Foto bij Woensdag 03

Woensdag


Nadat ik alle verf uit haar haren gewassen had trok ze een trainingsbroek en een T-shirt aan en gingen we samen naar beneden. Esmé had spaghetti gemaakt en Jake zat al met een groot bord voor zich aan tafel.
“Je ziet er ongelooflijk sexy uit,” fluisterde Jake in Nessies oor toen ze naast hem aan tafel kwam zitten. Hij was waarschijnlijk even vergeten dat iedereen in huis hem kon horen. Nessie bloosde en Edward wierp een veelbetekende blik naar hem. Ik pakte Edward’s hand en kneep er zachtjes in. Ik vond het goed zo, maar Edward had er soms nog last mee dat Nessie en Jake zo close waren. Het was al stukken beter dan in het begin, Jacob kwam toen bijna dagelijks langs en Edward werd er gek van. Voornamelijk dan omdat Jake en ik terug vaak met elkaar omgingen. Niet dat hij jaloers was, hij kon niet begrijpen dat de jongen die verliefd was geweest op mij, nu van onze dochter hield.

Iedereen zat rustig in de zetel, tv te kijken, te lezen of te babbelen toen Emmett en Rosalie thuiskwamen.
“Iemand zin in iets leuk?” vroeg Emmett toen hij binnenkwam.
“Ja, wat?” vroeg Renesmee die onmiddellijk laaiend enthousiast was.
“Euh wat zouden jullie denken van ‘Singstar’?”
“Leuk, …als iedereen meedoet tenminste,” zei Nessie en ze keek even naar mij. Ze wist dat ik niet zo van zingen en aandacht hield. Nog steeds niet. Ik kon natuurlijk prachtig zingen, voor mensen toch maar ik deed het nog steeds niet graag.
“Ik haal hem wel even.” En Alice was in de grote kast vol playstation en X-box spelletjes het juiste doosje aan het zoeken. Ik zuchtte. Ik ging er niet onderuit komen vreesde ik.
“Rock, pop, eighties, nineties of iets anders?”
“Ik kies… pop!” zei Renesmee en omdat zij in alle opzichten nog steeds de jongste was mocht ze beslissen. Alice koos het juiste doosje en stak toen het schijfje in de playstation.
“2 per 2?”
“Oké! Ik ga met Jake.”
“Iedereen gewoon met zijn partner?” stelde Alice voor. Ze maakte alles klaar. Zij en Jasper moesten beginnen tegen Nessie en Jake.
“Welk liedje, Ness? Best eentje dat ik ken,” opperde Jacob.
“Mmm, wat denk je van Katy Perry’s eerste single, ik heb hem samen met Alice deze middag nog gezongen’” stelde Nessie voor nadat ze de lijst van mogelijkheden had doorlezen.
“I KISSED A HALF-VAMPIRE, HALF-HUMAN AND I LIKED IT,…” zong Emmett zo vals en luid dat iedereen onmiddellijk met zijn handen over zijn oren zat. Ik herkende het deuntje, Alice en Renesmee hadden deze middag geen nieuwe single gezongen. Ik lachte stilletjes. Sinds ik vampier was geworden volgde ik de muziek en filmwereld helemaal niet meer. Niet dat ik dat daarvoor deed, maar nu luisterde ik voornamelijk naar Edwards muziek en die bevatte geen Katy Perry, Beyoncé of Pussycat dolls (waar Emmett zo graag naar luisterde –en keek…)
“EMMETT!” riepen we allemaal in koor.
“Euh sorry, ik was even aan het voorzingen, was het niet mooi??”
“Begin nu maar gewoon” zuchtte ik.
Het was leuker dan ik had verwacht, Alice en Jasper wonnen al hun ‘wedstrijdjes’, maar het belangrijkste was dat Nessie er echt van genoot. Ik wilde er kost wat kost voor zorgen dat ze een leuke jeugd had. Het werd pas rustiger toen Nessie eindelijk ging slapen (in onze kamer) en Jake naar huis vertrok. Ik en Edward gingen nog naar buiten. Nu Ness in onze kamer lag gingen we maar een nachtje onder de blote hemel doorbrengen. Het was een mooie nacht en de sterren stonden helder. Ik lag met mijn hoofd op zijn borst terwijl hij mijn ‘slaaplied’ zong. Hij deed dit nog elke avond of nacht, hoewel ik helemaal niet meer moest slapen. Hij ging zacht met zijn handen door mijn haren. We genoten samen van de prachtige sterrenhemel.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen