Foto bij 15| This isn't smart.

Lavender Brown = Belinda Broom.

Na het ontbijt, gingen Hermione en Fay naar hun les toverdranken terwijl Ron en Harry tussenuur hadden. ''Hopelijk is Slughorn aardiger dan Snape''Zei Fay terwijl ze naar de kerkers liepen, ''Dat moet haast wel, Harry zei dat hij best mee viel''Zei Hermione. Harry had hun ondanks zijn Malfoy theorie ook nog verteld over zijn bezoekje met Perkamentus aan Slughorn dat hij vandaar eerder was aangekomen bij de Weasly's. ''Hopelijk''Zei Fay nogmaals, en dacht aan alle jaren dat Sneep haar met een boek op haar achterhoofd had geslagen telkens als ze iets deed wat hem niet aanging. Slughorn was blijkbaar vroeg omdat het lokaal al open was.Het lokaal was helder verlicht en lied meer licht door dan hij de jaren ervoor had gedaan. Er waren nog niet veel leerlingen, Lavender Brown was er al wel een van de weinige Griffoendors die toverdranken had gehaald. ''Hallo dames. Blijf nog maar even staan''Zei Slughorn met een vrolijke glimlach toen hij zat dat Hermione en Fay gingen zitten. Slughorn was een gezet mannetje met een dikke buik en grijze haren, hij begon al wat te kalen, maar ondanks dat straalde hij vriendelijkheid en elegantie uit. Fay en Hermione gingen maar bij Lavender Brown staan, ''Hij is echt veel vriendelijker dan Snape''Zei Belinda enthousiast terwijl ze even naar Slughorn keek. ''Echt? Zo jammer dat Harry er niet is, als Slughorn een jaar eerder was gekomen had hij zijn slijmballen hiervoor meschien wel gehaald''Zei Fay pijnzend. ''En Ron''Zei Lavender snel terwijl ze even bloosde. Hermione zag het en maakte een spottend geluidje. Langzaam stroomde de andere leerlingen binnen, het waren er best weinig zelfs de Slytherins waren met niet zo veel. Draco Malfoy, Blaise Zabini, Pansy Park en nog drie anderen studenten die Fay niet kende waren de enige die hun Slijmballen hadden gehaald voor Toverdranken. ''Goed dan''Zei Slughorn toen iedereen er was, ''Jullie vragen je vast af waarom jullie staan en niet zitten''.
''Duh''Fluisterde Belinda tegen Fay die even grinnikte.
''Nou kijk het leek me een leuk idee om een plattegrond te maken, zodat jullie eens gemixt zitten in groepjes van 4''Zei Slughorn, niemand was echt enthousiast over Slughorns idee. ''Oh nee''Kreunde Hermione, als ze nou bij 3 Slytherins terecht kwam was ze echt zuur. Slughorn zwaaide met zijn toverstok waardoor er een blaadje naar hem toe zweefde die hij behendig uit de lucht plukte. Op het moment dat Slughorn zijn mond opende vloog de deur open en kwamen Harry en Ron binnen gelopen.
''Sorry dat we zo laat zijn, Professor Anderling-''Begon Ron, maar Slughorn liet hem niet uitpraten. ''Ik verwachtte jullie al''Zei Slughorn, ''Ga maar bij de rest staan''. ''We hebben alleen geen spullen''Zei Harry verontschuldigend. ''Pak maar wat uit de kast er staan daar ook wat oude boeken''Zei Slughorn snel, hij wilde zo snel mogelijk beginnen. Fay zwaaide vrolijk naar Harry en Ron, maar Hermione trok haar hand naar beneden en wierp haar een afkeurende blik. Harry en Ron kwamen na een aantal minuten bij de rest van de weinige Gryffindors staan.
''Goed,''Begon Slughorn, ''Aan die tafel''Hij wees met zijn toverstok op een van de tafels, ''Lavender Brown , Ron Weasly, Pansy Parkinson en Veronica Bean''. Pansy keek met een vies gezicht naar Ron en ging vervolgens aan de tafel zitten. Ron ging met tegenzin samen met Lavender bij de twee Slytherins zitten. Fay hoopte dat ze met Hermelien en Harry aan een tafel kwam. Fay's wens kwam voor een deel wel uit ze belandde namelijk met Harry aan een tafel, helaas ook met Blaise Zabini en Draco Malfoy. Hermione zat aan een tafel met alleen maar Gryffindors.
Fay vroeg zich af of Slughorn toch wel een beetje gestoord was, want wie was er nou zo idioot om Harry Potter en Draco Malfoy aan een tafel te zetten. Zelfs die namen konden niet in een zin gebruikt worden.

Reageer (6)

  • NizVampire

    anderling? slughorn wie?

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    Tja, die namen passen echt niet in die zin.
    <33333

    1 decennium geleden
  • Delic

    Harry Potter en Draco Malfoy aan een tafel te zetten. Zelfs die namen konden niet in een zin gebruikt worden
    Toch gelukt =D

    1 decennium geleden
  • Smesty

    Hah hij is echt gestoord xD
    Love it!!
    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden
  • EmooGirll

    Draco zou het wel fijn vinden om bij fay te zitten xd
    Snel vedeeeeeer <33

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen