Foto bij #17

Chapter 17.

Eindelijk was het weekend. Vandaag zou Maria samen met Fred en George naar Hogsmeade gaan. Om twee uur gingen ze dan naar The Hog's Head, waar Hermione over sprak. Maria deed een kleedje met nylonkousen eronder aan. Toen ze uit de slaapzaal kwam en de tweeling zag, floot Fred naar Maria. Ze voelde dat ze moest blozen. Ze gingen samen naar de Grote Zaal voor het ontbijt. De post kwam, maar Maria had nog steeds geen brief gekregen van haar ouders. Ze besloot om nu maar een brief te sturen.
"Harry, zou ik Hedwig mogen lenen?" vroeg ze aan Harry. Hij knikte. Ze stond op, propte vlug een boterham in haar mond en liep naar de Uilenvleugel. Als Maria de deur opende, zag ze een blonde jongen naar het terrein kijken.
"Hoi, Draco. Hoe gaat ie?" De jongen keek op.
"Hey, alles gaat goed. Met jou?"
"Hmm, mijn ouders hebben nog steeds niets laten weten en ik begin mij zorgen te maken... Shit, ik heb geen perkament mee en mijn veer ben ik vergeten." zei ze.
"Toevallig heb ik hier nog een stukje perkament over en mijn vier heb ik nog in mijn zak zitten. Alsjeblieft."
"Draco, je bent een schatje!" Maria gaf hem een kusje op zijn wang, hij bloosde. Ze schreef een briefje en wenkte Hedwig om naar beneden te komen.
"Harry zei dat ik je mocht lenen. Wil je dit naar Passenger Road 58 in Birmingham sturen?" Hedwig kraste vrolijk. "Als je dan terugkomt, geef ik je een Uilevel." Samen met Draco keek Maria naar Hedwig tot ze nog maar een klein zwart stipje was in de verte.
"O, Draco! Mijn feestje gaat door. Je komt toch hè?"
"Tuurlijk, ik zou het voor geen haar willen missen." Draco lachte en gleed met de achterkant van zijn hand langs Maria's wang.
"Sorry, maar ik ga naar Fred en George want waarschijnlijk vragen ze zich af waar ik blijf. Zie ik je in Hogsmeade?"
"Nee, euh... Ik moet nog wat huiswerk maken." zei Draco.
"Geeft niks, haha." Maria omhelsde hem en gaf hem een kus. Ze zwaaide nog en liep toen de trap af. Draco bleef nog even in de Uilenvleugel en dacht na. Waarom bestond er iemand die hem zo leuk kon vinden? Alleen Pansy Parkinson vond hem écht leuk, maar zij was echt niet uit te staan. Was Maria misschien deels Glamorgana en dat hij in haar val werd gelokt? Nee, dat kon niet. Draco had nooit gedacht dat hij als Slytherin een Gryffindor zou leuk vinden. Zou hij misschien verliefd zijn?
Zoals verwacht, waren Fred en George aan het wachten op Maria.
"Waar bleef je nou? De meeste leerlingen zijn al naar Hogsmeade." zei Fred.
"Sorry, maar ik moest even een dringende brief schrijven. Maar laten we nu naar Hogsmeade gaan." Maria nam de armen van de tweeling en liep zo naar Hogsmeade. Meestal gingen ze eerst naar Zonko's Joke Shop en dat was vandaag niet anders.
"Zeg eens, wat zou je willen voor je verjaardag?" vroeg George aan Maria.
"George, ik zou het echt niet weten. Verras me! Ik wil het wel nog niet zien, jullie moeten het maar morgen geven." Ze keken nog even rond in Zonko's, maar het werd snel tien voor twee en ze besloten om naar de afgesproken plaats te gaan: The Hog's Head. Het pand lag niet in de hoofdstraat, maar in een van de vele zijstraatjes. Het zag er maar verdacht uit. Toch gingen ze binnen en zagen er bekende gezichten. Zoals Neville, Dean, Nes, Lavender Brown, Parvati en Padma Patil, Cho Chang, Luna Lovegood en nog een paar Gryffindors, Ravenclaws en Hufflepuffs die Maria niet kende. Ze zwaaide naar Nes en ging samen met Fred en George zitten aan een tafeltje.
"Euh... Nou, hallo allemaal." zei Hermione met een nerveuze toon in haar stem. Iedereen keek haar aan.
"Nou, jullie weten waarom we hier zijn, hoop ik. Harry had het idee- ik bedoel, ik had het idee dat het misschien goed zou zijn voor iedereen dat Defence Against the Dark Arts wil leren en dan bedoel ik niet die onzin dat Umbridge ons aanleert. Want dat kunnen we onmogelijk Defence Against the Dark Arts noemen." Hermione zweeg, keek even naar Harry en vervolgde tenslotte:
"Niet alleen in theorie, maar door de spreuken te oefenen." Iedereen stemde in. De overige tijd sprak Harry over Youknowwho's terugkeer en dat hij een volledige Patronus kan produceren. Hermione had een stukje perkament klaarliggen, waar iedereen die wou, hun namen konden opschrijven. De vergadering liep ten einde en iedereen ging naar buiten. Maria ging samen met Nes, Dean, Fred en George nog even naar The Three Broomsticks. Ze bestelden elk een boterbiertje.
"Wat denken jullie van de geheime lessen? Ik denk dat het heel erg leerzaam gaat worden." zei Nes.
"Shht." zeiden Fred en George in koor.
"Wat?"
"Ik zou hier niet praten over dat."
"Waarom niet?" vroeg Maria.
"Omdat je nooit weet wie hier meeluistert en dat kan onze plannen dwarsbomen." zei Dean. De tijd vloog voorbij en ze wandelden terug naar het kasteel. Het was al tijd om naar de Grote Zaal te gaan voor het avondmaal. Dat was zoals altijd overheerlijk. Na het eten ging Maria naar de leerlingenkamer en werkte nog even aan haar opstel voor Umbridge. Toen ze zag dat bijna alle vijfdejaars er waren, riep Maria dat ze naar haar moesten komen.
"Sommigen onder jullie weten het al, maar ik zeg het nog even voor de zekerheid. Morgen is het mijn verjaardag en jullie zijn allemaal uitgenodigd op mijn feestje. Dat vindt plaats om half acht 's avonds in de Grote Zaal. Ik wou het eerst buiten organiseren, maar het schijnt dat het gaat regenen dus besloot ik om het binnen te houden." Maria was verbaasd toen iedereen zei dat ze wel gingen komen. Om middernacht gingen de meeste mensen slapen en Maria volgde hun voorbeeld. Ze was best moe en viel snel in slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen