Britt


three

Helloow!!
I’m Britt, voor de mensen die geen titels lezen. Owkaay wat kan ik zo zeggen? Ik zo’n 16 jaartjes jong. En ik werk naast mijn schooluren als assistente bij zo’n bedrijf dat huwelijksfeesten enzo regelt. Ik doe zo kleine klusjes, waar ik toch redelijk veel voor betaald wordt. En omg, ik was like net tussen de papieren aan het kijken die ik moet doorgeven aan Lina! En hier staat gewoon hét huwelijk waar ik bij moet zijn! Ik moet het haar meteen vertellen!

Bye!! x3.


[ja Britt ik heb jouw naam geleend omdat ik zo snel geen andere kon verzinnen x'D]


story
#LinaPOV

’Tot straks!’ roep ik naar Ashley wanneer ik naar mijn werk vertrek. Ik stap in mijn auto en zo’n 10 minuutjes later sta ik voor het grote gebouwencomplex waar alles gebeurd. Ik loop naar binnen en groet iedereen. Meteen komen mensen als bijen op honing op me afvliegen met hun problemen. Ik probeer ze allemaal op te lossen, terwijl ik me een weg baan naar mijn bureau. Ik zit nog maar net achter mijn laptop als er al op de deur wordt geklopt.
’Je raad nóóit wat ik heb! ‘ roept Britt. Ze komt binnengestormd en stopt net voor mijn bureau. Ze straalt helemaal en haar lach past bijna niet meer op haar gezicht.
’Wat?’ vraag ik verveeld.
’Dít, dit, dít’
’Wát, wát, wát?’ vraag ik.
’Danielle Delease’ zegt ze.
’Mooie naam, wat moet ik ermee?’ vraag ik.
’Ze gaat trouwen!!’ En ze wilt dat jij de trouw regelt, en je moet het echt aannemen en en'
’Britt adem eens diep in’ Ze haalt piepend adem. ’En nu weer uit... Goed zo’ Ik neem de map van haar aan en kijk naar de afgeprintte mail en alle extra informatie.
’En weet je met wie ze trouwt?’ vraagt Britt opgewonden. Ze is al bijna de hele kamer doorgesprongen ’Nee, maar ik vermoed dat jij het wel weet?’ Ze knikt blij, ’ze gaat trouwen met’
’Wacht eens. Hier staat dat ze eerst mijn werk wilt zien’ zeg ik. ’Dus het is nog niet zeker dat ze me aanneemt’
’Mail haar dan! Zeg dat ze moet komen kijken naar die ene trouw morgen’ zegt ze dringend.
’Rustig, ik zal wel even bellen’ zeg ik. Ik zoek haar telefoonnummer tussen de papieren en grijp ondertussen de telefoon van de haak. Alleen hij ligt er niet, ik licht alle bundels papieren en mappen op van mijn bureau, de telefoon ligt helemaal vanonder en ik slaag er uiteindelijk in om die Danielle te bellen. Na een kort gesprek heb ik met haar afgesproken dat ze morgen naar de Silvermanbruiloft komt, als die haar bevalt, gaat ze akkoord en heb ik weer een deal binnen.
’En?’ vraagt Britt ongeduldig.
’Ze klinkt vriendelijk’ zeg ik.
’Ja, maar wát zegt ze?’
’Ze komt morgen kijken, maar ik heb nog wat laatste details die ik moet overnemen. Als je wilt dat we die Danielle haar trouw regelen, moet morgen alles perfect zijn. Dus begin maar met alle catering en bedrijven waar we zaken van gehuurd hebben af te bellen om te vragen of alles in orde is voor morgen’ Ik overhandig haar een lijst met namen en telefoonnummers en ga daarna zelf aan het werk.

-de volgende dag-

’Ik zie er niet uit!’, krijst de bruid hysterisch. Ze ziet eruit alsof ze elk moment kan gaan wenen en dat kan ik nu echt niet hebben. Alles moet perfect zijn, anders sleep ik die deal nooit in de wacht en ik heb begrepen van mijn bazin dat ik die écht moet hebben.
’Je ziet er prachtig uit, hij zal niet weten wat hij ziet als je naar het altaar loopt’ Ik neem haar vast bij haar schouders en draai haar naar de spiegel. ’Kijk nu, je ziet er geweldig uit. Die jurk is speciaal voor jou gemaakt, niemand anders zou er zo goed in uitzien. En ik heb je toekomstig man daarstraks horen zeggen: ‘Ik kan niet geloven dat ze voor mij heeft gekozen. Uit alle mannen die ze kon krijgen, heeft ze mij gekozen’
’Echt?’ vraagt ze met waterige ogen. Ik knik.
’Dus maak je nu maar klaar, je gaat trouwen!’ Dat laatste zeg ik zo opgewekt mogelijk.
’Bedankt’ zegt ze en ze geeft me een knuffel. Ik lach nog eens naar haar en loop dan naar Britt die zenuwachtig van de ene voet op de andere springt.
’Britt! Britt?! Briiiiit!!’ roep ik.
’Huh wát?’ vraagt ze.
’Is Danielle Delease er al?’ vraag ik.
’Ja ze zit daar met haar ouders’ zegt ze. Ik loop stralend naar hen toe.
’Goed middag, mevrouw Delease, meneer Delease’ zeg ik. Ik schud de ouders hun hand en draai me dan naar Danielle.
’Proficiat met je verloving! Is de toekomstige bruidegom er nog niet?’ vraag ik.
’Bedankt. Nee hij is er niet, hij had nog enkele verplichtingen’ zegt ze.
’Hij moest optreden, met zijn beroemde band’ stoeft haar moeder.
’Mama, stop daarmee.’ zegt Danielle. Ze bevalt me wel, ze lijkt me heel vriendelijk. Alleen haar ouders lijken me nogal raar.


Lina als ge on komt zeg dan ff iets, moet iets vragen over Spanje x')

Reageer (6)

  • IOnlyLoveYou

    SNEL VERDEr!!!

    1 decennium geleden
  • ClumsyMolly

    oeh snel verder schattie :D

    daarstrax ware onze ouders weer lang aan de telefoon zenne xD

    1 decennium geleden
  • LemonLime

    super
    snel verder!
    ly.x

    1 decennium geleden
  • Literature

    Spanje?
    OOeehh!
    Natuurlijk mag je mijn naam lenen!
    :D Haha!
    Ik weet met wie ze gaat trouwen!
    O My Joe! Ik schreef Rouwen :X
    Super!!

    :Y):Y)Snell Verderr:Y):Y)

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Hij moest optreden met zijn beroemde band ><
    Whoehaha!
    Snél Verder gaan héa :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen