Foto bij Hoofdstuk 18

Ook de tweede pauze was Simon onvindbaar. Lily had echter het vijfde een tussenuur, en kon hem daardoor opwachten voor het lokaal waar hij dat uur les zou hebben. Ze zag de geschokte uitdrukking op zijn witte gezicht toen hij haar zag staan. Leonie had gelijk gehad, zijn huid was ongezond bleek, behalve de stukjes onder zijn huid, die donkerpaars kleurden. Zijn haar zat warrig.
‘Simon. We moeten praten, na school gaan we weer een rondje lopen. En nee, je komt er niet onderuit.’ Lily schrok van haar eigen felheid en liep weg om dat te verbloemen.

Lily controleerde haar mail, maar ze had nog steeds geen antwoord ontvangen van Sabine. Ze maakte zich zorgen, maar stuurde Zack even een sms om haar gedachten naar iets anders te zetten. Nog geen minuut later rinkelde haar mobiel.
‘Hi Zack!’ zei ze vrolijk. Ze had hem voor haar gevoel al veel en veel te lang niet gesproken. Ze wilde haar excuses nog maken voor het uitzetten van haar mobiel en hem uitleggen dat ze zich echt te rot voelde om te kunnen bellen.
‘Bijna goed,’ klonk een bekende stem, die ze niet verwachtte, aan de andere kant van de lijn.
‘Jack?’ vroeg Lily verbaasd.
‘Bingo!’ klonk het enthousiast.
‘Hi Jack!’ verbeterde Lily zichzelf nu.
‘Goedemorgen wonderschone jonkvrouw Lily.’ Ze was te gevleid om te merken dat de middag al een uur geleden ingetreden was. ‘Het is een eer om met u te praten.’
Lily grinnikte zachtjes, maar voor ze kon antwoorden zei Jack alweer wat. ‘Heb geduld, stalknecht Alex is jaloers.’
Jack nam niet de moeite om zijn hand op het microfoontje van Zacks mobiel te leggen, waardoor Lily duidelijk kon verstaan wat hij tegen Alex zei. ‘Nee, Alex, je bent lelijk.’
Lily hoorde Alex verontwaardigd roepen dat Jack zelf lelijker was. Ze hoorde Jack arrogant Alex afwimpelen en hij richtte zich weer tot haar. ‘Excuses voor de onderbreking.’
Lily lachtte. ‘Geeft niet. Maar mag ik Zack even spreken?’
‘Dat is spijtig genoeg vrij onmogelijk. We hebben hem vastgebonden aan een stoel met tape voor zijn mond.’
‘Wát hebben jullie gedaan?’ Lily's stem sloeg over.
‘Grapje. Hij is aan het douchen.’
‘Droogkloot.’
‘In eigen persoon.’ Jack klonk tevreden met zichzelf.
‘Ben je er trots op?’
‘Natuurlijk!’ riep hij en begon aan een ellenlange uitleg waarom het een eer is om droogkloot in eigen persoon te zijn. Aan het eind had hij Lily bijna overtuigd.

Na een gesprek van ongeveer vijf minuten met Jack, bleek Zack klaar te zijn met douchen en kreeg ze hem na wat protest van Jack aan de lijn.
‘Hallo schat.’ Lily hoorde neppe kusgeluiden aan de andere kant nadat Zack dat had gezegd.
‘Ik kan haar toch niet kussen als we aan de telefoon zijn! Er zitten enkele landen tussen ons!’ riep Zack naar iemand aan zijn kant van de lijn.
‘O ja..’ hoorde ze Alex teleurgesteld zeggen.
‘Je bent niet alleen lelijk, je bent ook moeilijk dom.’ Jack mengde zich in het gesprek.
‘Dat wisten we toch al?’ hoorde ze Rian vragen.
‘Jack is zelf niet slim genoeg om te onthouden dat ik dom ben,’ zei Alex.
‘Ha!’ riep Jack triomfantelijk. ‘Je geeft het toe. Oh, en die opmerking neem je trouwens even terug. Ik ben de slimste ter wereld.’
Zack lachte schamper. ‘Geloof je het zelf?’
Jack zuchtte wanhopig. ‘Jullie zijn gewoon niet slim genoeg om mijn genialiteit te begrijpen.’

Zo ging het de rest van het gesprek. Telkens als Zack iets zei, had een van zijn bandleden er kritiek op en ontstond er een gesprek terwijl Lily meeluisterde. Aan de ene kant vond ze het grappig, maar aan de andere kant was ze geïrriteerd omdat ze eigenlijk met Zack alleen wilde spreken, en niet met zijn hele band.
Al voordat er iets in de richting van zinnigs gezegd was, werden ze onderbroken door de manager van de band, Keith. Waar de jongens bleven, ze moesten soundchecken. Hij klonk erg kwaad, wat Zack ook bleek te merken aangezien hij vluchtig afscheid nam en Lily niet eens de kans gaf om hetzelfde te doen door op te hangen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen