Foto bij #16

Chapter 16.

De maandagochtend werd Maria als eerste wakker. De eerste les was Defence Against the Dark Arts met Umbridge. Toen ze zich had aangekleed, ging ze naar de leerlingenkamer van Gryffindor. Daar zag ze Ron en Harry.
"Hey, jongens. Alles goed?" vroeg Maria.
"Alles gaat goed, alleen een beetje moe." Harry geeuwde.
"Hebben jullie zin in Defence Against the Dark Arts?"
"Ja, want dat gaat zo leuk worden." zei Ron sarcastisch.
"Maar euh... Ik heb een vraagje." zei Harry.
"Ja?"
"Waarom ga je nu nog steeds om met Malfoy na wat we zeiden over zijn vader?"
"Omdat hij leuk en lief is. Het is niet omdat jullie elkaar niet afkunnen, dat ik geen contact mag hebben met hem." Maria stond vlug op toen ze zag dat Harry iets wou zeggen. Ze ging naar de Grote Zaal, waar bijna nog niemand zat, behalve Fred en George. Ze waren hun 'snoepjes' aan het verkopen aan onschuldige eerstejaars.
"Wat zijn we aan het doen?" Fred en George keken verschrokken naar Maria.
"O, jij bent het." zei George.
"Goh, bedankt."
"Nee, nee! We dachten dat het Hermione was." zei Fred.
"Wat is er dan zo erg aan haar dat jullie zo verschoten?"
"Sinds dat ze klassenoudste is, wil ze ons verbieden om onze snoepjes te verkopen."
"Gelukkig ben ik haar niet, want ik vind die snoepjes best grappig." Fred en George lachten en ondertussen liep de Grote Zaal vol. Maria zag Nes binnenlopen samen met Dean, ze gingen tegenover haar zitten.
"Goedemorgen, Maria." zei Nes al geeuwend.
"'Morgen. Zin in de les met Umbridge?"
"Ja, helemaal." zei Dean sarcastisch.
"Haha, niemand vindt haar echt leuk hè?"
"Natuurlijk vindt niemand haar leuk, dat boek dat we aan het lezen zijn, is gewoon waardeloos. En dan de manier waarop ze les geeft. Afshuwelijk!" Hermione was samen met Harry en Ron naast Maria gaan zitten. Al snel kwam het eten en de gouden borden op de lange afdelingstafels. Iedereen had grote honger en Ron schrokte alles op. Toen hij iets zei, was dat met zijn mond vol en dat vonden de meeste leerlingen grappig. Na het ontbijt ging Maria samen met Hermione naar het lokaal van Defence Against the Dark Arts.
"Ik heb gehoord van Harry en Ron dat je nog met Malfoy omgaat."
"Hermione, ga je nu ook al beginnen?" zei Maria geïrriteerd.
"Maria, hij is slecht,-Laat me uitspreken-, hij is ook wreed, maar als jij hem leuk vindt, zal ik dat respecteren. Maar verwacht niet dat ik lief tegen hem ga doen, oké?" Maria was erg blij wat Hermione zei en ze omhelsde haar.
"Trouwens, jij gelooft Harry toch dat Youknowwho terug is?"
"Ja, natuurlijk."
"Dan moet je zaterdag om twee uur naar The Hog's Head in Hogsmeade gaan. Fred en George gaan ook, want ik heb gehoord dat je samen met hen naar Hogsmeade gaat." zei Hermione.
"Ja, klopt. Ik zal er zijn." Maria ging naast Nes zitten ergens in het midden van het lokaal.
"Goedemorgen, jongens en meisjes." zei professor Umbridge met haar meisjesstem.
"Goedemorgen, professor Umbridge." mompelde de klas.
"Wat zei ik over toverstokken, mister Finnigan?"
"Dat we ze moesten wegstoppen." zei Seamus.
"Doe dat dan maar snel." zei Umbridge, die probeerde om lief te lijken. Zoals gewoonlijk moesten ze lezen in het boek Magische Verdedingstheorie, ze zaten aan hoofdstuk vijf. Nadat hij al twee keer had moeten nablijven, had Harry zijn mond kunnen houden. Toen de bel ging, konden de leerlingen niet snel genoeg buiten zijn. Umbridge zei dat ze een opstel moesten schrijven over de mening van de auteur over tegenvervloekingen. De volgende les was Transfiguration met professor McGonagall. Misschien zou Maria al iets meer weten of ze een feestje zou mogen geven op het terrein. Bij Transfiguration waren ze nog steeds bezig met de Verdwijnspreuken. Iedereen had perfect een muis kunnen laten verdwijnen en nu waren ze bezig met kleine katjes. Hermione had zoals altijd al na de derde keer proberen perfect een katje doen verdwijnen.
"Uitstekend, miss Granger." had professor McGonagall gezegd.
"Waarom kan zij dat toch zo goed?" vroeg Maria aan Harry. Hij haalde zijn schouders op. De les verliep vlot omdat ze mochten toveren en iedereen voelde zich opgelucht. Na de les riep McGonagall Maria bij haar.
"Miss Flitch, ik denk dat ik goed nieuws heb voor u. Professor Dumbldeore heeft je feestje goedgekeurd. Hij zal wel eens komen kijken of alles goed verloopt én het moet gedaan zijn om middernacht. Begrepen?"
"Ja, dank u, professor." Maria kon de professor wel een knuffel geven, zo blij was ze. De rest van de dag verliep rustig en er gebeurde weinig. Uiteindelijk lag Maria in bed en met de gedachte dat ze zondag een feestje mocht geven, viel ze in slaap.

Reageer (1)

  • Elite

    Oeh leuk hoofdstuk (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen