Foto bij OO2

vrijdag 29 augustus – 11:30

Het is bijna middag als ik weer wakker word. Met een diepe zucht rek ik me uit, waarna ik uit bed stap. Ik gooi wat koud water in mijn gezicht en borstel mijn halflange haren. Daarna ga ik met slepende voeten naar beneden. Daar zitten mam en pap aan de keukentafel. Mijn vader leest de krant, terwijl mijn moeder haar nagels lakt. Zonder hen een blik waardig te keuren loop ik naar de koelkast. Ik vind al snel wat ik zoek en loop met mijn primitieve ontbijt terug naar mijn kamer. Daar begin ik in mijn eentje te eten. Ik ben niet van plan de komende tijd tegen mijn ouders te spreken!

Wanneer mijn ontbijt op is, kleed ik me aan. Een voetbalshort en een topje, want het ziet er ontzettend warm uit. Ik bind mijn haren in een slordige knot en doe wat Labello op. Dan grijp ik mijn schoenen en voetbal. Ik roep ‘Ik ben buiten!’ tegen mijn ouders en even later fiets ik in de richting van het park.

Daar aangekomen zie ik meteen mijn vrienden. Toine en Max lopen achter elkaar aan, allebei vastbesloten de ander te vloeren. En mijn beste vriendin Sophie staat te zoenen met haar vriendje Bas. Wanneer ze me ziet aankomen, laat ze hem los. Gillend komt ze op me afrennen. ‘Tooo!’ weerklinkt er luid uit haar mond. Ze vliegt me om de hals. ‘Eindelijk vrouwelijk gezelschap. Ik word gek met die drie.’ Ik grinnik en we lopen naar de rest. Al zolang ik me kan herinneren zijn dit mijn beste vrienden. We zijn alle vijf er verschillend, maar we hebben één ding gemeen: onze liefde voor voetbal. En niet veel later rennen we inderdaad weer allemaal achter een bal aan.

Reageer (1)

  • Vindaloo

    snel verder.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen