigt zich naar me toe om mij een kus te geven. Ik hoest even en hij staart me met opgetrokken wenkbrauwen aan. Afkeurend kijk ik van de sigaret naar hem. Lachend neemt hij nog een trekje van zijn sigaret en blaast de rook mijn kant uit. Hoofdschuddend richt ik mijn blik op het uitzicht vanaf ons balkon. De golvende zee, het stille strand, de in de wind meewiegende palmbomen. “Dat je dat serieus lekker kan vinden” zeg ik. Bill en ik hebben al ellenlange discussies gehad over roken, ik vind het vreselijk, hij vind het lekker. “Hoe kan jij daarover oordelen?” vraagt hij. Ik zucht, daar heeft hij gelijk in. Ondanks dat ik sigaretten vind stinken heb ik het nog nooit geprobeerd. Simpelweg geen behoefte aan. “Kan ik ook niet, maar het blijft slecht voor je” zeg ik schouderophalend. Hij zucht en zegt: “Het werkt tegen stress” Ik schud opnieuw mijn hoofd. “Nee Bill, het werkt niet tegen stress” Hij drukt de sigaret uit en staart voor zich uit. “Bill, stress is een reactie die je lichaam geeft als je teveel aan je hoofd hebt. Het betekent dat je je rust moet nemen en even een tijdje niks moet doen. Roken vermindert de stress voor even maar daarna komt hij gewoon weer terug” ondertussen bekijk ik zijn mooie gezicht en voel vlinders als hij me recht aankijkt met zijn mooie bruine ogen. “Daar heb je wel gelijk in” zegt hij en slaat zijn armen om me heen. Ik sla mijn armen rond zijn nek en leg mijn hoofd op zijn schouder. Zo staan we daar een tijdje gewoon te staan. Het klinkt cliché, maar woorden zouden dit moment grandioos verpesten. Hij houd van mij en ik van hem. Dat weet ik, dat weet hij. Die woorden hoeven we niet van elkaar te horen om te weten dat ze waar zijn. Niet dat we nooit tegen elkaar zeggen dat we van elkaar houden. Maar het weten dat iemand van je houd, gewoon door elkaar vast te houden, voelt zo goed.

Bill’s handen strelen door mijn haren en ik geef hem een zacht duwtje als hij mijn rommelige knot uit elkaar trekt. “Bill! Daar heb ik nog zo’n mijn best op staan doen!” “Hoe kun je je best doen op een rommelige knot?” Ik zucht en probeer een tegen antwoord te verzinnen maar tevergeefs, hier weet ik even niks op. Hij lacht even als hij doorheeft dat ik niks terug ga zeggen en drukt dan zachtjes zijn lippen op die van mij. Ik laat zachtjes mijn tong langs zijn onderlip glijden. Traag, bijna plagend opent hij zijn mond en kust me terug. Al zoenend glijden Bill’s handen onder mijn shirt en een aangename rilling verspreid zich over mijn lichaam als hij zachtjes mijn heupen streelt. Plagend laat hij zijn rechterhand over mijn buik naar boven glijden en laat zijn vingers over de stof van mijn BH glijden. Ik laat zijn lippen los en giechel zacht. “Dat kietelt” “Weet ik” Hij pakt mijn hand en trekt me zachtjes mee de slaapkamer in en sluit de schuifdeuren die naar het balkon leiden. In de kamer trek ik mijn shirt over mijn hoofd om te gaan douchen. Ik draai me om naar Bill als ik zijn ogen in mijn rug voel prikken. Hij kijkt me verliefd aan en ik glimlach lief terug. Hij stapt naar me toe en veegt een paar plukjes blond haar uit mijn gezicht. “Je bent zo mooi” fluistert hij. Verlegen sla ik mijn ogen neer. Ook al kennen we elkaar nu al jaren, hij kan me nog steeds laten blozen. Hij glimlacht en drukt een kus op mijn voorhoofd. “Wat ga je doen?” vraag ik als hij wegloopt. “Douchen” antwoord hij en trekt zijn shirt over zijn hoofd. “Ik wilde net gaan douchen!” “Dan moet je even wachten” zegt hij. Ik neem een aanloop en spring op zijn rug. “Liz!” roept hij. Ik lach en trek hem mee achterover op bed. “Uhg, Bill je bent best zwaar als je zo op me ligt” zeg ik en sleep mezelf onder hem vandaan. Bill kruipt op me en ontdoet me van de rest van mijn kleding.
“Ik dacht dat je ging douchen” breng ik uit. Bill staart recht in mijn ogen. Lust maar vooral veel liefde. Mijn ogen sluiten automatisch als ik hem voel. Een zachte “Oh…” rolt over mijn lippen. Ik trek hem dicht tegen me aan en klauw mijn nagels in zijn vel. Bill kreunt zachtjes mijn naam en duwt zijn neus in mijn hals.

Diep in- en uitademend liggen we tegen elkaar aan geplakt. Mijn hoofd in zijn hals en mijn lichaam op zijn borst. Zijn handen spelen met mijn haren. Ik smak even met mijn mond en kom een stukje overeind zodat ik hem recht aan kan kijken. “Ik hou van je” zeg ik zacht. Hij glimlacht. Zijn ene hand verplaatst hij naar mijn rug en met de ander streelt hij zachtjes mijn wang. “Ik hou ook van jou“ zegt hij. Ik geef hem zacht een kus en ga weer lekker tegen hem aanliggen. Hij trekt de dekens over ons heen en neemt me stevig vast. Ik frummel mijn armen rondom zijn lichaam en zucht even zacht.
Ik ben gelukkig.

Dit is één van die momenten dat het alleen Bill en mij is.
Alleen hij en ik.
Alleen wij.
Samen.
één.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen