Foto bij 015.

Enkele dagen gingen voorbij. Ik verbleef bij Jack thuis bij zijn moeder want binnenkort zou zijn huis klaar zijn. We hadden nog niets officieel. We kusten alleen, knuffelden en deden heel lief tegen elkaar. Klinkt dat niet als een koppel? Juist, klopt. Ik had ook een paar gemiste oproepen van mijn vader die ik weigerde op te nemen. Enkele smsen van Olivier waarom ik niet terug naar school kwam, maar negeerde ze. ‘Ik ga met m’n vader praten, een laatste keer, maar ik blijf niet.’ Zucht ik na de zoveelste preek van Jack’s moeder. Ze vond dat omdat ik nu weg van huis ben, ze voor mijn moeder moest spelen en ik haatte het, maar liet het me gewoon begaan. Ik trok m’n baggy pants aan en een T-shirt van Jack met Bob Marley op. ‘Tot binnen een halfuurtje.’ Ik drukte mijn lippen op de zijne en liep Jack’s huis uit. Ik hoorde zijn moeder nog wat fluisteren tegen haar sex&city-aanhangsels en negeerde het gewoon.

Ik zuchtte als ik de laatste keer de sleutel gebruikte. Ik zag mijn vader halfdronken de was proberen te doen. ‘Je mag rood niet bij wit steken, tenzij je roze hemden wilt.’ Mompel ik en trek de was uit zijn handen. ‘Kom je terug?’ ‘Nee.’ ‘Je kiest ze wel uit hé.’ Hij loopt zijdelings langs me en neemt een fles whisky. ‘Hoezo?’ Vroeg ik met opgetrokken wenkbrauw. ‘Hij houdt je weg van school, van jou moeder waardoor ze dood is, van mij. Je kiest de juiste, Abigail.’ Duizende stukjes sarcasme spatte kapot op de grond. ‘Heb ik van m’n moeder.’ Ik zie hoe hij met een dreigende houding naar me toe komt en even later voel ik zijn hand branden in mijn wang. Zachtjes proef ik bloed op mijn lip en voel dat er straaltjes langs mijn kin op Jack’s T-shirt lopen. Met een dodelijke blik kijk hem aan en even later loop ik woest naar boven, prop kleren in mijn tas en vertrek weer naar Jack’s huis.

‘Mijn god, lieverd. What happend?’ Zo rap dat Jack’s moeder kan op haar toren hoge barbie schoenen komt ze naar me toegelopen. ‘Niets, waar is Jack?’ Ze reageerde niet en begon met een doekje op mijn wonde te wrijven. ‘HOU OP!’ Ik kon me niet inhouden en de sex&city vrouw kijkt me geschokt aan. ‘Waar is Jack?’ ‘Ik ben hie-..’ Hij onderbrak zijn eigen zin door mijn gezicht, waarschijnlijk. ‘Waar is die vent?’ Hij balde zijn vuisten hard, maar ik liep snel naar hem toe. ‘Lief, rustig. Ik ga er niet heen, nooit meer. Als ik niet hier mag blijven desnoods slaap ik op straat, maar ik ga er nooit meer heen.’

Reageer (5)

  • Konoplianka

    Wat een mongool is die vader,

    1 decennium geleden
  • Gotzeus

    Awh, wat een klootzak is die vent!
    Snel verder!
    X

    1 decennium geleden
  • Heretics

    Jack superman. _O_

    1 decennium geleden
  • QueenMary

    snel verder _O_

    1 decennium geleden
  • Navygirl

    Awhh arme kind(huil)

    Snel verder<33

    xoxo

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen