Foto bij Keep it.

Laatste deeltje voor vandaag (:
Sweet dreams!! <3

“Ik ga even wat te drinken halen”zegt Mathijs en hij hijst zich uit het zwembad. “Is goed”zeg ik. “Als je wilt”zegt Mathijs, “Kun je daar een luchtbed pakken.”Hij wijst naar een tuinhuisje. Ik knik en klim uit het bad. Ik open de deur van het tuinhuisje en pak er een luchtbed uit. Ik gooi het in het zwembad en ga erop liggen. Ik voel de zon branden op mijn huid. Ik sluit mijn ogen en zak langzaam weg in een droomloze slaap.
Plotseling wordt het luchtbed omgegooid en val ik in het water. Verschrikt en met mijn neus vol water kom in boven. Mathijs kijkt me lachend aan. “Rotjoch!”roep ik lachend. “Sorry”zegt Mathijs. “Ik kon het niet laten. En om het goed te maken heb ik iets lekkers gemaakt.” “Lekker”zeg ik. Ik merk dat ik best wel honger heb. We klimmen uit het zwembad en lopen naar de luxe loungebanken die op het gazon staan. Op het tafeltje staat een fles witte wijn. Daarnaast ligt een mand stokbrood en er liggen allemaal sausjes en kaasjes op een plankje ernaast. “Ooh, lekker”zeg ik. Mathijs geeft me een handdoek aan en ik droog me af. Mathijs gaat op de loungebank zitten en klopt naast zich. Ik ga naast hem zitten. Mathijs schenkt wijn in en smeert een stokbroodje voor me. Waar heb ik toch zo’n lief vriendje aan verdiend? Op dat moment roept er een hoge stem door de tuin heen. “Mathijs!! Lieverd!” “Mijn moeder”zegt Mathijs. Ik kijk op en zie dat er een slanke mooie vrouw aan komt lopen. Ze heeft een bruin opgestoken kapsel en ze een witte bloes met een rode kokerrok aan. Aan haar voeten draagt ze zwarte pumps. Naarmate ze dichterbij komt wordt ze steeds mooier. Als ze bij ons is geeft ze Mathijs een knuffel en wendt zich dan tot mij. “Dit is Fay, mijn vriendin”zegt Mathijs. Bij het woord vriendin begin ik te glimlachen. “Hallo”zeg ik. “Leuk u te ontmoeten.” Ik geef de moeder van Mathijs een hand. “Insgelijks”zegt ze. “Ik heet Alice, en zeg maar jij hoor.” Ik knik beleefd. “Nou, ik ben binnen in de sauna, mochten jullie me zoeken” zegt ze en ze loopt weg. Als ze twee stappen heeft gezet draait ze zich weer om en kijkt me aan. “Is dat mijn bikini?”vraagt ze. “Ja”zeg ik. “Ik, eh, mocht hem lenen.” Zou ze nu boos zijn dat ik haar bikini aan heb? “Hij staat je leuk”zegt ze. “Hou hem maar.” Ze draait zich om en loopt weer verder. Nog verbaasd kijk ik haar na. “Jou is moeder is echt..Wauw”zeg ik tegen Mathijs. Mathijs grinnikt en geeft me nog een broodje. “Ze is wel tof.”

Als ik die avond thuis kom zit mijn moeder op de bank te bellen. Ik besluit haar niet te storen en loop de trap op. Als ik halverwege ben hoor ik de naam ‘Fay’ vallen. Ik draai me om en loop weer naar beneden. Bij de deur blijf ik luisteren. “Nee, ze gaat het helemaal geweldig vinden. Maar ze moet het natuurlijk eerst nog leren.” Even hoor ik niks en dan begint mijn moeder weer te praten. “Ja we geven het op de dag zelf, ik denk dat ze niet weet wat ze ziet!” Weer stilte. “Oké, nou we moeten snel weer een keer afspreken, doei!” En ze hang de telefoon op. Dat gesprek ging duidelijk over mij. Ik snap er alleen niets van. Wat gaat ze me geven? Wat moet ik nog leren? Ik wacht nog 10 seconden en duw dan de deur open. “Hoi mam!” zeg ik alsof ik niks van het gesprek heb gehoord. “Hallo lieverd! Heb je een leuke dag gehad?” Ik knik en ga naast haar op de bank zitten. “Mam?” vraag ik.
“Ja?”zegt mijn moeder. “Wat was dat vanochtend? Ik schrok me helemaal dood!” zeg ik. Mijn moeder denkt even na voordat ze antwoord geeft. “Dat was, eeh, niks hoor lieverd. Niets om je zorgen over te maken, in ieder geval!” zegt ze. “Maar ik wil het weten! Iedereen weet ervan en ik ben de enige die het niet weet.”zeg ik. “Je komt er snel genoeg achter lieverd”zegt ze en ze aait me over mijn hoofd. “Nou, zullen we chinees bestellen?”vraagt ze. Ik knik. Mijn moeder is goed in plotseling het onderwerp veranderen. Ik neem me voor maandag Ysa en Nina te ondervragen.

Reageer (2)

  • loveer

    Oeeeeh snel verder!!!(H)

    1 decennium geleden
  • Dinnetje

    Is ze bijna jarig?
    Ze krijgt een scooter? want een vakantie hoef je niet echt te leren!
    Ik vind die moeder van Mathijs zoooooo super gaaf, hou maar alsof het dood normaal is! Love it!!!!

    Snel verder(flower) Wil zo graag in de schoenen van Fay staan!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen