Foto bij #2

Hope you like it. <3
Misschien komt hoofdstuk 3 er nog op vanavond.

" Hè? Da's raar." zei Hagrid.
"Hoe zouden we hem moeten kennen dan?" vroeg Nes.
"Hij is The Boy Who Lived, hij is superberoemd hier in Engeland. Blijkbaar in België niet." Ze gingen om hun spullen en verlieten zwaar geladen Diagon Alley. Snel vlogen ze weer hoog boven de wolken en vlogen ze boven vele steden en typische Engelse dorpjes.
"Hagrid, waarom moeten we vroeger zijn dan de andere leerlingen van Hogwarts?" vroeg Maria nieuwsgierig.
"Omdat Dumbledore het had gevraagd en omdat jullie nog moeten worden gesorteerd. Plus hij wilt ook informatie over Hogwarts geven aan jullie."
"Gesorteerd?" Omdat Maria en Nes nog nooit op een toverschool hadden gezeten en zeker niet op Hogwarts wisten ze niet wat 'sorteren' was.
"Wel, er zijn 4 afdelingen op Hogwarts. Je hebt Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw en Slytherin." Maria en Nes keken naar elkaar en lachten. Ze waren wel benieuwd in welke afdeling ze zouden zitten. De reis duurde niet zo lang meer en snel zagen ze een groot kasteel.
"Dames, zie hier Hogwarts." Alweer konden ze hun ogen niet geloven, ze landden en volgden Hagrid naar de ingang van het kasteel.
"Ah, Hagrid. Ik zie dat je de meisjes bij je hebt." Een man in een lang gewaad en met een lange grijze baard stond op de trappen.
"Ja, professor."
"Ga maar, Hagrid. Ik breng de meisjes wel naar m'n kantoor." zei de man. Hagrid knikte en liep vervolgens weg.
"Ik ben professor Dumbledore en ik ben het schoolhoofd van Hogwarts."
"Ik ben Maria Flitch." "En ik ben Nes Pitchard." Ze volgden professor Dumbledore naar zijn kantoor. Daar aangekomen, begon Dumbledore aan zijn toespraak van regels op Hogwarts en lessen van de school.
"Nu moeten we jullie alleen maar nog sorteren in een afdeling." Hij pakte een oude versleten hoed. "Dit is de Sorting Hat en ik zal die op je hoofd plaatsen. Het zal dan zoeken naar de eigenschappen dat je hebt voor in een bepaalde afdeling te horen. Maria, ga jij eerst?" Dumbledore zette de hoed op Maria's hoofd en het begon te mompelen. Maria vroeg zich af waar ze zou worden geplaatst...

Reageer (1)

  • Attina

    verder <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen