Foto bij W28

“We gaan een feest houden”, zei Bloom. “Een groot feest over heel Alfea. Een poetsfeest.”
“Wat? Wij willen feesten! Niet poetsen!”, riep iemand kwaad.
“Jullie zullen feesten. Maar wat er vanmorgen is gebeurd kan niet door de beugel. De school is half verwoest. Jullie delen je straks in vijf gelijke groepen, en gaan met Stella, Musa, Tecna, Layla en Flora mee. Jullie gaan onder hun leiding heel Alfea doen blinken, zonder magie te gebruiken. Als alles klaar is zullen we vanavond een feest organiseren. Zo niet, ben ik niet degene die verantwoording zal afleggen bij Faragonda. Er zijn dus twee mogelijkheden: Ofwel werken jullie vandaag hard en is er vanavond een groot feest, waar ik ook de jongens van Red Fountain op zal uitnodigen, ofwel blijft Alfea zoals het nu is, en zal Faragonda niet blij zijn als ze terugkomt.”
“En wat als we het daar niet mee eens zijn? Wij zijn niet degenen die voor het poetsen instaan”, riep een derdejaars brutaal.
“Jullie hebben alles gebracht zoals het nu is, dus jullie moeten het ook maar weer opruimen. Maar wie het daar niet mee eens is en liever wacht tot Faragonda terugkomt, kan zo dadelijk bij mij komen staan, in plaats van bij een van de poetsgroepen.” Stella, Tecna en Musa kwamen binnen. Ze waren door Alfea gevlogen om de schade te bekijken, en alles op foto vast te leggen voor Faragonda. Alle zes de Winx gingen een eind uit elkaar staan. “Verdeel jullie, maar denk goed na voor je besluit bij mij te komen staan.” De jonge feeën verdeelden zich. Uiteindelijk besloten vijf feeën zich bij Bloom te voegen, de rest verdeelde zich over de andere Winx. Bloom nam haar groep mee naar de feestzaal.
“Jullie mogen deze zaal inrichten, zodat het vanavond een spetterend feest wordt”, zei ze. De studentes grijnsden, en gingen snel aan de slag. Ondertussen werkten de andere studentes hard en zonder magie, om alles terug in orde te krijgen. Tegen de avond glom Alfea als een spiegel. Het was een hele tijd geleden dat de school zo proper was geweest.
“Iedereen mag zich gaan klaarmaken voor het feest. Wacht straks op jullie kamers tot ik zeg dat het feest begint, ik wil nog een kleine verrassing voorbereiden”, klonk Blooms stem door de luidsprekers. Bloom verwittigde Red Fountain, waar Faragonda en de leraren waren, van de feestelijkheden. Ook de heksen van Wolkentoren werden uitgenodigd. Faragonda en Griselda kwamen onmiddellijk naar Alfea.


Hadden jullie dit verwacht? (A)

Reageer (3)

  • droplolly

    zeker niet snel verder

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    een beetje wel, maar hoe zou dat nou komen?

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Padme

    een beetje, maar wel leuk.

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen