Foto bij * OO2 *     Boys think of girls just like books

Boys think of girls just like books if the cover doesn’t catch their eye, they won’t bother reading it

Nadat Liam mij zo aankeek, keek hij weg alsof ik lucht was. Op zulk soort momenten voel ik me toch ongemakkelijk en zou ik door de grond willen zakken. Ik weet dat geen enkele jongen een ziek, kaal meisje als vriendin zou willen, dat besef ik maar al te goed, maar ook dit doet pijn.

‘Kom Maya, we gaan naar boven. Hier beneden valt er toch niks te beleven.’ ‘Ok, zullen we gelijk wat eten en drinken mee nemen?’ ‘Is goed. Lekker veel chocolade. O, wacht, nog ijs natuurlijk. En Cola kunnen we ook niet overslaan. Ben ik iets vergeten?’ ‘Nee, laten we gaan.’

Eenmaal boven begonnen we met ons huiswerk. Na een uurtje keihard werken waren we klaar en was het tijd voor onze meidenavond. ‘Welke film gaan we kijken?’ vroeg ik. ‘Wat dacht je van Wild Child. Een typische meidenfilm. Kunnen we gelijk ons maskers op doen en onze nagels lakken.’ ‘Is goed, die hebben we toch al vaker gezien. Zullen we daarna Saw kijken?’ ‘Oh, leuk! Kom we gaan ze halen.’

We gingen naar beneden en daar zaten Zack en Liam nog. ‘Moet je niet naar huis Liam, of blijf je slapen?’ vroeg Stacey. ‘Ik blijf slapen.’ Zei hij met een donkere mannelijke stem. Een stem die iets mysterieus had, iets wat wel bij hem past aangezien hij ook iets mysterieus had. Liam is redelijk gespierd en licht getint met donker bruin warrig haar, dat tegen zwart aan zit net als zijn ogen die ook zo donker zijn. Qua uiterlijk helemaal mijn type, maar qua innerlijk lijkt hij zo verrot als wat.

‘Maya, joehoe, aarde aan Maya…’ Ik had niet door dat Stacey tegen mij aan het praten was. ‘ Ah, daar ben je. Zo jij was ook ver weg met je gedachten. Waar dacht je aan?’ ‘Euhhm,’ wat moet ik nou zeggen. Ik kan toch niet zeggen dat ik aan Liam dacht. Langzaam aan werd ik rood en werd ik aangestaard door Zack, Stacey en Liam. ‘ik, eh, dacht aan, eh, niks boeiends.’ Ik zag aan Stacey dat ze dit niet zou laten rusten. Maar gelukkig ging ze er niet verder op in. ‘Ik vroeg dus, of je het niet erg zou vinden als we onze meidenavond verplaatsen naar morgen en vanavond een filmavond houden met de jongens?’ ‘Oh, is goed hoor. Lijkt me wel leuk.’ ‘Kom dan gaan we wat de drinken halen, en chips. Oh en popcorn. Jongens, wat willen jullie drinken?’ ‘… Cola’ kwam er bij de jongens tegelijk eruit.

Stacey en ik liepen naar de keuken om wat de drinken en te eten te halen. ‘Wat was er net nou dat je er niet helemaal bij was?’ ‘Oh, niks hoor.’ ‘Maya, ik kan aan je zien dat er wat is. Sterker nog ik denk dat jij verliefd bent. Op Liam. Is dat waar? Want dat zou namelijk echt te gek zijn. Hij is echt helemaal jou type.’ begon Stacey te ratelen. Hoe doet ze dat toch. ‘Stace, ik ben niet verliefd. Hij is wel knap, maar daar blijft het ook bij. Bovendien je weet dat niemand mij ook leuk zal vinden. Geen enkele jongen zal vallen voor een kaal meisje.’ zei ik een beetje gekwetst. ‘Ach, kom op May. De jongens zullen voor je als een blok vallen als ze je een beetje beter kennen. De jongens zijn jou niet waard als ze niet verder kunnen kijken dan de buitenkant.’ probeerde Stacey mij op te vrolijken. ‘Wacht maar af jij, binnenkort heb je zo een jongen om je vingers gewonden!’ ging Stacey verder. Ik werd er een beetje emotioneel van. Want diep van binnen weet ik hoe klein de kans is dat er ooit een jongen zal zijn die om mij zal geven als zijn vriendin.


_________________
Zouden jullie een
reactie willen
achterlaten.
Dan weet ik of ik
door moet gaan.
ps. Vergeet geen
abo te nemen!
(K)
_________________

Reageer (3)

  • Mein

    oeeh leuk leuk!!! ik ga snel verder lezeen <3333

    1 decennium geleden
  • SimoneV

    wooow! vet leuk en mooi geshreven!!

    en Liam klink zoo leuk! en wedden dat hij eigenlijk super lief is??

    ik ga snel hs 3 lezen:D

    Xx

    1 decennium geleden
  • LikeAwesome

    aaw, dat is echt aardig, dankjewel!!

    ik vind Maya en Liam nu al een leuk stelletje (A)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen