Foto bij Flashback

Jep ze krijgt een flashback ,maar deze scene kan je ergens anders ook lezen. Namelijk hier

De geur van vuur laat het bloed in mijn aderen bevriezen en voert me mee naar een plein. Ik kijk rond Mia en Michiel zijn verdwenen. Een grote menigte staat juichend om iets heen. Snel loop ik erheen. Ik schrik wanneer ik de brandstapel met een vrouw erop zie staan. Walgend van afschuwen kijk ik omheen. Niemand die iets doet en niemand die iets gaat doen om deze vrouw te redden. Mijn blik stopt bij een meisje dat ongeveer 9 jaar oud is. Ze valt erg op in de menigte want ze is niet blij. Ik zie in haar ogen angst en verwarring. Haar gezicht komt me zo bekendt voor. Een man gekleed in zwart met een masker loopt naar de brandstapel en beweegt de toorts die hij in zijn hand heeft naar de vrouw en kijkt de man op het balkon aan. De man gebaart met zijn hand naar de beul dat hij nog even moet wachten en staat op. Opeens herken ik de vrouw op de brandstapel het is Innocentes (de onschuldige). Ik ken haar van het kerkhof. Ze was dus verbrandt omdat ze magie gebruikte om een magieloos wezen te redden. De man op het balkon opent zijn mond en begint met een harde en kille stem te praten.
"Deze vrouw heeft magie vericht, ze is gevaarlijk voor ons volk en zal hiervoor gestraft worden."komt eruit zijn mond ,maar alleen ik lijk de angst om hem heen te zien.
"Wil je nog wat zeggen voordat je naar de hel gaat ?"vraagt de beul en lijkt boos omdat hij haar nog niet mag verbranden.
"Stop hem."gil ik ,maar niemand lijkt me te horen behalve een klein meisje aan de hand van het andere meisje dat een tijdje mijn aandacht had getrekt. Het meisje kijkt even recht in mijn ogen en snakt naar adem. Ik leg mijn vinger op mijn lippen en fluister dat ze niks mag zeggen hierover. Het meisje knikt en kijkt naar het meisje dat volgens mij haar oudere zus is. Ik kijk weer naar de vrouw op de brandstapel en de vrouw kijkt naar het kleine meisje.
"Magie is een gift, geen kwaad, we proberen te helpen, onthoud dat goed."zegt de vrouw en kijkt voor een laatste keer het kleine meisje en haar zus aan en sluit dan haar ogen. De beul zucht even diep en steekt dan het stro in brand. Ik kijk snel weg naar het kleine meisje ,maar ze is verdwenen. Verward kijk ik om me heen en zie haar dan meegesleept worden door haar zus de menigte uit. Snel volg ik hun naar een huisje waar ze vast in woont.
"Pandora ,Amaris. Waar zijn jullie geweest ?"hoor ik een stem angstig vragen en ik verstijf bij de naam Pandora.

Plots wordt de wereld om me heen mistig en ik voel een hand op mijn schouder.
"Roxanne ,gaat het wel ?Je ziet lijkbleek."hoor ik Mia zeggen en ik kijk om recht in Mia's paars blauwe ogen.
"Wat gaat er dan gebeuren ?"vraagt Michiel en lijkt geïriteert.
"Wat was er gebeurt ,Bedoel je."zeg ik en kijk Michiel aan.

Reageer (3)

  • TimeTravel

    Leukleukleuk! Zooo'n geweldig verhaaaal! Heeeeeeel sneeeeeel verdeeeeeer!

    1 decennium geleden
  • TimeTravel

    Leuk! Maar ze kijkt naar amaris hè? Haha! Leukleukleuk! Snel verderrr!

    1 decennium geleden
  • TostiXD

    spannent!!
    verry fast verder!!!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen