Het verhaal gaat over Anne.

Anne is een meisje van 15 jaar, ze heeft een lief, Nick, en is dolgelukkig. Haar leven is geweldig. Op een ding na; Anne heeft een hartziekte. Op een dag voelt Anne zich niet goed en gaat naar de dokter toe, die zegt dat ze naar het ziekenhuis moet voor controle. Ze vraagt aan Nick of hij mee gaat, en hij gaat ook mee. In het ziekenhuis gaat het prima, maar Anne moet het rustig aan doen van de arts.
Dan, een week later wordt Anne met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft problemen met haar hart. Gespannen zitten de ouders van Anne en Nick in de wachtkamer. Een paar uur later komt de dokter naar buiten lopen. 'Anne heeft een nieuw hart nodig,' zegt hij. De ouders kijken elkaar geschrokken aan en de moeder begint te huilen. Ze moesten binnen drie dagen een nieuw hart vinden, anders zou ze het niet redden. Waar konden ze op zo'n korte tijd een goed hart vinden?
Er was een hart gevonden, en het ging goed met Anne. Ze mocht een paar dagen later het ziekenhuis weer uit. De dag erna ging ze naar haar vriendje, en belde aan bij zijn huis. Zijn moeder deed open. 'Dag mevrouw, is Nick thuis?' vroeg ze opgewonden. 'Kom even binnen kindje,' zei de moeder bijna onhoorbaar. Nicks moeder ging naast haar man zitten en Anne op de bank tegen over hun. De vrouw pakte de handen van haar man vast en beet op haar lip op haar tranen binnen te houden. 'Je hebt het zeker nog niet gehoord?' Anne schudde haar hoofd en keek hun verbaasd aan. 'Wat moet ik hebben gehoord?' 'Jouw nieuwe hart, liefje...' Nicks moeder barste in huilen uit en kon niet meer uit haar worden komen. Anne kreeg ook tranen in haar ogen, en die rolde langzaam over haar wangen. 'Het hart dat in jou lichaam zit is van Nick,' huilde de vrouw. Anne kon het niet geloven. Nick was weg, hij had zijn hart aan haar gegeven, zodat zij het kon overleven.


Het is een heel kort verhaaltje, dat weet ik. Maar dat verhaaltje laat wel zien wat ECHTE liefde is, vind ik. Als je lief zoiets voor jou overheeft, om zijn hart letterlijk aan jou te geven als jij op sterven ligt, ik weet niet wat ik dan zou moeten doen. Dat zou de beste lief ter wereld zijn, want volgens mij zou geen enkele andere jongen dit voor een meisje doen.

Reageer (3)

  • Blackwolfiex

    Wauw wat een mooi verhaal

    9 jaar geleden
  • NightshadeLove

    Het is zeker een Kudo en een reactie waardig.

    Het is zo,n mooi verhaal. Zielig, maar ook heel lief wat Nick deed. Dat is zeker echt liefde.


    Weet je.........ik vind wel dat je schrijfster mag worden, echt een prachtig verhaal. :)

    Xx

    9 jaar geleden
  • XJunaHoranX

    kudo waardig? JA
    reactie waardig: JA

    een beetje laat, maar dit is een geweldig verhaal! het laat zien wat echte liefde is. echt ik moest zowat huilen toen ik het las!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen