Foto bij #3

Chapter 3.

"Gryffindor!" De Sorting Hat wist heel snel in welke afdeling hij Maria moest indelen en nu was het Nes haar beurt. Het duurde lang voor hij Nes had ingedeeld, maar uiteindelijk zei hij: "Gryffindor!" Hij had getwijfeld tussen Ravenclaw en Gryffindor. Ravenclaw omdat ze graag boeken las en een slim iemand was en Gryffindor omdat ze heel veel moed had.
"Woehoe! We zitten in dezelfde afdeling!" riep Nes en ze knuffelde Maria. Professor Dumbledore moest ook lachen van de vrolijke meisjes.
"Oh, de andere leerlingen zullen er ook bijna moeten zijn. Ik zal jullie begeleiden naar de Grote Zaal." zei Dumbldedore nog steeds lachend. Toen ze in de Grote Zaal waren, porde Maria Nes en fluisterde: "Kijk es naar boven hoe mooi het plafond is!" Nes keek en was verbaasd hoe mooi het was en hoeveel kaarsjes er wel niet waren.
"Hier is de tafel van Gryffindor, dus ga hier maar zitten. Jullie medeleerlingen zullen er spoedig zijn. Eerst gaan we de eerstejaars nog indelen en dan kunnen we beginnen met het feestmaal. Ik vind het leuk dat we weer nieuwe en leuke leerlingen hier op Hogwarts hebben." zei Dumbledore glimlachend.
"Dank u, Professor." De twee meisjes gingen aan het einde van de tafel zitten en ze wachtten op de andere leerlingen.
"Ah, wat spannend! Ik kan niet wachten tot onze eerste les en hoe zouden de andere vijfdejaars zijn?" Maria was heel erg benieuwd en kon echt niet meer wachten. Ook de andere professoren kwamen in de Grote Zaal en Maria en Nes waren ze grondig aan het bestuderen.
"Haha, de leraars zien er zo grappig uit." Nes kon haar lach niet inhouden.
"Oh, de andere leerlingen zijn daar! Ik heb kriebels in m'n buik, haha!" Ze zagen hun medeleerlingen binnenstromen en de Gryffindors keken hun een beetje raar aan. Als alle leerlingen op hun plaats zaten, begon Dumbledore zijn toespraak. Hij had het over de regels en dat er een nieuwe lerares Defence against Dark Arts was, een vrouw die helemaal in het roze was gekleed, ze heette Dolores Umbridge.
" Straks komen de eerstejaars en gaan we ze indelen, maar we hebben nog twee andere nieuwe leerlingen. Maria Flitch en Nes Pitchard, vijfdejaars Gryffindors." Maria en Nes stonden op en zwaaiden naar hun medeleerlingen. De Gryffindortafel was enthousiast en begroetten Maria en Nes hartelijk.
"Hallo, wij zijn Fred en George Weasley! Wij zitten in het zevende jaar." Een tweeling met vuurrood haar en sproetjes begroetten hun.
"Hey, ik ben Maria. Maar hoe moeten wij jullie uit elkaar houden?"
"Logisch, ik ben George en ik ben veel knapper dan Fred."
"Dat is zo niet waar!" Ze lachtten en opeens viel Maria's ogen op een jongen met blond haar en grijze ogen. De jongen keek op en keek recht in haar ogen, Maria verschoot en keek snel weg. Ze bloosde en dacht: Wat is hij knap! In welke afdeling zou hij zitten? Nes trok aan haar mouw om te zeggen dat ze nog als enige recht stond. Toen de eerstejaars waren ingedeeld, begon het feestmaal. Allemaal lekkere dingen die Maria en Nes heel graag lustten...

Reageer (1)

  • LunaTuna

    And the lovegame begins!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen