Foto bij - 10 -



- woensdag -

Die dag besloot ik om iets anders aan te trekken, Yael had me de dag ervoor al bewezen dat hij aangetrokken was tot mij, dus wou ik die dag geen jurk of rok aantrekken. Aan de andere kant had hij geen zaken met wat ik aantrok om les te geven, het is niet omdat ik jong ben, en misschien aantrekkelijk voor sommige dat ze me minder moeten respecteren, ik ben nog altijd hun leerkracht.

Net toen ik de keuken uitwandelde met 'n kop koffie rinkelde m'n gsm. Het was Kayla.
'Hoi Kayla.'
'Ow hallo Miss Johanssen.'
'Ach kom op, Melody.'
'Ja, Melody. Ik heb 'n redelijk irritant vraagje...'
'Stel maar.'
'Kan je me misschien komen ophalen voor school, en vanavond thuisbrengen?'
'Natuurlijk!'
'Mason z'n auto is in de garage, en mam moet vroeg werken deze week. En ik kon geen schoolbus regelen, maar ik zoek andere oplossingen voor de rest van de week.'
'Ach hou op, ik kom je gewoon de hele week ophalen en thuisbrengen, het is soms wat raar met de uren maar het lukt wel. Ik kom binnen een kwartiertje ok?'
'Ja! Bedankt. Tot zo.'
'Bye!'
Ik schakelde het gesprek uit en dronk m'n kop koffie leeg. Daarna nam ik alles bijeen en vertrok ik naar school, ik moest eerst nog 'n stop maken bij m'n moeder, omdat ik nog iets moest terugbrengen. Daarna reed ik naar Kayla's huis. Ze stond braaf buiten te wachten. Ik toeterde, en ze stapte in. 'Moet Mason niet mee?' 'Jennifer haalde 'm op. Maar het kan misschien zijn dat hij vanavond mee moet..' 'Geen probleem hoor.' lachte ik. Daarna vertrokken we. 'Ik moet je wel 1 regel voorleggen.' zei ik. Ik voelde hoe ze naar me keek. 'Als je een nummer hoort op de radio dat je leuk vind, dan moet je het luider zetten, het moet gewoon. En in de auto kijk ik niet naar anderen, het is enkel ik en m'n muziek, dus als ik plots ga meebrullen of bewegen, dit is onder ons ok?' ze lachte. 'Ok. Deal!' lachend reed ik verder. Kayla was best een lief en leuk meisje, maar het was nog steeds vreemd om met haar op te trekken, omdat ze 'n leerling was. Maar ik kon best werk en privé gescheiden houden, dat is 'n belangrijke prioriteit voor een leerkracht. Toch?

'Ik ben uit om 3u.' zei Kayla toen we het schoolplein opwandelden. 'Ik heb les tot 2u45, ik zal bij de auto staan. En Mason?' 'Ik zal 't hem vandaag 'ns vragen.' ik knipoogde en liep toen de leraarskamer binnen. Ik zegde goededag tegen m'n collega's, en al snel ging de bel. Toen ik de gang inliep merkte ik dat Kayla met Mason stond te praten. Ik moest erlangs en glimlachte naar hen. Mason keek me aan alsof ik 'n spook was en draaide z'n hoofd. Hij zei nog iets tegen Kayla en liep daarna weg. Ik stopte even toen Kayla naar me toe liep. 'Hij zei dat hij het best vreemd vond om met je in de auto te zitten, maar hij zal meegaan als het nodig is. Hij is uit om 3u.' 'Ik zie het wel dan. Veel succes!' we splitsten onze wegen. Ik had het eerste uur de klas van Jennifer. Toen ik het lokaal binnen wandelde merkte ik hoe ze huilde. Een heleboel meiden stonde rond haar. Ik stapte naar haar toe. 'Kom je even mee Jennifer?' ze leek niet meer bitchy en stond op en volgde me. 'Klas, begin op pagina 4 te lezen en vul daarna de vragen in op de pagina die vermeld staat.' zei ik. Iedereen ging aan het werk. Ik ging met Jennifer op 'n bank zitten in de gang. 'Wat scheelt er?' 'Mason..' snikte ze. 'Weet je, je kan met me praten Jennifer, ik zwijg, beloofd.' 'Deze morgen moest ik 'm ophalen, en hij zei bijna niets tegen me. Toen ik vroeg of er iets was, leek hij gewoon te dromen, hij zat daar gewoon voor zich uit te staren, te dromen... Op school stapte hij uit en liep gewoon weg. Ik hield 'm tegen en hij werd kwaad. Daarna zei hij dat we beter uit elkaar gingen omdat het toch niet ging...' Liefdesverdriet dus. 'Jennifer, ik begrijp dat je jeugdliefde verliezen moeilijk is, maar het komt ok. Je bent een prachtige jonge dame, binnen bepaalde tijd zullen ze om jou aandacht smeken.' ze glimlachte. 'Bedankt.' ik stelde haar nog wat gerust en daarna liepen we terug naar het lokaal.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen