once upon a time...

Once upon a time...
een sneeuwuil kraste over de besneeuwde boomtoppen. heel wat lager, totaal aan het oog ontrokken, stond een klein hutje in tussen de beschermende stammen van het woud. de wind beukte tegen de houten deur en ramen. de kou vrat zich een weg door het hout totaan mijn bed. ik rilde onder mijn dekens. weer kraste in de verte een uil. ik draaide mijn hoofd in de richting van de boekenplank. ik schoof de half bevroren dekens van me af en stapte mijn bed uit. toen mijn blote voeten de koude vloer raakten kromp ik haast ineen. snel holde ik in de richting van de plank. ik nam het eerste het beste boek en bekeek de titel, wat best moeilijk was in het donker. ik moest het boek wat draaien en keren voor ik iets kon lezen.

"het geheim van..."

het laatste woord was gewoonweg onleesbaar hoe ik me ook inspande. veel aandacht schonk ik er verder niet aan. ik haalde mijn schouders op en liep zo snel als mijn haast stijve benen me konden dragen weer naar mijn bed. ik legde het boek op mijn nachtkastje en trok mijn dekens totaan mijn neus.
ik hoorde een krakend geluid. autumatisch draaide ik mijn hoofd in de richting van de deur. onderaan verscheen er langzaam licht, daarna een schaduw en toen 2 voeten. heel zachtjes werd er op de deur geklopt waarna die piepend open ging.
"ik ben bang" piepte een stem vanonder de veel te grote slaapmuts. korenblonde krullen rolden vanonder de muts vandaan. ik sloeg mijn dekens half open en keek mijn zusje aan. 2 blauwe oogjes verschenen vanonder de muts. zo snel zo kon liep ze naar mijn bed. ik greep het boek van mijn nachtkast en legde die op schoot. voorzichtig zette ze er de kaars en het schaaltje voor in de plaats. het kleine vlammetje wierp grote schaduwen op de muur. snel kroop ze bij mij in bed en keek ze met grote ogen naar het boek en toen naar mij en weer terug. ik glimlachte en aaide haar over haar muts waardoor die een eind naar achter schoof. snel trok zij die weer terug over haar voorhoofd totaan haar ogen. ik sloeg het boek open, draaide de pagina's om totaan de bladzijde waar het verhaal begon. nog een keek ze me aan en toen begon ik voor te lezen.

"Ooit was er eens..."

Reageer (2)

  • Lacrimae

    fijn ^^

    1 decennium geleden
  • SleepingSun

    hij is echt mooi(K)je kan vet mooi schrijven
    XX(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen