Foto bij 07- Alices visioen- De Cullens POV

Cullen POV

Het is een hele tijd rustig geweest bij de Cullens nu de VOlturi zich moest terugtrekken en sinds alle vrienden vertrokken zijn. Iedereen probeert nu te genieten van Renesmee en hoe zij opgroeit en gelukkig wordt. Natuurlijk is Jacob steeds in de buurt, en gelukkig komt de wolfpack weer overeen nu de grote hoeveelheid vampiers Forks heeft verlaten. Maar toch, de meeste focusten zich opnieuw op het gewone leven, er waren natuurlijk ook uitzonderingen. Alice keek elke morgen of ze niets ongewoon in hun toekomst zag, of er geen nieuws was van de Volturi. Al sinds een hele tijd had ze rare dingen gezien toen ze met de Volturi bezig was, als sinds zij en Jasper er samen op uitgetrokken waren, maar ze had het nog niemand verteld, en voor Edward kon ze het nog achterhalen. Jasper voelde dat er iets niet helemaal juist was, maar veel kon hij niet doen. Alice kon heel koppig zijn. Al een paar keer dacht ze een mens gezien te hebben bij de volturi, een jong meisje, maar met gewone ogen, zeker geen vampier. Ze wou niemand ongerust maken, of tegen hen opzetten, maar zelf begon ze na te denken over hoe streng de Volturi zelf was, als het voor hen makkelijker of beter zou zijn.
Het was een mooie dag in Forks, wat betekende dat alle vampiers dicht bij huis waren. Alice en Bella waren samen met Jacob aan het spelen met Renesmée, toen er plots iets gebeurde. Ze waren om ter verst gesprongen over de rivier, tot Alice er plots midden in plonsde. ze staarde voor zich uit met een waas voor haar ogen. Meteen stonden alle andere Cullens bij haar, door de waarschuwing van Edward. 'De Volturi!' riep hij uit. Jasper hielp Alice naar binnen en zette haar op de bank neer. even later kwam ook Jasper en Seth binnen, Leah kwam nog steeds niet graag binnen, en ze was op bezoek bij Sueh en Charlie. Carlisle boog zich voor haar. 'Wat is er, Alice, Wat zie je?' Ze sloot haar ogen en wreef met haar handen over haar slapen. Edward keek verbaast. 'Wat doet het meisje daar? en Jane... Felix?' Emmett gromde omdat hij weer eens buitengesloten werd. Alice zuchtte en begon te vertellen.
'Ik houd ze nog steeds elke dag in de gaten, om het onmogelijke te voorkomen. Ik wil er zeker van zijn dat ze ons niet zouden aanvallen. Maar al een hele tijd, al van voor Renesmee en Bella bij ons hoorden, had ik al een paar keer een meisje rond zien lopen, in de kamer waar wij ook geweest zijn.' Er liep een rilling over Bella's rug en ze zette zich bij Edward met Renesmee op haar schoot. 'Ik wist niet wie ze was, misschien was ze gewoon iemand zoals Bella- verlieft op een vampier, iemand die wou veranderd worden, ook al was ze zo jong- maar ze blijft maar in Volterra rondlopen. Ik blijf haar zien. Ik begon eraan te denken dat ze er is om dezelfde reden waarom Jane en Alec bij hen zijn, maar er staat niets vast van reden om haar te veranderen. Ze woont bij hen, zonder enig probleem, en ze moet hun ware aard kennen.' Edward begon rondjes te lopen. 'Maar waarom sturen ze haar, en alleen Felix?' vroeg hij luidop af. zowat iedereen keek verbaast naar Edward of Alice.
'Ze komt hierheen, met Felix, of alleen. Ik weet niet waarom, ik kan geen reden vinden. ALsof ze weet dat ze hierheen komt, maar eerder zonder na te denken. Ze komt, en ik weet niet waarom Aro, Marcus en Caius haar alleen laten, of met Felix, want ze zijn duidelijk op haar gesteld. 'Dat maakt niet uit, het enige wat er toe doet is dat ze hierheen komt, zonder dat we weten of het veilig is.' zei Rosalie. 'We kunnen Felix met gemak aan, en ik heb al een tijdje met hem willen vechten. Laat hen maar komen.' hij wreef in zijn handen. Carlisle schudde zijn hoofd. 'Volgens mij is het meisje onschuldig, en Felix moet haar beschermen. Naar wat ik gehoord heb, is er geen reden om schrik te hebben. Volgens mij komen ze niet om dezelfde redenen als een maand geleden.' Emmett schudde teleurgesteld zijn hoofd heen en weer. Edward probeerde te horen wat Carlisle's achterliggende redenen waren...

Reageer (1)

  • misslala

    wow echt superleuk verhaal ik had zelf ook al een soort vervolg op breaking dawn verzonnen maar deze is veel beter. Alleen snap ik niet waarom de volturi het goed vind dat Elisabeth naar de cullens gaat.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen