Foto bij # 1

amor vincit omnia

“Cynthia, eruit!” schreeuwde de leraar verzorging. “Ach, donder op” dacht Cynthia bij zichzelf en ze stak haar middelvinger op naar de leraar. De klas lachte. “NU!” brulde de leraar met een rood aangelopen hoofd. Cynthia moest alleen maar lachen. Katherine en Melanie waren aan het dansen op de tafels, Chris had harde muziek opgezet met de oude batterij-boxen van zijn broer en Rens was koprollen aan het maken door de klas. De rest van de meisjes waren gezellig met elkaar aan het kletsen en de jongens keken verlekkerd naar Katherine en Melanie die nog steeds aan het dansen waren.
Cynthia wenkte en naar haar vriendinnen en tot de teleurstelling van de jongens kwamen deze van de tafels af. Ze knikte naar Melanie die meteen de aandacht van de klas kreeg doordat ze haar trui omhoog deed en er een doorschijnend topje tevoorschijn kwam. “Kijk naar het bord!” brulde Cynthia. Katherine had er met een sierlijk handschrift opgeschreven:

Fridaynight
Party at Cynthia
8:00 pm


Iedereen in de klas begon te juichen. De meesten wisten zo onderhand wel wat een feest bij Cynthia inhield; drank, tot vroeg in de ochtend doorfeesten, geen ouders die op hen lette en het hele huis voor hun beschikbaar. “Koppen dicht!” gilde Cynthia weer door de klas. “Niet iedereen is deze keer uitgenodigd” een zucht verliet de klas. “De uitnodigingen van deze klas kunnen worden opgehaald als ik je naam opnoem.” Gejuich ging door de klas, en niemand lette op de bijna overspannen leraar die achter in de klas in een hoekje was gekropen. “Chris, Samantha, Stefan, Hanna, Nick, Joan, Stan, Daphne, Joost, Romy.” De klas keek met open mond naar Cynthia. Opeens begonnen ze allemaal door elkaar te praten en kwamen de uitgenodigde hun uitnodiging ophalen. “Veel te weinig mensen” werd er overal gefluisterd. “Nou, nu mogen Inge, Sanne, Jelle, Thijs en Isabel hun uitnodigingen komen ophalen. En de rest van deze klas is niet uitgenodigd, sorry” Cynthia probeerde spijtig over te komen maar het lukte haar echt niet. De klas was rustig gebleven onder het noemen van de laatste paar namen maar nadat Cynthia klaar was werd er overal weer volop gepraat. Cynthia lachte in zichzelf, het was heerlijk om populair te zijn, zeker omdat ze nu ook alle vierde klassen uit kon nodigen…

Reageer (1)

  • xPrimRose

    awesomee! (ll')

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen