Foto bij 21|These people call themselves my friends

36 ABBO'S <'3
Dankjewel voor jullie reacties =D

Fay en Harry verlieten de bibliotheek, Fay voelde zich nog steeds niet helemaal zeker van de zaak. ''Zou je niet denken dat het een beetje opvalt?''Vroeg Fay terwijl ze naar hun leerlingenkamer liepen. 'Niet als je het goed doet''Zei Harry schouderophalend, Fay knikte dit werd nog eens een hele klus. ''Botersmekkies''Zei Harry toen ze voor het portret gat stonden. Toen ze de leerlingenkamer binnen stapten zagen ze dat Hermione alleen aan een tafel zat met wat huiswerk en Ron helemaal aan de andere kant van de kamer op een bank.
''Onee''Zei Fay kreunend, blijkbaar werd het dus een hele Hermione-en-Ron-praten-niet-meer-tegen-elkaar week. Harry en Fay gingen uiteindelijk toch maar bij Ginny zitten. ''Hee''Zei Ginny opgewekt toen ze Fay en Harry zag. ''Hee, Ginny''Zei Fay glimlachend, ''Hoe was jou eerste les dag?''. ''Ging wel, ik heb met veel moeite mijn huiswerk voor oude runnen af gekregen, maar Daan Thomas heeft me geholpen''Zei Ginny, bij het zeggen van Daans naam verschenen er appel rode blosjes op haar wangen. ''Dus Daan hielp je''Zei Fay terwijl ze Ginny grijnzend aan keek, Ginny knikte waarna ze nog roder werd.
Harry had opeens dringend behoefte om over zwerkbal te praten, praten over Ginny's crush op Daan Thomas was niet bepaald zijn favo bezigheid.
Je kon al van haar gezicht aflezen dat ze graag iets wilde met Daan.
''Ik ga even bij Ron zitten''Zei Harry, hij stond op en liep snel naar Ron waarna hij naast hem neer plofte op de bank.



Ookal was het de eerste school week, ze hadden meer huiswerk dan ooit tevoren. Harry gaf Hermione toch wel gelijk over het feit dat tussen uren er waren voor het maken van huiswerk. Fay en Hermione hadden donderdag middag een tussen uur terwijl Harry en Ron in een les bezweringen zaten. Fay wilde heel graag buiten een boek voor verweer tegen de zwarten kunsten lezen, maar Hermione ging liever naar de bibliotheek. Uiteindelijk ging Fay maar alleen, als ze geluk had kwam ze Loena Leeflang meschien wel tegen. Fay ging op een van de bankjes zitten, het was voor september toch wel een mooie en lichtjes warme middag. Fay vroeg zich toch wel waarom Hermione niet gewoon buiten wilde zitten, het was te mooi weer om in de bibliotheek te studeren.
Ze was niet de enige die daar zo over dacht, verderop zaten Cho Chang e haar vrienden op het warme gras, twee Hufflepuffers hadden voorgenomen hun huiswerk in een van de bomen te maken en leunde ontspannen tegen de stam. Zelf moest Fay een stuk over Dementors lezen en er vervolgens een verslag over maken. Ze wist alang hoe ze Dementors moest verslaan net als de rest van de SVP leden.
Fay verdiepte zich uiteindelijk in haar boek, maar als ze iets verder had gekeken had ze gezien dat er een groepje Slytherins een paar meters van haar af zat, die onder andere bestond uit Blaise Zabini, Theodore Nott en Draco Malfoy. ''Gefeliciteerd, het is je gelukt om Pansy nu voor ongeveer twee dagen te ontwijken''Zei Blaise terwijl hij Draco grijnzend aan keek, ''En waarom zeg je dat?''Vroeg Draco pinnig terwijl hij staand tegen een boom leunde wat er erg nonchalant uitzag.
''Omdat het zo is, je kan er niet voor weg blijven lopen Draco. Ooit moet je haar de waarheid zeggen''Zei Blaise, ''Of wil je soms de rest van je leven Dracie worden genoemd door iemand die je niet mag?''.
Ooit moet je haar de waarheid vertellen, galmde het door Draco's hoofd, maar dan dacht hij niet aan hetzelfde meisje als Blaise integendeel hij dacht aan Fay Mcfly. ''Bemoei je er niet mee, ze druipt wel af als ze merkt dat ik haar op afstand houd''Zei Draco geïrriteerd, ''Pansy heeft niet snel dingen in de gaten weetje''Zei Theo schamper die op zijn rug in het gras lag. Draco gromde, Pansy was wel de laatste persoon waar hij eigenlijk over wilde praten. ''Kijk eens wie we daar hebben''Zei Blaise plotseling, ''Zeg me niet dat het Pansy is want dan ga ik heel hard lachen''Zei Theo geamuseerd.
Blaise schudde zijn hoofd en keek toen even specifiek naar Draco.
Draco fronsde even en volgde toen Blaise' blik, dat hij beter niet kunnen doen want zijn adem stokte in zijn keel toen hij een meisje met brons kleurig haar alleen op een bankje zag zitten met een boek in haar handen. ''Denken jullie wat ik denk?''Zei Blaise duister, ''Ja zeker''Zei Theo instemmend terwijl er op zijn gezicht een duivels grijns ontstond. Draco gaf niet eens antwoord. Op dit moment wenste hij vurig dat hij anderen vrienden had.


Reageer (3)

  • Tolstoy

    ga dan verder! huphup of ik gooi broccoli naar jou én Fay!
    lolz

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    Be a hero, Dray!

    1 decennium geleden
  • Pam

    IK heb nooit zulke slytherins gemogen

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen