Foto bij 51| Good Morning.

Enjoy this part ^^


De zondagochtend was voor de meeste leerlingen hetzelfde. Behalve dan voor Fay McFly. Vandaag moest ze zo nodig van Snape drie uur nablijven. Iets wat ze nog nooit had gedaan. Zij en Ron wachtte op Harry in de leerlingenkamer en af en toe wierp Fay gespannen een blik op de klok. Hermione was al aan het ontbijten met haar zogenaamde vriendinnen. ''Ik heb nu echt een grotere hekel aan Snape. Het is zo oneerlijk dat hij jou laat nablijven''Zei Ron boos. ''Ik maak er gewoon het beste van en anders ga ik gewoon de hele tijd huilen.''Zei Fay met een glimlachje. ''Ron!''Riep een hoge meisjes stem, Ron keek op en zag dat Lavender Brown bij de bank stond. Achter haar stond een nijdige Parvati Patil. ''Oh, hoi Lavender''Zei Ron nogal ongemakkelijk. Fay zag aan zijn houding dat hij er eigenlijk direct vandoor wilde gaan.
''Ik vroeg me af of je samen met mij een wandeling wil maken?''Vroeg Lavender terwijl ze hem hoopvol aankeek. ''Dus wij met zen tweeën''
''Uhm.. Uhm...''Ron keek even hulpzoekend om zich heen voor hij antwoord gaf. Fay zag dat Parvati naar Lavender keek alsof ze een vieze hardnekkige vlek was. ''Hij kan niet, hij gaat al met mij wandelen''Flapte Fay er plotseling uit. Lavender haalde even een wenkbrauw op, ''Jij moest toch nablijven bij Snape?'' het was blijkbaar al door de hele leerlingenkamer rond gegaan dat Fay voor de eerste keer moest nablijven. ''Zei ik nou met mij wandelen? Ik bedoelde dat hij moest oefenen voor de zwerkbal selectie van Harry''Zei Fay vlug. Lavender keek naar Ron die instemmend knikte.
''Hmm, dan maar een andere keer''Zei ze schouderophalend en liep teleurgesteld weg. Alleen Parvati bleef staan, ''Dankjewel Fay''Zei ze met een klein glimlachje en liep ook weg. Fay knipperde even met haar ogen, dacht Parvati nou dat ze tegen Lavender had gelogen zodat zij meer kans maakte bij Ron? Het was verbazingwekkend hoe goed ze zichzelf de laatste tijd in de nesten werkte. ''Ik weet niet hoelang ik dit nog vol hou''Zei Ron na een opgeluchte zucht. ''Vertel haar gewoon dat je niet geïnteresseerd bent''Zei Fay. Simpelweg was dat de beste manier om Lavender voor altijd kwijt te raken. ''Nee zo werkt het niet. Het is veel moeilijker dan het lijkt''Zei Ron gedecideerd. ''Hoe werkt het dan volgens jou?''Vroeg Fay grijnzend. ''Nou kijk, dat ga ik dus uitzoeken terwijl ik geniet van wat sandwiches.''Zei Ron terwijl hij opstond. ''We moeten nog op Harry wachten!''Zei Fay nogal verontwaardigd. ''Maar ik rammel''Zei Ron op een zeurderig toontje terwijl hij heen en weer wiegde. ''Dat doe je toch altijd dus dat maakt niet veel verschil!''Zei Fay. Ze trok Ron aan zijn mouw weer op de bank. ''Zitten blijven en wachtten''Beval ze hem op een gespeelde dreigende toon. Ron zuchtte overdreven maar glimlachte wel even naar haar.




''Gast waar was je gisteren gebleven?''Was het eerste wat Draco Malfoy 's ochtends hoorde toen hij de jongens slaapzalen verliet en de leerlingenkamer van Slytherin binnenliep. Blaise Zabini keek hem vanaf de bank half streng en half geamuseerd aan. ''Ik heb je de hele avond gezocht'' Draco keek Blaise even veel betekend aan. ''Oke, ik had pas na twee uur door dat je weg was''Gaf Blaise toe. Hij had moeten weten dat Draco de meeste leugens wel doorzag. Hij was dan ook niet voor niets de beste Legilimens hier in Slytherin.
''Dat klinkt wat geloofwaardiger. Iniedergeval ik ging naar bed''Loog Draco, hij ging Blaise voor geen enkele galjoen de waarheid vertellen.
Hij wist zelf niet eens of het wel echt waar was dat Fay hem daadwerkelijk mocht. Het leek zo onrealistisch en onmogelijk dat hij het zelf gewoon bijna niet geloofde.
''Met wie?'', ''Wat?'', ''Met wie ging je naar bed?"'Vroeg Blaise nogmaals met een uitdagende grijns. ''Met mijn knuffelbeer.''Zei Draco waarna hij even met zen ogen rolde. ''Ga je nog mee ontbijten?''
Blaise stond direct op, ''Eigenlijk moet ik nog op Theo wachtten, maar daar heb ik geen zin meer in. Het was al een wonder dat ik het kon opbrengen om op jou te wachtten''Zei hij. Draco had heel even gedacht dat Blaise beter in Gryffindor thuishoorde dan bij Slyhterin, maar die gedachten verdween net zo snel als hij was gekomen.
''Maar vertel eens''Begon Blaise toen ze de leerlingenkamer verlieten, ''Was die knuffelbeer goed?'' ''Geweldig''Zei Draco zwaar sarcastisch en trakteerde Blaise op een por in zijn zij.





Reacties? :'D

Reageer (8)

  • KidouYuuto

    knuffelt draco's knuffelbeer

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Whaha^^

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    Hmm, Fay zou niet blij zijn als ze dat hoorde!
    Draco is een beerofiel!

    1 decennium geleden
  • xBlackSwan

    ''Was die knuffelbeer goed?'' xD
    Echt leuk, ga maar snel verder. <3

    1 decennium geleden
  • Slughorn

    Hahaha xD
    Geweldig dat met die Teddybeer!!!:D
    Snel verder^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen