Foto bij #7

Chapter 7.

"Hmm, als jij het zegt." Na de uitleg van de andere, wist Nes niet zo goed wie ze moest geloven. Maria vond echt dat Draco lief was en ze ging dat geloven totdat het tegendeel werd bewezen. De lunch was weer es heel erg lekker en Hermione was weer aan het klagen over de rechten van de huis-elfen. Ze hadden het over Quidditch en dat de eerste match in oktober zou plaatsvinden. De volgende les dat ze hadden was Transfiguration van professor McGonagall samen met de Ravenclaws.
"Mag ik es naast jou zitten, Harry? Want Nes wil weer naast Dean zitten."
"Ja, tuurlijk." Harry was verbaasd dat er een meisje, behalve Hermione, naast hem wou zitten.
"Waarom zo'n verbaasd gezicht? Haha."
"Ah, euh... Het is gewoon dat er nog geen meisje naast me heeft gezeten. Behalve Hermione dan."
"Nog een reden om naast jou te zitten!" Maria knipoogde naar Harry en hij ging blozen. Ze gingen de klas binnen en zagen de professor met een egel in haar handen.
"Ga zitten, ga zitten. Vandaag gaan we leren hoe we deze egel in een speldenkussen veranderen." De spreuk die daarvoor diende was zeer moeilijk. Dus de meeste veranderde de egel in een kussentje, maar als je er spelden in wou doen, veranderde het kussentje al snel weer in de egel. De enige die het kon zonder fouten was Hermione.
"Is zij altijd de beste?" vroeg Maria aan Harry.
"Ja, al van het eerste jaar. Altijd de beste punten van de klas."
"Ze ziet er wel uit alsof ze een slim iemand is, haha." De les duurde niet zo lang, want het was een grappige les. Professor McGonagall was een leuke lerares én ze was het hoofd van Gryffindor, dus dat maakte haar wel tof. De andere lessen verliepen gewoontjes en ze deden niks echt meer zo bijzonder. Ze aten wat en gingen dan naar de leerlingenkamer.
"Maria! Kijk wat ik gevonden heb!" Nes was naar Maria gelopen met een I-pod in haar handen. Maria zat ondertussen haar huiswerk te maken voor Transfiguration, een 25 cm lang opstel.
"Het is mijn I-pod, ik zag het en ik hoop dat het hier werkt! Luister je even mee?"
"Wow, zo leuk. Dat zijn dan herinneringen aan ons leven zonder magie, haha!" Ze luisterden naar muziek terwijl ze aan hun huiswerk aan het maken waren.
"Wat zitten jullie te doen?" Ron keek of hij iets heel erg ongewoons zag.
"Huiswerk maken, is dat zo raar?"
"Ja, dat zie ik ook wel. Maar wat is dat in jullie oren?"
"Dat is een I-pod, Ron. Muggles luisteren zo naar muziek. Wil je meeluisteren?"
"Nee, laat maar. Ik vind het best eng, ik kwam eigenlijk gewoon zeggen dat ik ga slapen," Ron geeuwde.
"Is het al zo laat? We gaan dan ook maar gaan slapen hè, Nes?" Nes knikte, Maria gaf Ron nog een knuffel en ging naar de meisjesslaapzaal. Ze deed haar pyjama aan en kroop onder het lekker warme laken...

Reageer (1)

  • Elite

    leuk deeltje ;D snel verder (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen