Foto bij 52| Lucky

MIJN OOG IS GENEZEN C':

VIVA DE OOGZALF! <'3

Ik zou eigenlijk wel wat meer reacties willen hebben voor ik verder ga ;')


Niet lang na dat Ron naar de grote zaal had gewild kwam Harry de leerlingenkamer binnen. ''Harry eindelijk! Kom we gaan ontbijten!"'Riep Ron meteen waarna hij opsprong. Harry keek even verbaast naar Fay die alleen maar haar schouders ophaalde en ook op stond. Ze volgde Ron en verlieten daardoor de leerlingenkamer. ''Harry wist je eigenlijk al dat Fay drie uur moet nablijven bij Snape?''Zei Ron plotseling toen ze door de gang liepen op weg naar de grote zaal.
''Grapje toch?!''Zei Harry grinnikend, maar Ron en Fay lachte niet mee. ''Het is echt waar''Zei Fay gesmoord en vertelde Harry precies wat ze aan Ron had verteld, maar liet ze natuurlijk het gedeelte met Draco weg. ''Deed Dumbledore dan niks?''Vroeg Harry, de helft van zijn goede humeur was bijna in een keer verdwenen. ''Nee, hij heeft het recht niet de straf op te heffen. Dat heeft hij me zelf verteld''Vertelde Fay somber, ''Alleen de gever kan dat en in dit geval is dat Snape.'' ''De zak''Zei Ron direct, ''De zak met wat?''Zei Fay fronsend, ''Ik bedoel dat hij een rot mens is''Legde Ron uit.
''Ron zo praat je toch niet over Dumbledore!''Zei Fay verontwaardigd, haar stem sloeg bijna over van schrik. ''Ik had het over Snape''Zei Ron terwijl hij haar even geamuseerd aan keek. ''Oh ja, natuurlijk''Zei Fay met een zwakke glimlach en zuchtte even opgelucht.
Ron en Harry grinnikte allebei even en begonnen toen een gesprek over Zwerkbal. Fay vond dat op dit moment helemaal niet zo erg want ze wilde eigenlijk het liefst niet aan Snape denken. Toen ze de grote zaal binnen liepen keek Fay even naar de tafel van Slytherin. Draco zat tegenover Blaise en merkte haar blijkbaar niet op. In gevallen als deze had Fay alang zijn naam geroepen, maar dat leek haar nu niet zo slim. Vooral omdat zij nog steeds een Gryffindor was en hij een Slyhterin. Een van de redenen wat het allemaal nog ingewikkelder maakte. ''Hé Fay''Zei Ron plotseling waardoor hij Fays gedachten onderbrak. ''Kom je naast mij zitten?'' ''Uhm... Oké''Zei Fay en zette zich neer naast Ron aan de tafel. ''Dadelijk wil Lavender nog naast me zitten als ze ziet dat hier een plek vrij is''Legde Ron uit toen hij Fays verwarde blik zag. ''Ah juist''Zei Fay begrijpelijk. Maar ze vond het nog steeds raar dat Ron, Lavender gewoon niet de waarheid vertelde.
''Ron, weet je zeker dat je Lavender niet beter een kans kan geven?''Vroeg Fay op een gegeven moment. ''Wat? Ben je gek?!''Zei Ron, zijn ogen werden groot van schrik. Lavender was niet om aan te horen en meestal echt ontzettend irritant. ''Soms... Maar ik bedoel ze is gewoon smoor op je en ze probeert alles om te zorgen dat je haar leuk vind. Dus misschien brengt dat de nodige stress met zich mee en is ze daarom nogal opdringerig''Vertelde Fay. Op dit moment vergat ze Parvati even, het was namelijk niet bepaald haar probleem als zij Ron ook leuk vond. Ron leek zich te ontspannen, maar hij was niet al te overtuigd van Fays zeggen. ''Ik wil Lavenders vriendje absoluut niet zijn. Misschien stopt ze met haar jacht op mij als ze ontdekt dat ik een ander heb''Zei Ron en even glinsterde er een opgewonden glans in zijn ogen. ''Vergeet. het. maar.''Zei Fay toen ze Ron zag kijken. Ze wist wat hij dacht en niet alleen omdat ze zo goed was in Legilimens.
''Tot ze het op geeft!'Zei Ron smekend, ''Je bent toch mijn beste vriendin?'' Rons ogen keken Fay zo smekend en zielig aan dat Fay even was vergeten wat het afwijzende woord was. ''Nee, zelfs niet voor een dag. Het spijt me Ron''Zei Fay en ze zuchte even. ''Wijs haar anders gewoon op de oude manier af: Woorden!'' ''Daar ben ik slecht in... Alsjeblieft!''Zeurde Ron terwijl hij zachtjes aan haar trui trok.
''Nee en weetje als je het niet erg vind ga ik de rest van mijn nog vrije uurtjes even buiten doorbrengen.''Zei Fay lichtjes geïrriteerd en pakte haar glas melk op.
Toen ze echter opstond en weg wilde lopen liet Ron net iets te laat haar trui los. Met het gevolg dat ze bijna voorover viel. Fay kon zich nog net staande houden, maar de helft van de melk vloog haast over de rand van het glas. En bevlekte daardoor Dean Tomas' trui, die toevallig net langs liep. ''Omg, sorry!''Gilde Fay haast. ''Het is niks, ik kan-''Maar Fay liet Dean niet bepaald uitpraten. ''Het spijt me zo! Accio servetjes!''Zei Fay. Ze was totaal in paniek dat ze vergat dat ze het ook gewoon weg kon toveren. ''Volgens mij maak je het zo erger...'' ''Het was niet mijn bedoeling, het spijt me zo erg!''
''Fay,'' ''Als Ron me niet zo had afgeleid,'' ''Fay!''Zei Dean iets harder. Fay zag tot haar afschuw dat de vlek inderdaad groter was.
''Ik vervloek het gewoon weg. Dan is alles weer in orde hoor. Je hoeft echt niet in paniek te raken''Zei Dean half geamuseerd. Fay glimlachte even wat flauwtjes. ''Natuurlijk... Wacht, laat mij het anders maar doen. Anders heb ik dadelijk zo'n schuldgevoel''Zei ze en zette het glas snel terug op tafel. ''H..hygiëna''Zei Fay met een bibberende ondertoon in haar stem toen Dean knikte. De vlek verdween in geen vijf seconden, ''Zie je wel. Niks om je zorgen over te maken''Zei Dean grijnzend. ''Toch spijt het me verschrikkelijk. Door mij was je bijna verdronken in melk!''Jammerde Fay en voor Dean het wist gaf Fay hem een dikke knuffel. ''Omg''Mompelde Dean. Hij zag dat Ron heel veel moeite deed om zijn lach in te houden terwijl Harry de andere kant op keek en openlijk lachte. ''Nou ja ik ga naar buiten''Zei Fay toen ze Dean uiteindelijk los liet. ''Het spijt me echt!'' Dean knikte begrijpelijk en ging naast Ron zitten toen Fay weg liep. ''Mond dicht''Zei Dean direct toen Ron zijn mond opende om iets te zeggen.
Ron grinnikte alleen maar en wendde zijn blik weer af.
Op de gang realiseerde Fay zich dat ze misschien wel wat gezelschap kon gebruiken. Dus liep ze snel terug naar de poort en keek
onopvallend om de hoek naar de tafel van Slytherin. Als het haar mee zat keek Draco net haar kant op en blijkbaar zat het Fay erg mee want Draco keek net op tijd haar kant op. Zoieso waren Ron en Harry geen optie en omdat er zoieso op dit tijdstip bijna niemand buiten was. Was het een perfect moment. Draco zag hoe Fay hem wenkten knikte even heel onopvallend waarna hij zich weer op Blaise richtte.
''Ik... ben iets vergeten in de leerlingenkamer, dus ik ga het even halen''Loog Draco, maar Blaise leek het niet veel te interesseren. ''Ik ga echt niet mee, als je dat soms verwacht''Zei Blaise zonder op te kijken. ''Prima''Zei Draco en probeerde een grijns te onderdrukken terwijl hij opstond. Het was zeker meer dan prima dat Blaise net op dit moment heel egoistisch deed.




Reageer (6)

  • Fischer

    Nieuwe abo meldt zich (:
    Ik ga echt stuk om haar acties haha
    En Draco is lief <3
    Snel verder (:

    1 decennium geleden
  • Kurt

    HAHAHAHAHAHAHAH, ik heb zo plat gelegen. Volgens mij heb ik de hele vakantie niet zo hard gelachen.
    SNEL VERDER <3

    1 decennium geleden
  • Asgarnia

    hihi, eerst morsen en dan er zelf bij aan gaan plakken xD

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VERDER

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Whaha, Fay tegenover Dean. Amazing^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen