SKY POV

Vanuit mijn ooghoeken kijk ik Theodore, die met Faith aan het praten is, vuil aan. Hoe kan ze het nu niet door hebben dat hij met haar aan het flirten is? Zijn ene hand steunt tegen de muur en met zijn andere gaat hij door zijn haren heen. Ik hoor Faiths lach tot hier, zo’n tinkellachje. Hoe kan zo’n lief meisje op zo’n klootzak vallen? Of nou ja, ze valt er niet op, ze gaat gewoon met hem om. ‘Ik snap niet dat jij Faith bij Theodore vertrouwd, niet dat je Faith niet moet vertrouwen. Maar die kwal van een Theodore’ nog steeds zijn mijn ogen gefixeerd op Theodore. ‘Ik kan het haar toch moeilijk verbieden?’ Blaise, die naast me zit, zucht. ‘Natuurlijk vind ik het niet leuk dat ze zoveel met elkaar om gaan maar als ik het zou verbieden zou Faith ongelofelijk kwaad worden en dat wil ik niet. Zolang hij niet aan haar zit en Faith zich goed voelt bij hem ben ik content’ een denkrimpel vormt zich in zijn voorhoofd. Het is duidelijk dat hij aan het na denken of hij zijn zin juist geformuleerd heeft. ‘Ik begrijp wat je bedoelt maar ik vertrouw hem niet’ ‘Heb je hem dan ooit vertrouwd?’ een hese stem klinkt in mijn linkeroor. Een warme adem die tegen mijn nek botst zorgt ervoor dat mijn nekhaartjes rechtop komen te staan. ‘Goedemorgen’ Draco drukt een kus op mijn wang en gaat dan tussen mij en Blaise in de zetel zitten. ‘Nee ik heb hem nooit vertrouwd en ook een goedemorgen’ mijn ogen kijken heel even naar Draco, die me grijnsend aan kijkt, en draaien zich weer om naar Theodore en Faith. Tot mijn grote afgrijnzen zie ik dat hij een kus op haar wang drukt, ik hoor hoe de adem van Blaise even blijft haperen. De oh-zo-bekende rode blos verschijnt op Faiths wangen terwijl een grote grijns om Theodores lippen speelt. Met diezelfde grijns wandelt hij langs ons naar buiten. ‘Duw je hem niet weg of zo?’ verbaasd roep ik deze woorden uit naar Faith. Deze laaste bloost nog harder en komt naar ons gewandelt, haar ogen zijn op de grond gericht. ‘Zo te zien heeft ze dat niet gedaan hé’ Draco’s woorden zorgen ervoor dat Faith omhoog kijkt. ‘Ik had het gewoon niet zien aan komen’ ze laat zich tegenover ons in een andere zetel zakken en bekijkt haar nagels.

Ik zit tegen over Draco in de astronomietoren, in een van de lege lokalen die niet meer gebruikt werd. Tegenwoordig spenderen we er veel tijd samen. Het is de enige plek waar niemand ons stoort, waar het enkel ons twee is. Mijn lach galmde door heel de kamer heen. Ook was er een lach op Draco’s gezicht te lezen. Dit gaf aan dat hij zijn eigen actie ook grappig vond. ‘Heb je dat serieus gedaan?’ ik hik nog na van het lachen en schiet weer in de lach als ik Draco zie knikken. ‘Wat? Ik kan er toch niets aan doen dat ik dacht dat een paard diende om te melken. Ik heb echt drie weken met een of ander verband moeten rondlopen aangezien er een grote blauwe plek op mijn borstkast zat’ ik grinnik. ‘Tja, dat zal je leren’ hij knikt. ‘Nu is het jouw beurt om iets schaamtelijk te vertellen’ zijn ogen glinsteren. ‘Ik heb niets te vertellen waarover ik me schaam,’ voor hij zijn mond open wilt doen maak ik mijn zin af ‘Of toch niets wat jij nog niet weet’ ‘Spijtig’ is zijn antwoord. ‘Voor jou, voor mij niet’ ik glimlach. Met Draco praten is een van de makkelijkste dingen die er bestaat. Hij is mijn beste vriend en begrijpt me. Voetstappen op de trap zorgen ervoor dat we allebei onze hoofden draaien. ‘Sorry dat ik jullie stoor’ Blaises lage stem komt mijn oor tegemoed. ‘Komt binnen’ ik glimlach en klop met mijn hand op de lege plaats naast me. Als een zombie gaat hij zitten en kijkt dan voor zich uit. ‘Wat is er?’ Draco kijkt hem raar aan. ‘Is het Faith?’ deze keer stel ik een vraag aan Blaise. Traag knikt hij en kijkt voor zich uit. ‘Ik weet niet wat ik moet doen zodat ze niet meer met Theodore om gaat’ hij zucht. ‘Je kan het haar moeilijk verbieden’ ‘Misschien moet je wat meer tijd in haar steken? Zodat ze gewoon geen tijd meer over heeft om met die kwal dingen te doen’ stel ik met een glimlach voor. ‘Ja, het enige probleem is dat Theodore rond haar hangt en ook dingen voorsteld’ weer zucht hij. ‘Wat een klootzak’ ‘Hoe komt het dat je Theodore eigenlijk haat?’ Draco vestigt zijn blik op mij en kijkt me met een opgetrokken wenkbrauw aan. Ik haal mijn schouders op. ‘Ik weet het niet precies, ik heb hem nooit gemogen. Zie je wel dat mijn vrouwelijke intuïtie goed is? Ik had gelijk dat het een ettertje is’ Draco draait met zijn ogen om mijn opschepperij en kijkt weer naar Blaise. ‘We vinden er wel iets op’ een klein glimlachje verschijnt op Blaises gezicht.

‘Faith’ met een lieve glimlach wandel ik in haar richting. Theodore, die naast haar staat, negeer ik compleet. ‘Hey Sky’ ze drukt een kus op mijn wang als begroeting. ‘Heb je nu iets te doen?’ ‘Wel eigenlijk gingen ...’ ik onderbreek Theodore in het midden van zijn zin. ‘Niets dus, kom je mee?’ ik trek haar via haar hand mee naar buiten. Weg van Theodore, deze laatste kijkt me nog eventjes vuil na maar begint dan een conversatie met een van zijn vrienden. ‘Hey’ Faith trekt haar hand los zodra ze de kans ziet. ‘Waarom deed je dat nu? Je zag toch dat ik al iets aan het doen was?’ ‘Met Theodore? Oh, echt? Niet opgemerkt’ zeg ik luchtig. Faith zucht maar houdt wijzelijk haar mondje toe. ‘Waar gaan we naar toe?’ ‘Dat is een verrassing’ ze kijkt me boos aan. Faith houdt niet van verrassisngen, wel vindt ze het leuk om ze voor andere te organiseren. Maar zodra iemand een verrassing uit haalt met haar wordt ze boos en een stresskip. Gelukkig ken ik haar al mijn hele leven en kan ik er dus goed mee om. ‘Nee, ik zeg niets’ boos kijkt ze voor zich uit en zegt geen woord meer tegen me. ‘Stop is eventjes’ ze doet wat ik vraag en snel sla ik mijn handen voor haar ogen. ‘Hey!’ ‘Rustig, wandel gewoon verder’ ze zucht maar doet toch wat ik zeg. Mijn wil is wet. En dat weet ze maar al te goed. ‘Kijk maar’ voorzichtig haal ik mijn handen van haar ogen af zodat ze rond zich kan kijken. ‘Ooh’ met open mond kijkt ze naar het dekentje en de picnickmand. Niet veel later vindt haar blik Blaise die op het dekentje zit. Een grote glimlach verschijnt op haar gezicht en ik laat Blaise en Faith alleen.

Jullie zijn echt zo lief! Ik heb echt de beste lezertjes van heel Q (: Jullie reacties waren echt geweldig om te lezen. Ik ben heel erg blij dat jullie me allemaal begrijpen (: Dank je wel voor de reacties (:
Zoals jullie misschien gezien hebben, heb ik deze storry op 'Tijdelijk gepauzeerd' gezet. Ik heb nog steeds een writersblock. Maar nadat ik jullie reacties had gelezen heb ik ineens twee delen kunnen schrijven (Ch. 72 en 73) ze zijn niet heel goed maar dat doet er niet toe, ik ga proberen sewes er weer aan te schrijven zodat ik jullie binnen kort weer een deeltje kan geven (:
Nog eens bednkt voor jullie reacties, ze maakten me zo ongelofelijk blij (: Ik hou van jullie <3

Reageer (4)

  • Smesty

    oeeeh!!
    love it!!
    snel verder!!
    X.

    1 decennium geleden
  • Dreamcatcher

    Ha, daar ben ik heel erg blij mee, met die twee geschreven delen. Zo, ik hoop dat je er echt weer bovenop komt, boven je writersblock. Want ik vind dit nog steeds een superleuk verhaal, echt waar.
    Goh, Sky en Draco horen gewoon samen, echt waar. En ik heb zo'n medelijden met Blaise, ik wil hem knuffelen en Faith dwingen hetzelfde te doen. Want seriously, ze is hem toch wel wat aan het verwaarlozen hé. Gelukkig dat Sky er nog is om alles goed te trekken met hen. En Theo is hier echt an ass, idioot die hij is.

    1 decennium geleden
  • AloyAuditore

    Nee, JIJ bent lief xD

    (en wij ook hoor, tegen jou xD)

    Super stukje weer hoor! :D

    Snel verder:D

    Xx,

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Haha, weetje hoe grappig is het als je zegt dat je een writersblock hebt en je erna zegt dat je chapter 72 en 73 geschreven hebt ^^
    Verder :Y):Y)
    Sky is echt een super lieve vriendin volgens mij.
    & yes ofcourse i know that i'm sweet, ain't i always. (krul)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen