Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 0 deel 2

Het huis van de Potters lag helemaal in puin. Ik schudde droef mijn hoofd. Ik kon het niet geloven. Lily en James toch niet. Ik zag iets bewegen in het puin, en hoorde een kind huilen. Ik merkte dat Mathilda door het puin naar me toe kwam.
“Albus, gelukkig, je bent er”, zuchtte ze. “Ik heb je meteen verwittigd toen het gebeurde. Ik had een luide knal gehoord, en ik zag hém voor het huis van de Potters staan. James probeerde hem nog tegen te houden, maar híj heeft hem zomaar vermoord. Lily heeft gesmeekt Harry’s leven te sparen, maar híj heeft haar gezegd opzij te gaan. Lily weigerde. Ze heeft haar leven gegeven voor Harry. Toen Jeweetwel Harry wilde vermoorden, kaatste de spreuk terug en is hij zelf verdwenen.” Ze schudde haar hoofd. “Ik wilde dat ik iets had kunnen doen om te helpen, maar dan zou ik zelf vermoord zijn. Harry ligt daar nu nog ergens, ik heb geprobeerd hem onder het puin vandaan te halen, maar het lukt niet.”
“Je hebt gedaan wat je kon, Mathilda. Ik ben blij dat je me meteen hebt verwittigd. Gelukkig lag ik niet te slapen”, zuchtte ik. “Ik ben je ontzettend dankbaar dat je niet hebt geaarzeld me te verwittigen. Ik vraag Hagrid om hierheen te komen, hij zal Harry er wel onder uit krijgen.” Ik voegde meteen de daad bij het woord, en stuurde Hagrid een patronus. “Heb je verder nog iemand verwittigd?”
“Ja, Sirius Zwarts. James heeft me verteld dat hij Sirius tot Harry’s voogd had benoemd, voor het geval er iets met hen zou gebeuren.”
“Hmm”, zuchtte ik. “Ik ben bang dat ik Harry niet bij Sirius kan laten, aangezien de dooddoeners op hem zullen jagen. Hij moet opgroeien op een plaats waar niemand hem kan vinden of iets aan kan doen. En na wat je me verteld hebt, weet ik zeker dat er maar één plaats is waar dat mogelijk is.” Ik zuchtte weer. “Mathilda, zou jij hier kunnen blijven tot Hagrid Harry heeft? Ik ga voor zijn toekomst zorgen.” Mathilda knikte aarzelend, en ik verdwijnselde weer naar school.






MEDEDELING:
Ik vertrek vrijdag op reis, voor twee weken. Ik neem mijn laptop mee, maar heb daar waarschijnlijk geen internet. Ik heb deze week ook amper tijd. Ik zal proberen zo veel mogelijk te posten, maar ik beloof niks.

Reageer (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen