Foto bij - 1 -



Zenuwachtig bracht ik m'n haar samen (zoals op de foto). Ik begon aan m'n make up en trok daarna m'n schoenen aan. Mijn eerst jaar als leerkracht, beginnend in het derde trimester. Het was 3 mei, mijn eerste schooldag. Ik bekeek mezelf in de spiegel. Het zou wel goed zijn. Hoe moest ik me anders kleden? M'n gsm maakte geluid. Ik schoof 'm open. 'Hello?' 'Melody?' 'Hoi mam.' 'En? Niet te nerveus?' 'Toch wel. Beetje weet je, het is raar.' 'Nou ik bel vlug om je succes te wensen. Kom je vanavond eten?' 'Euhm.. Ja; dat is goed. Ik ben er tegen 18u30.' 'Okee; succes popje.' 'Dankje.' M'n moeder, mijn beste vriendin. Ze was amper 15 jaar ouder dan mij, tienermoeder. Maar we maken het goed, en we zijn gelukkig. Toen ik m'n gsm neerlegde merkte ik dat ik 'n sms had. 'Hee babee, succes vandaag! Loveyou. Brooke.' Haha, beste vriendinnen, ze zijn geweldig.

Ik stapte uit m'n auto. 'LA High.' zuchte ik. Ik haalde diep adem en liep naar voor. 'Hee pretty mama.' zei iemand. Ik draaide me om. 'Ten eerste, het is miss Johansen, en ten tweede, hou je gedeist, of je blijft na.' hij keek me raar aan. Ik draaide me om en liep verder. Ok, ik was jong, en zag er wel nog 'heet' uit voor leerkracht, maar ik was m'n job aan het doen, dus het kon me niet schelen.

'Ah miss Johansen?' ik knikte. 'Aangenaam. Ik ben de directrice, mevrouw Rose, maar zeg maar Marie.' 'Aangenaam, Melody Johansen.' 'Je hebt het eerste uur les, en het tweede. Maar meer engels is er niet vandaag.' 'Ow.' 'Dat betekend dat je om 12u vrij hebt.' ik knikte vriendelijk. 'Oke. Dit is het lokaal, en dit is de namenlijst. Je controleert altijd of iedereen er is.' ik knikte. De bel ging. 'Succes.' zei ze. Ik glimlachte en liep de gangen in me de papieren in m'n handen. Toen ik uiteindelijk het correcte lokaal gevonden had, liep ik naar binnen. Iedereen liep er babbelend en lahcend rond. Ik zette m'n tas neer en trok m'n jas uit. 'Dames en heren. Neem plaats alstublieft.' sommige jongens bekeken me, sommige durfden zelfs fluiten. Ik negeerde het.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen