Foto bij Dinsdag 03

Dinsdag

“Renesmee is hier binnen 2 minuten,” fluisterde Edward teder in mijn oor. Was het al zo laat?! Edward begon zich zachtjes los te maken uit onze knoop en trok zijn kleren aan. Ik grabbelde naar het stuk stof dat onder het bed lag. Het was eens een T-shirt geweest maar Edward had hem een beetje te enthousiast willen uitdoen en daardoor in tweeën gescheurd. Hij lachte toen hij me zag sukkelen om er iets van te maken.
“Hier, trek dit aan,” zei hij tussen 2 giechels door toen hij een vers T-shirt en mijn broek op het bed gooide. Ik keek hem boos aan omdat hij nog steeds lachte.
“Je bent zo schattig,” fluisterde hij terwijl hij me oppakte en van de trap droeg. Hoewel ik perfect zelf beneden kon geraken vond ik het toch fijn dat hij me droeg. Ik voelde me veilig, daar tegen zijn veel te perfecte borst. Hij plantte me neer in de zetel en schakelde de televisie aan en kwam naast me zitten. Juist op tijd want ik hoorde Renesmee al aankomen, ze was niet alleen.

“Ik ben terug,” zei Renesmee lachend. Ze zag er extreem vrolijk uit, het deed me plezier te weten dat mijn dochter gelukkig was. Jacob liep rustig achter haar aan, zijn veel te grote hand omsloot haar - in vergelijking - kleine hand. Edward glimlachte.
“Euh, mama, papa mag ik iets vragen?” vroeg Renesmee aarzelend. Ik was nieuwsgierig zeker nu Edward glimlachte en haar een knipoog gaf en Renesmee een kreetje slaakte. Jacobs glimlach werd ook breder en Renesmee sprong enthousiast in zijn armen. “Het mag!”
“Zou ik ook even mogen weten wat er mag? Ik heb duidelijk nog geen toestemming gegeven” zei ik gemaakt streng om toch een beetje als mama over te komen. Ik was een goede mama voor Renesmee, toch volgens de rest van de Cullens, maar ik had dan ook niet zo een moeilijke job, Renesmee was een droom van een dochter. Ik was op dit moment meer een vriendin, want lichamelijk scheelden we maar 4 jaartjes meer.
“Wel ik was aan het klagen over hoe saai mijn kamer wel niet is,” zei Renesmee blozend,”en Jacob had een goed ideetje om ze wat op te vrolijken. Hij heeft op school ooit leren graffiti spuiten en is er verrassend goed in. Hij heeft het me getoond. We kunnen dus mijn kamer samen spuiten!?”
“Njah, jij doet ermee wat je wil, het is jouw kamer. Onthoud wel dat je er dan enkele dagen niet kan in slapen,” zei ik bedenkend. Och ze was oud genoeg om dit zelf te beslissen.
“Mogen we morgen spuitbussen gaan kopen?” Vroeg Renesmee, ze stuiterde bijna van opwinding. Ik knikte.
“Ik kom je morgen om halftien oppikken, dan gaan we samen de stad in. Ik ga nu naar huis, ik moet nog wat slapen, als ik morgen de hele tijd bij jou moet blijven. Je bent zo vermoeiend, maar ik heb het er graag voor over. Tot morgen, slaap lekker,” zei Jake terwijl hij Renesmee een kusje op haar voorhoofd gaf. Hij liep de deur uit en juist op dat moment stopte een auto voor de deur.
Alice kwam binnengehuppeld ze droeg wel 5 grote zakken.
“Wat gaan jullie met Nessie’s kamer doen” vroeg ze nieuwsgierig.
“Wat heb je gezien,” vroeg ik, “want Jake helpt dus kan je het toch niet zien.”
“Nee, maar ik zag Renesmee met mij een bed kopen. Ik mag dus meehelpen!” ze gilde bijna van opwinding, ze was al even opgewonden als Renesmee was geweest.

Reageer (2)

  • Tweetybum

    Alice kan Renesmee niet zien in visionen, maarja...

    1 decennium geleden
  • loveer

    aaah (H) verder (flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen