Foto bij W14

“Nou goed”, zei Faragonda, toen ze allemaal gezellig in de zeteltjes zaten. Er waren meer dan genoeg zetels, zodat ze makkelijk bezoek konden uitnodigen. “De regels op Alfea zijn nog steeds hetzelfde, en ik verwacht dat ook jullie je er aan houden. Dus ook geen jongens op de kamer.”
“Hé, jammer, waar moeten we al die zetels dan voor gebruiken?”, vroeg Stella ondeugend. Faragonda lachte.
“Dat merk je gauw genoeg. Verder wilde ik jullie nog om een gunst vragen. Griffin heeft gevraagd of een aantal leraren van Alfea morgen op Wolkentoren aanwezig kunnen zijn, voor de veiligheid. Met de Trix weet je maar nooit, en bovendien blijken de eerstejaarsstudenten van Wolkentoren steeds meer duistere plannen te hebben bij hun aankomst. Dus hoopte ik dat jullie me morgen wilden helpen bij het verwelkomen van de andere studenten.”
“Geen probleem Faragonda”, glimlachte Flora.
“Zeg eens, het is wel juffrouw Faragonda voor jullie hé”, deed Faragonda verontwaardigd, maar toen lachte ze. “Als er geen andere leerlingen in de buurt zijn mogen jullie me best gewoon met Faragonda aanspreken, maar van de anderen verwacht ik net iets meer respect, dus stook hen alsjeblieft niet aan.”
“Geen probleem”, grinnikte Musa. “Maar goed, wat moeten we morgen doen?”
“De studenten ontvangen. Bloom en Flora ontvangen de eerstejaarsstudenten, Musa en Layla de tweedejaars. Stella en Tecna nemen de derdejaars.”
“Oké. Ze komen morgenochtend rond tien uur aan, niet?”
“Inderdaad. Jullie zorgen dan maar dat je klaar staat. Je ontvangt hen, legt de regels uit, vergeet niet dat iedereen ’s avonds om tien uur binnen moet zijn, vanwege het beschermingsschild, jullie in principe dus ook, en wijs hen hun kamers nadat ik hen heb ontvangen.”
“In orde, dat lukt wel”, lachten de meisjes.
“Goed. Komen jullie mee? We gaan eten. Oh, trouwens, jullie eten samen met de leraren, aangezien er geen plaats is in de refter aan de tafels die per jaar zijn ingedeeld. Anders moest ik jullie uiteen zetten, en dat leek me niet zo’n goed idee.”
“Leuk”, grinnikte Bloom, en ze volgden Faragonda naar de refter.
“Vandaag eten we wel hier,” zei Faragonda, toen ze de leerlingenrefter in wandelden, “aangezien we bezoek verwachten, en de lerarenrefter niet groot genoeg is voor iedereen.”
Een paar minuten later kwamen de andere leraren van Alfea binnen, gevolgd door Griffin en de leraren van Wolkentoren, en de leraren van Red Fountain met de jongens.
“Hoi meiden”, glimlachte Sky.
“Hoi Sky”, lachte Bloom.
“Oh, lekker!”, riep Stella, toen ze op de menukaart zag waaruit de maaltijd bestond. “Hoor wat we allemaal krijgen: tomatenroomsoep met balletjes, frietjes met stoofvlees en koude groenten en als dessert een ijsje!”
“Denk maar niet dat jullie dat elke dag krijgen hoor”, lachte Griselda.
“Hè jammer,” zuchtte Stella, “ik zou er best aan kunnen wennen.”
“Jij wel ja”, bromde Griffin. “Maar ik wil echt niet elke dag hetzelfde eten.” Iedereen lachte hartelijk vanwege Stella’s beduusde gezicht.

Reageer (1)

  • denienie

    alweer zo'n super leuk hoofdstuk

    het is alleen Grizelda in plaats van Griselda, srry voor de opmerking
    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen