Foto bij #5

Chapter 5

De volgende morgen werd Maria rustig wakker en zag dat niemand meer in hun bed lag. "Ze zullen wel nog in de leerlingenkamer zijn", dacht Maria. Ze kleedde zich aan en liep vrolijk de leerlingenkamer binnen, maar niemand was daar. In paniek rende ze de kamer uit en kwam ze op de gang terecht. Niemand... "Welke les had ik eerst en welk lokaal zou het zijn?" Maria was echt aan het panikeren. Opeens bedacht ze wat Hermione had gezegd de vorige avond.
"We hebben Potions van professor Snape en dat is in de kerkers." Gelukkig had Hermione het nog gezegd, Maria rende nu heel snel naar de kerkers en had uiteindelijk het lokaal gevonden. Ze klopte op de deur en een zware, kille stem zei: "Binnen..." Maria ging naar binnen en zag dat de Gryffindors er zaten, ook de Slytherins zaten in het lokaal.
"Ah, miss Flitch. Waarom te laat?" De man had zwart, vet haar en was helemaal in het zwart gekleed. Dat moest professor Snape zijn.
"Euh, ik had me overslapen."
"Omdat het de eerste dag les is, zie ik het nog door de vingers. Ga maar naast de heer Malfoy zitten." Hij gebaarde naar een plek naast een blonde jongen, het was de jongen van gisteren die Maria had gezien aan de overkant van de Gryffindortafel. Ze keek even om en zag dat Nes naast een jongen zat met wie ze gisterenavond mee had gepraat, genaamd Dean Thomas. Ze ging naast de jongen zitten en glimlachte even, hij glimlachtte ook.
"Wow, je hebt geluk! Normaal ziet Snape niks door de vingers. Ik ben Draco, Draco Malfoy." De mooie, grijze ogen van Draco glinsterden.
"Aangenaam, ik ben Maria Flitch." Ze bloosde.
"Vandaag gaan we Grand Wiggenweld Potion maken." Snape schreef de ingrediënten op het bord en de leerlingen haalden ze uit de vele kastjes die in het lokaal stonden. Snape liep rond om te kijken of de leerlingen het goed deden, maar zei niks of het goed was of slecht. Het voelde alsof de les eeuwig duurde, maar toen ging de bel. Ron, Harry, Hermione en Nes gebaarde dat Maria hun moest volgen.
"Hé, Maria?!"
"Ja? Wat is er?"
"Ik vroeg me af of ik je nog zou zien?" Je zag zo dat Draco moeite had om het te vragen.
"Haha, ik denk het wel, hoor. Sinds dat we op dezelfde school zitten." Maria kon haar lach niet inhouden.
"Ah, ja.Da's waar ook! Ik ben zo dom." Draco moest nu ook lachen.
"Maar, ik ga es naar Nes. Ik heb haar nog niet gesproken." Draco knikte en Maria zwaaide naar hem. Nes en de andere stonden nog om de hoek.
"Waar bleef je nou?" vroeg Hermione.
"Draco moest nog iets vragen aan mij."
"Draco? Draco Malfoy moest JOU iets vragen?" Harry was helemaal verbaasd en ook Ron.
"Euh, ja. Is dat zo raar dan?" Maria verstond er niks van en keek naar Nes die er ook niet veel van begreep.
"Malfoy is slecht, Maria. Hij zit niks voor niks in Slytherin. Zijn vader is een Death Eater."
"Wat is een Death Eater?" Maria en Nes begrepen er nu echt niks meer van.

Reageer (1)

  • LunaTuna

    "Wow, je hebt geluk! Normaal ziet Snape niks door de vingers. Ik ben Draco, Draco Malfoy."

    Wat haar antwoord moest zijn: Ooh jij zegt je naam ook al net als harry ben jij ook beroemd??
    XDDD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen