part 108

# Joe

’Nick?’
vraag ik zacht. Ik geef hem een zacht stootje en hij schrikt op. Blozend kijkt hij me aan. ’Wat is er?’ ‘Zou je misschien je ogen lang genoeg van Jenny kunnen afhouden om me Jess’ ring te geven?’ vraag ik lachend. Hij begint nu nog harder te blozen en zoekt snel in zijn borstzak om me daarna de ring te overhandigen.
Ik neem ook Jess haar andere hand vast en schraap mijn keel. ’Jess’. Ze kijkt lachend naar me op. ’Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen nu je voor me staat. Woorden schieten te kort om uit te drukken hoe ik me voel als ik bij jou ben. Zodra ik je zie, voel ik dat ik leef, voel ik me alsof ik de wereld aankan. Voor ik jou leerde kennen, dacht ik dat ik het goed had. Dat mijn leven perfect was en dat ik het niet beter kon hebben. Maar ik was verkeerd. Want vanaf het eerste moment dat ik je zag, wist ik dat mijn leven zonder jou waardeloos is. Zonder jou stel ik niets voor. We hebben het niet altijd makkelijk gehad, maar ik weet dat die tegenslagen ons niet hebben gekraakt. Ze hebben ons sterker gemaakt. Ik weet dat ik onvoorwaardelijk van je hou en dat ook altijd zal blijven doen. En vandaag ben ik de gelukkigste man ter wereld, want vanaf vandaag, mag ik jou mijn vrouw noemen. Vanaf vandaag ben ik jouw man’. Bij die laatste woorden, schuif ik de ring aan Jess’ rechterringvinger.

# Jess

Tranen schieten in mijn ogen als Joe al die dingen zegt. Mijn gezicht straalt gewoon zodra hij die woorden uitspreekt en ik denk dat mijn lach gewoon niet meer op mijn gezicht past. Ik merk op dat het mijn beurt is en heel eens diep adem. ’Joe. Jij bent het licht in mijn leven. Het licht dat me door de donkere tunnel van mijn leven naar het paradijs heeft geleidt. Onderweg waren er hindernissen, maar samen hebben we ze overleefd. Samen staan we sterk en samen zijn we compleet. Want ik weet dat ik niet meer zonder je kan leven, want zonder jou leef ik niet meer. Jij bent het licht dat de sterren doet schijnen, dat ze zon doet opkomen. Het licht dat mijn hart verwarmt en dat me naar huis leidt wanneer ik de weg kwijt bent. Ik hou zielsveel van je. En vandaag staan we hier voor onze vrienden en familie en vandaag ben ik er trots op om ja te zeggen en jouw vrouw te worden’. Ik neem Joe’s rechterhand vast en schuif voorzichtig zijn ‘purity ring’van zijn vinger af, in de plaats schuif ik de trouwring aan zijn vinger. Er wordt geklapt, tot de priester het woord weer overneemt.
’Joseph Adem Jonas neem jij Jessica Marie Bennett tot je wettige echtgenote?’. Joe kijkt me lachend aan. ’Ja ik wil’.
’En jij Jesscia Marie Bennett, neem jij Joseph Adem Jonas tot je wettige echtgenoot?’. Ik knijp zachtjes in Joe’s hand. ’Ja ik wil’ zeg ik trots. ’Dan mag je nu de bruid kussen’. Ik buig me naar Joe toe en voor het eerst vandaag, raken onze lippen elkaar. Ik leg mijn hand in zijn hals en trek hem dichter naar me toe terwijl hij zijn hand om mijn middel legt. ’Jullie mogen elkaar loslaten hoor’ zegt Kevin lachend en iedereen begint te lachen.
Ik steek mijn arm door die van Joe en samen lopen we het gangpad af. Buiten worden we bedolven onder de rozenblaadjes, terwijl de fotograaf de gelukkigste dag van ons leven op foto vastlegt. Helemaal vooraan staat paul met een filmcamera alles te filmen.

Reageer (9)

  • Unbroken13

    geweldig!!!
    en echt iets voor Kevin om dat te zeggen XD

    1 decennium geleden
  • Misguided

    Sweeeeeet :9~

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Ik vindt mijn trouw toch véél beter hoor xd'
    Maar die heb je nooit gelezen :X
    Snél Veeeeeeeeeerder :Y)
    Ik heb een groot ego, vandaag

    1 decennium geleden
  • DarkSnow

    Wat lief en romantisch! kunnen ze de film later aan hun kinderen zien.!
    snel verder
    x

    1 decennium geleden
  • ClumsyMolly

    omg (huil)
    ik had me nog zo voorgenomen om niet sentimenteel te worden (huil)

    onze meid is groot geworden :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen