Foto bij 1. Normaal?!

'En wie is zij nu weer?' vraag ik als Bert alweer met een nieuw meisje is. 'Zij heet Moortje' zegt hij. 'Hallo' zegt Moortje beleefd. 'Whatever' zeg ik. 'Beleefd zijn is ook een optie' zegt hij. 'Voor iemand die toch zo weer weg is. Dacht het niet' zeg ik niet al te aardig. Maar weet ja, ik wordt zo vermoeit van al die vriendinnetjes van hem. En tegen allemaal aardig te doen is te veel gevraagd. En ik ben niet echt in de stemming. Een vriendin van mij vertelde dat Drake waarschijnlijk toch niet in Nederland gaat optreden en ik had er nou zo'n zin in. Ik baal echt er enorm van. Ik hoop maar dat het gewoon een roddel is en dat het toch doorgaat. 'Maar ik moet nergens naar toe, waarom zou ik dan weggaan?' reageert Moortje op mij. Ik kijk Bert aan, heb je er alwéér met zo een genomen. Hij knikt. Zij kijkt hem aan niet begrijpend. 'Ze bedoelt dat je vast binnenkort naar de wc moet' zegt hij. 'Oh' zegt ze alleen maar. Echt die domme meisjes die Bert soms meeneemt kunnen echt heel vermoeiend zijn. Ik zit een beetje op mijn mobiel te kloten terwijl de andere twee met hun monden aan het spelen zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. En op niet zo'n smakelijke manier ook nog. Fijn. Als Moortje eindelijk weg is zeg ik 'Ik geef toe, ze is mooi maar moest het echt weer zo'n domme zijn?' 'Nee, dat hoefde niet maar ze is gewoon bloedgeil' zegt hij. Ik knik als teken dat ik dat ook wel vind en zeg 'Wedden met deze hou je het nog geen week vol'. 'Weddenschap aangenomen, voor het gebruikelijke?' vraagt hij. Ik knik en we schudden elkaar de hand. Dat doen we altijd als we een weddenschap afsluiten. Naar een tijdje komt ze weer terug. Ze zoenen elkaar en ik zeg dat ik maar weer eens moet gaan.

Bij mijn huis is altijd gezellig. De hele familie woont in zo'n beetje bij ons. En dan bedoel ik niet alleen Carolien en Thijs en hun vier-jarige Lola. Maar dan bedoel ik ook de broers, zussen en de kinderen van die broers en zussen van Carolien en Thijs. Dit keer is Bess er, dat is een nicht. Haar mag ik wel. Ze is normaal niet zo'n prater en heeft niet echt veel vrienden maar bij mij praat ze echt de oren van mijn hoofd. Dat doe ze dus alleen bij mij. En ja, dan voel je best geëerd. Ze is echt altijd gezellig. Totaal mijn type. 'Hey, Bess hoe is het op school?' vraag ik als ik naast haar zitten. 'Nou ja, normaal, alhoewel je weet wel dat ik verteld heb over mijn leraar Grieks. Nou, ik had mijn huiswerk niet gemaakt en ik dacht dat hij dat niet doorhad. Zoals altijd. Maar zijn vrouw heeft hem het huis uitgezet, geen idee waarom, volgens mij omdat hij vreemd is gegaan met de lerares Biologie, je weet wel die beeldschone. Maar vandaar was hij echt helemaal niet blij, ja, als ik dat van tevoren had geweten had ik echt mijn huiswerk wel gemaakt. Maar dat was dus niet het geval. Dus toen hij erachter kwam zei hij dat ik een wéék moet nablijven. Volgens mij is echt boos op zijn vrouw en verdrietig maar om dat nou op mij af te reageren. Dat staat toch nergens op?' zegt ze. 'Nee, dat staat echt nergens' zeg ik. 'Nou, dat vind ik dus ook maar dat mocht niet baten van de teamleider is moest als nog een week lang nablijven. Dus volgende week ben ik er niet zo vaak. Maar dat is niet het enige wat er is gebeurt. Ik heb je verteld over die eter uit mijn klas toch?' Ik knik. 'Die heeft dus weer eens een stunt uitgehaald. Deze keer was het iets kleins maar als nog. We hadden met z'n allen Duits en toen zei hij ineens "Meneer, waarom leert u ons Duits leren. U kan ons beter leren hoe we van die Duisters moeten winnen". Je zou zeggen dat is niet echt erg is maar die leraar is dus echt een voetbal fanaat en altijd voor Duitsland dus die begon de helemaal te vertellen hoe geweldig Duitsland wel niet was en wat de reden waren dat ze telkens wonen en weet je wat die eter toen deed?'. 'Wat?' vraag ik. 'Hij liep gewoon de klas uit en dus toen zei de leraar..' Plots werd ze onderbroken door haar vader die binnen was gelopen. 'Bess, je moet meekomen. Nu. En Zora jij mag ook meekomen' zegt hij met paniek in zijn stem. Niet boosheid, nee, het was duidelijk paniek. 'Wat is er?' vraagt Bess ongerust. 'Het is je moeder, ze is..' meer komt er niet uit omdat hij in tranen uitbarst.

Reageer (2)

  • Borderlines

    NICKI MINAJ!!! I LOVE HER!!!(H)

    1 decennium geleden
  • 1DGEAK

    Nicki Minaj 4evah!

    ps. ik ben ook lesbi ... Ik hem me vandaag geprobeert te killen... Omdat ze op school uit schelden als: Lesbo, Bitch, en hoer...)":(huil)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen