Foto bij #4

Chapter 4

Toen het feestmaal was afgelopen, liepen de andere leerlingen weg.
"Uhm, Fred? Moeten wij meegaan en naar waar gaan we dan naartoe?" Maria wist echt niet wat te doen.
"Je moet meegaan! We gaan naar de leerlingenkamer van Gryffindor en je gaat zien hoe fantastisch en gezellig het daar is." Fred knipoogde en sloeg z'n armen over Maria en Nes heen. Ze liepen op trappen die blijkbaar graag van plaats verwisselden. Je moest heel erg oppassen welke trap je nam, had Fred gezegd. Eindelijk waren ze op de zevende verdieping waar de leerlingenkamer was. Fred wees naar een zetel en zei dat ze er in moesten gaan zitten.
"Hé! Gryffindors, willen jullie meer weten over de Belgische meisjes?" Fred zei het met een brede glimlach. Veel mensen toonden interesse en zaten op de grond en hingen aan hun lippen.
"Waarom hebben ze geen toverschool in België?" vroeg een meisje met lang zwart haar.
"Nee, in België zijn er niet zoveel tovenaars en heksen, dus waarschijnlijk vonden ze het niet echt nodig en de tovenaars die er dan wel zijn, gaan meestal naar Beaux Batons in Frankrijk." zei Nes. Veel mensen stelde zich voor en Maria en Nes voelden zich echt thuis in Gryffindor.
"Hallo, ik ben Harry Potter." zei een jongen met een bril, zwart haar en felle groene ogen.
"Harry Potter? Je bent die jongen waarover Hagrid had verteld en die zei dat je superberoemd bent hier in Engeland! Waarom?"
"Kennen jullie Harry niet?" Een jongen met hetzelfde vuurrood haar en sproetjes als Fred en George keek verbaasd.
"Euh, nee. België is niet zo pro 'magie', haha." zei Nes.
"Waarom ben je dan zo beroemd, Harry?"
"Euh, wel..."
"Toen hij 1 jaar was, werden zijn ouders vermoord door de Dark Lord. Hij wou Harry ook vermoorden, maar zijn vloek weerkaatste en Harry heeft alleen dit litteken overgehouden." Een meisje met een dikke bos haar onderbrak Harry en wees naar zijn litteken.
"Oh, Harry, da's echt erg! Ik moet bijna huilen." Maria had tranen in haar ogen.
"En daarom is hij beroemd. Oh ja, ik ben trouwens Hermione Granger."
"Leuk je te ontmoeten, Hermione!"
"Haha, altijd de betweter spelen, he? Ik ben Ron Weasley!" De jongen met vuurrood haar lachtte. Hermione keek een beetje boos naar Ron.
"Wow, is het al zo laat? We zouden beter gaan slapen, want morgen beginnen de eerste lessen. Ik heb gezien dat jullie bij mij en Ginny slapen! Ginny is trouwens het jongere zusje van Ron en zij zit een jaartje lager dan ons." Hermione keek op de grote klok die aan de muur hing en deed een teken dat Maria en Nes haar moesten volgen.
"Haha, Hermione is zo verslaafd aan school." fluisterde Ron.
"Slaapwel, iedereen!" riep Nes nog voor ze in hun kamer waren.
"Slaapwel!" riepen de overige Gryffindors.

Reageer (2)

  • LunaTuna

    Zozo Hermelien is snel xd

    1 decennium geleden
  • LunaTuna

    Zozo Hermelien is snel xd

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen