Foto bij W3

“Maar er was nog iets, niet?”, vroeg Tecna.
“Jazeker, en dat is minder goed nieuws”, zuchtte Faragonda, en keek naar Griffin. Die vertelde:
“De Trix komen terug naar Wolkentoren, en helaas was ik niet bij machte hun inschrijving te weigeren. Ze beginnen terug in het eerste jaar. Ik vrees dat hun bedoelingen echter niet zo goed zijn als die van andere eerstejaarsstudenten.”
“Verdomme”, vloekte Riven kwaad.
“Wij hoopten dat jullie bereid waren ons te helpen als er problemen opdoken”, zei Faragonda kalm. “Volgens onze inlichtingen zijn ze sterker dan we ons kunnen voorstellen. Sterker dan Valtor of Lord Darkar. En bovendien zijn ze met z’n drieën, wat hen nog veel machtiger maakt.”
“U kunt op ons rekenen”, knikte Bloom, en iedereen was het met haar eens.
“Fijn”, Faragonda glimlachte. “Als jullie willen kunnen jullie de nacht doorbrengen op Alfea. Jullie krijgen je oude kamers weer, en die zien er nog net zo gezellig uit als toen jullie hier voor het eerst aankwamen.”
“Gezellig”, lachte Flora blij.
“Maar eerst gaan shoppen!”, riep Stella.
“Doe maar, maar wees op tijd vanavond. Het beschermingsschild wordt om tien uur geactiveerd”, glimlachte Faragonda. “En voor één keer, vandaag en vanavond dus, mogen er jongens op jullie kamers.”
“Joepie!”
“Vooruit, maak dat jullie wegkomen”, lachte Griselda. Stella wilde de deur al uit stormen, maar Musa hield haar tegen.
“Euh, we weten eigenlijk nog niet echt wat die cursussen inhouden”, zei Musa.
“Dat moet nog een verrassing blijven. Ik ga er van uit dat jullie liefst met de eerste cursus beginnen, die is het makkelijkst”, grinnikte Faragonda. “Oh ja, het schooljaar begint voor jullie een dag eerder dan voor de anderen, maar zolang je ’s avonds voor een uur of zes hier bent is het op tijd. Maar ik zal jullie al maar waarschuwen, het worden geen lessen zoals jullie altijd gewoon waren.”
“Oké”, knikten de Winx, en ze vertrokken. De rest van de dag shopten ze wat in Magix, luierden ze wat op het strand en brachten ze een bezoekje aan het Pixie-dorp. ’s Avonds zaten ze gezellig bij elkaar op Alfea, vrolijk radend naar wat de cursus zou inhouden.

Reageer (2)

  • Vertwijfeld

    trix have to go to the hell, i hate them! sorry, maar in het engels schelden gaat makkelijker, maar ik ben het met Eef95 eens hoor. snel verder!!!!

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Nee hé die weer. Ik had het kunnen weten.
    Maar ja een winx verhaal zonder die lieve (duivel) trix is geen winxverhaal.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen