Jullie zitten nog steeds in de karaoke-bar. Jullie lachen je kapot bij slechte optredens en gaan helemaal los op goeie. Op een gegeven moment zegt Lizzy: ‘Hey, waarom doe jij niet een keer mee?’ ‘IIk??’ vraag je verbaasd. ‘Lieve Liz, ik ben een kruising tussen een kraai en een valse kat. Dus als ik goed kan zingen is dat de paus.’ Je wijst op een punker met minstens 20 piercings (alleen nog in zijn gezicht en oren). ‘Nou en? Is toch leuk? Je kan nooit zo erg zijn als die blonde.’ Je grinnikt. ‘Nee dat is waar. Nou vooruit dan.'

1. Je loopt naar een soort inschrijfbalie naast het podium toe en pakt daar de liedjes lijst. Je kiest:
- James Blunt – You’re Beautiful (ik: *kots kots* wat een zeiknummer!!)
- Avril Lavigne – Fall To Pieces
- André Hazes – De Vlieger (nog erger! (ik haat nederlandstalig XD))

2. Als je op dat podium staat ben je eerst nog een beetje zenuwachtig maar dan begint de muziek en krijg je een gevoel van: ach schijt, ik doe het gewoon. Je zingt het liedje en dat gaat zo:
- I couldn’t give a damn what you said to me, I don’t really care what you think of me, cause either way you’re gonna think what you believe, there’s nothing you could say that would hurt me.
- slipping down the slide, I did enjoy the ride, don’t know what to decide, you lied to me
- I looked away, then I looked back at you, you tried to say, things that you can’t undo. (beetje nutteloze vraag, maar goed XD)

3. In de loop van het liedje begin je je steeds beter te voelen. Als het liedje afgelopen is krijg je een groot applaus. Het lijkt even of het harder is dan alle anderen, maar volgens jou lijkt dat alleen maar zo. Je loopt naar Lizzy toe. Die staart je met grote ogen aan. 'Als dat een kruising tussen een kraai en een valse kat is dan wil ik wel weten wat die jongen was! Man, jij kan vet goed zingen!’ je:
- kijkt haar verbijsterd aan en zegt: ‘Man, je lult’
- kijkt haar verwaand aan en zegt: ‘Ja, dat weet ik allang!’
- wordt rood en zegt niks. Je rent de club uit.

4. Je ziet de punk die jij uitmaakte voor paus op jullie aflopen. ‘Ave,’ roept Lizzy. Hij kijkt je raar aan. Lizzy lacht en legt het uit. ‘Oh, haha.’ Zegt hij. ‘Maar je hebt wel gelijk. Jij kunt heel goed zingen. Ik ben van een platenmaatschappij. Zou je geïnteresseerd zijn om een demootje op te nemen?’ je:
- zegt: 'Absoluut niet!! Ik ga me niet met iets stoms bezig houden als muziek!!'
- Kijkt hem helemaal verbijsterd aan. WTF!
- Kijkt hem arrogant aan en zegt: 'Ik heb al een contract.'

5. Je begint te hakkelen. ‘Errr… wanneer?’ ‘Nu’ zegt hij. ‘Waar? En met wie? Van welke maatschappij ben jij eigenlijk?’ Hij begint te lachen. Hij noemt een naam en je hart stopt. Daar staan vet grote rocksterren onder contract! En die zijn geïnteresseerd in jou! Je:
- hebt al afgewezen weet je nog?
- Loopt weg (idioot!)
- Gaat akkoord. Jullie worden naar een studio gebracht en daar stellen ze je allemaal vragen over je muzieksmaak, of je een instrument bespeeld, of je zelf liedjes maakt, enz.

Uitleiding.
Je geeft antwoord op de vragen. Als je zegt dat je elektrisch gitaar speelt en je zelf idd liedjes hebt geschreven vragen ze of je iets wil voorspelen. Je speelt je liedje ‘Drop Dead’(die is eik van mezelf XD) en ze zijn meteen enthousiast. Ze willen dat nummer opnemen, en dan doorsturen naar de directie. Als die het goedkeuren moet je terugkomen en een band gaan zoeken die jou moet gaan begeleiden. Je staat met je mond vol tanden. OMG! Je krijgt zowat een platencontract aangeboden! Je droom komt uit! Je neemt het liedje op. Als jullie klaar zijn vragen ze of je het wilt naluisteren. Je twijfelt even, maar zegt dan toch oké. Je luistert. ‘Ben ik dat? Jullie hebben vast veel moeten veranderen!’ ‘We hebben helemaal niks veranderd, je moet clean aan de directie voorgesteld worden. En ik denk niet dat we veel aan jou moeten shoppen’ zegt de punk, die Steve blijkt te heten. Jullie zijn klaar, dus je kan gaan na je gegevens achter te hebben gelaten. Als jullie buiten de studio staan kijk je Lizzy verbaasd aan. Zij begint meteen te praten. ’OMG! Wat een kans! Ik mag natuurlijk wel je keyboard-speler zijn hea? Je krijgt dat contract echt zeker weten!’ Jij weet nog niks uit te brengen. Uiteindelijk stel je voor om naar de concertzaal te gaan. Jullie staan best wel vooraan en jullie komen dus ook ergens vooraan voor het podium te staan. Dan begint het concert…

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen