Ijn dit hoofdstuk krijgt Vanessa iets rotigs te horen.

Vanessa gaat vandaag shoppen met haar vriendinnen Rosa & Emma. Ze stapt op de fiets en rijdt naar de stad, het is wel een stuk fietsen maar dat heeft ze over voor haar vriendinnen. Als ze eenmaal aan komt staan haar vriendinnen daar al te wachten.
‘Heej!’ roept Emma, ‘Ben je er eindelijk?’zegt ze met een lach.
Rosa kijk naar Vannesa, ‘Ach het geeft niet hoor!’ zegt Rosa geruststellend.
‘Nou ja, waar wachten we op? Ik moet nog even naar coolcat en naar h&m’ Zegt Vanessa als ze weer de kans krijgt om te praten. Vanessa zet haar fiets weg en samen met Emma & Rosa loopt ze richting CoolCat.
Als ze na een tijdje klaar zijn met shoppen trakteert Emma op een ijsje Rosa heeft Cookies, Emma vanille en Vanessa banaan. ‘ Oh, ik moet gaan’ Zegt Emma na een tijdje ‘Ik heb eigenlijk huisarest’ Rosa lacht, ‘Jij werkt jezelf altijd in de problemen!’ Vanessa grinnikt, altijd hetzelfde bij hun, ‘Ik moet trouwens ook gaan’ Zegt Vanessa daarna. ‘Nou dan moet ik, de Rosa die zich niet in de problemen heeft gewerkt ook maar gaan’ Zegt ze voor de grap. Vanessa stapt weer op de fiets als Emma & Rosa lopent naar huis gaan. Als Vanessa even later weer thuis krijgt ze meteen weer op haar donder. ‘En wat heb je nou weer voor sletjes achtigs gekocht?’ vraagt haar moeder kwaad. ‘Helemaal niks! Ik heb gewoon leuke kleding gekocht!’Antwoord Vanessa. ‘Jaja, weet je zekker dat je niets hebt gestolen?’ vragat haar moeder. Wat denkt haar moeder wel, alleen omdat Emma vaak in deze problemen zit doe ik dat ook meteen? ‘Sjeez, wat denk je wel niet b¡tch!’roept Vanessa kwaad en rent naar boven. Vanessa ligt huilend op haar bed als ze haar laptop erbij pakt om even mail te kijken. Als ze inlogt op hyves wordt ze meteen aangesproken.

Roosje zegt; Heej Van!
Van zegt; Hi roos
Roosje zegt; hoe is het?
Van zegt; Slecht
Roosje zegt; Why? 
Van zegt; Me moeder zeurt weer ‘ns.
Roosje zegt; A, balen..
Roosje zegt; Toch niet alleen om dat shirt met die eekhoorn, en die schoenen met hakken he?
Van zegt; Neej, ze denkt dat ik steel!
Roosje zegt; Wat?! Je bent Emma niet!
Van zegt; Haha, ik moet weer gaan, m’n ma roept.
Roosje zegt; Doeii kussies <3


‘ VANESSA!’roept haar moeder, ‘WAT NOU WEER’ roept Vanessa terug. ‘Je moet gewoon komen!’roept haar moeder terug. Vanessa staat op en zucht, ze lopt de trap af en gaat op de bank zitten. Wat is er nu weer? Denk ze bij zichzelf. ‘Zoals je weet gingen we dit jaar niet op vakantie omdat we niet genoeg geld hadden.’ Begint haar vader. ‘O nee he, niet weer dat bezuinigings gedoe he?’ Vraagt ze hardop.
‘Nee Vanessa, we gaan verhuizen, naar Turkije’ antwoord haar moeder.
‘WAT?! Weet je wel niet wat je me aan doet?!’vraagt Vanessa in schok.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen