Ik keek naar Shannen en Chris die even benieuwd waren naar wat ik te zeggen had als Hailey. Hailey was daarbij ook nog eens zenuwachtig en stak om de vijf seconden haar haar achter haar oor. ‘Ja.’ Kwam er na minuten stilte eindelijk over mijn lippen. Ik hield van de spanning die in deze kamer hing.
‘En wat heb je beslist?’ Vroeg Hailey nog zenuwachtiger dan vijf minuten geleden.
Weer keek ik naar Shannen en Chris die nu op het puntje van het stoel zaten, of in Shannens geval: op het puntje van mijn bed.
‘Ik wil dat je zo met Blaine blijft doen. Ik wil dat je overdag tegen ons doet zoals je dat vorige week deed. En ik wil elke avond horen wat Blaine over ons te vertellen heeft. Het is dus de bedoeling dat je erachter komt waarom Blaine zo tegen me doet.’ Kwam er rustig en beheerst uit mijn mond. In mijn ooghoeken zag ik Shannen en Chris even verbaasd kijken maar daarna knikten ze goedkeurend ter teken dat ik een goede keuze gemaakt had. ‘Dan zullen we weer normaal tegen je doen.’ Voegde ik er nog aan toe.
‘Wat als ik weiger? Of wat als ik het niets te weten kan komen?’ Vroeg Hailey. In haar stem was een beetje angst te horen.
‘Dat zien we dan nog wel.’
‘Nee, dat wil ik nu weten! Ik wil niet de rest van mijn leven alles doen wat jullie me vragen omdat jullie dan terug vriendelijk tegen me zouden doen.’ Hailey was opgestaan en sprak zelfverzekerd.
Ik zweeg even. ‘Als je weigert, kan je voor eeuwig en altijd bij Blaine blijven. En als het je niet lukt, hangt het ervan af of je wel echt moeite hebt gedaan of niet.’ Weer zweeg ik even. ‘De keuze is aan jou.’
Het werd weer muisstil in de kamer. Ik had mezelf op mijn bed gelegd en keek naar Hailey die in strijd met zichzelf was. Het was duidelijk te zien dat ze de voor- en nadelen overwoog en maar bleef twijfelen. Als ze akkoord zou gaan, gebruikt ze Blaine. Als ze niet akkoord zou gaan, verliest ze ons. Bij mij zou de keuze snel gemaakt zijn. Blaine heeft haar niet eerlijk behandeld terwijl wij dat wel deden. Oké, misschien zijn we haar nu aan het chanteren maar zonder al dat, zou de wereld niet kunnen draaien.
‘Ik zal het proberen.’ Fluisterde ze dan een beetje onzeker.
Ik glimlachte tevreden en stond op. Hailey begon ook te glimlachen maar het kwam wat onzeker over. Natuurlijk. Ik zou het ook niet helemaal vertrouwen. ‘Groepsknuffel!’ Riep ik door de kamer terwijl ik met mijn armen open op Hailey afliep.



Gisteren 3 kudo's.. Jammer, maar toch bedankt voor degene die een kudo hebben gegeven en een reactie!
(flower)

Reageer (2)

  • Chikorita

    ;o
    Verder >=D

    1 decennium geleden
  • xBaps

    Verder!!!!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen