Foto bij HS 6

“Shin-Il*, wakker worden. Zou je niet beter naar huis gaan, jongen?” zei een stem in de verte.

De leegte van mijn droom werd plots door elkaar geschud. Ik opende mijn ogen en knipperde verschillende malen om mijn ogen te laten aanpassen aan het felle licht van de bibliotheek.
De bibliothecaresse keek me met bezorgde ogen aan. Ik zette me recht in mijn stoel en moest mijn rechterkaak even masseren. Blijkbaar was ik in slaap gevallen op mijn Engelse boek en nu had ik het gevoel dat de hele bladzijde op mijn kaak gedrukt stond.

“Hoe laat is het, mevrouw?” vroeg ik slaperig.
“Negen uur al,” antwoordde de vriendelijke bibliothecaresse.

Ik verschoot zo hard van het late uur dat ik rechtsprong en de stoel, waarop ik net de hele avond had liggen slapen, omver duwde. Met een luide knal viel hij achterover op de vloer. Ik raapte snel mijn spullen bijeen, zette de stoel terug op zijn plaats, bedankte de bibliothecaresse en liep naar buiten. Mijn ouders zouden razend zijn en misschien wel een beetje bezorgd, aangezien het niet mijn gewoonte was om zo laat thuis te komen.

Wanneer ik door de gang holde, werd ik plots overspoeld door een stroom van muziek. Nog nooit had ik zo’n prachtige pianomuziek gehoord en al snel sloeg mijn fantasie op hol. Ik begon te fantaseren over welke prachtige kerel er achter het instrument zou zitten. Een jongen als Bae**, dacht ik bij mezelf. Bae was een van de mooiste jongens op school en ook een uitstekende student. Daarbij was hij de beste pianist die ik kende. Ik glimlachte en zuchtte bij de gedachte van de mooie Bae achter de grote vleugelpiano in het muzieklokaal. Uit nieuwsgierigheid sloop ik stiekem naar de deur, die op een kiertje stond. Ik wilde dolgraag een glimp opvangen van de engel achter de piano. Stomverbaasd was ik wanneer ik ontdekte dat er geen engel, maar een duister figuur achter het reuzeninstrument zat. Bij het zien van al dat zwart ging er diep in mijn geheugen een belletje rinkelen. Die jongen achter de piano was Hyun Su. Hyun Su was nieuw op onze school en was een echte einzelgänger. Hij sprak zelden en bliksemde iedereen dood die hem aanraakte, zelfs al was het onopzettelijk. Ik wilde zo snel mogelijk weg, voor die vreemdeling me hier zou vinden. Ik draaide me om, maar dat bleek niet zo’n goed plan te zijn. Het werd meteen zwart voor mijn ogen en ik voelde me plots heel draaierig. Ik wankelde enkele stappen en viel dan achterover op de grond met mijn schouders tegen een van de grote kasten, die de gangen van de school vullen. Door het lawaai in de gang, door mij gemaakt, stopte de muziek. Ik stond snel recht en wilde weglopen, maar ik was te laat. Hyun Su stond al in de deur van het muzieklokaal naar me te staren. Met zijn rugzak op zijn rechterschouder wandelde hij me kwaad voorbij. Toen onze blikken kruisten, bliksemde hij me bijna dood. Toch waren zijn ogen de mooiste ogen die ik ooit had gezien en het vuur in zijn ogen had me in vuur en vlam gezet.

*Betekenis: geloof, vertrouwen
**Betekenis: inspiratie

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen