Een dag later zit ik samen met Kurt te eten. We zeggen beide geen woord en het is dus akelig stil. Dan begint Kurt te praten, 'Hou jij van zingen?' vraagt hij zonder enige aanleiding. 'Ja, ik zing graag.' zeg ik, maar ondertussen bedenk ik me. Ik zing helemaal niet meer zo graag, niet sinds mijn oma is overleden. Met haar zong ik altijd en nu is ze er dus niet meer..
'Ik zit bij een 'zanggroep' hier op school. ' zegt Kurt en ik kijk hem afwachtend aan, want ik merk dat hij nog door wil vertellen. 'New Directions, heet het. Misschien wil je dadelijk na school even mee kijken. Ik weet zeker dat het iets voor jou is.' zegt hij met een lichte aarzeling in zijn stem. 'Na school?' Ik aarzel of ik wel mee moet gaan, ik had mijn vader beloofd om meteen na school naar huis te komen. We gingen uit eten, ik zou ook niet weten waarom. 'Ja. Heb je zin of niet?' Uiteindelijk knik ik rustig 'Ja hoor, als het niet te lang duurt.'

Ik zit bij Biologie, het laatste uur voor vandaag, en het gaat verschrikkelijk sloom voorbij. De leraar zit de hele tijd over Mitose en Meiose te praten en het verschil ervan, maar dat heb ik op mijn vorige school al een hele tijd geleden gehad. Ik weet er dus al alles van.
Na nog een halfuur vol verveling klinkt er een luide zoemer. Ik spring meteen op en doe mijn boeken in mijn tas. Ik loop het lokaal uit en loop naar de trap, daar heb ik met Kurt afgesproken.
Als ik eraan kom staat hij al te wachten en samen lopen we naar het lokaal. Ik loop achter Kurt aan naar binnen en ik zie meteen een hele groep mensen zitten. De ene kijkt me raar aan, de ander boos en de andere weer met een vrolijk gezicht. Het verbaast me dat er veel verschillende types tussen zitten.
Kurt loopt naar de leraar, die - als ik het goed heb - Mr. Schuester heet. Ik heb hem voor Spaans. Hij kijkt me lachend aan 'Welkom, Stacy.' zegt hij vriendelijk en hij wijst naar een lege plek. 'Ga daar maar even zitten.' Ik loop naar de lege plek en ga zitten, naast een cheerleader die me arrogant aan kijkt. 'Stacy wil een kijkje komen nemen en als ze het hier naar haar zin heeft, zal ze zich bij onze groep toevoegen.' Hij kijkt me weer lachend aan en gaat dan verder 'Als we nu ons eens allemaal voorstellen?' vraagt hij aan de groep. Ik hoor verschillende reactie's de ene zucht verveeld en een ander meisje staat meteen op. 'Ik denk dat ik maar eens zal beginnen.' zegt ze met een grote glimlach. Ze gaat naast Mr. Schuester staan en begint te vertellen 'Ik ben Rachel Berry.' zegt ze met nog steeds die grote glimlach op haar gezicht 'En ik ben, zeg maar, de 'leadzangeres' van New Directions. Ik denk niet dat ik nog meer hoef te vertellen, daar kom je zelf wel achter.' zegt ze terwijl ze weer naar haar stoel loopt. 'Oke. Dankje, Rachel. Wie is de volgende?' vraagt hij. Niemand reageert. 'Dianna, dan ga jij maar.'

Reageer (3)

  • NoDeatheater

    Verder!

    1 decennium geleden
  • Pebble

    YAAAAAAAAAAAAAY!
    Snel verder! (:
    Xx

    1 decennium geleden
  • caballo

    verder!_O_

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen