Foto bij What must I do?     ~3~

“Ik had dit al veel eerder moeten zeggen, maar ik kon het steeds niet. Maar ik kan er nu niet meer tegen, ik moet het jullie vertellen, er moet gewoon iets aan worden gedaan, ik kan zo niet verder leven” Ik voel de tranen alweer komen, maar ik kan ze nog net bedwingen.

“Ik….. mijn vader….. hij…. mishandelt me” zeg ik zacht met mijn blik op de grond gericht. Ik wacht op een reactie, maar die komt er niet. Langzaam kijk ik naar Veerle en Evie, die me met open mond aankijken. “Dus…. dus daarom al die blauwe plekken, en die dikke lip” zegt Evie langzaam. Ja, knik ik. “Hoe lang is dit al aan de gang?” vraagt Veerle die de hele tijd stil is geweest. “Een maand of 2 denk ik”. “En waarom doet hij het?” vraagt Veerle. “Hij drinkt teveel. Eerst dronk hij alleen ’s avonds een beetje, maar het werd steeds erger en hij begon ook overdag te drinken. Ik heb hem toen eens gezegd dat hij moest stoppen met drinken, dat het niet goed voor hem was. Toen was hij zo kwaad op me dat hij me sloeg. Hij was toen ook dronken en had zichzelf niet meer in de hand. Ik werd kwaad op hem omdat hij dronken was en me daarom sloeg. Ik schreeuwde dat hij nu meteen moest stoppen. Toen heeft hij me nog eens geslagen, en sindsdien heeft hij de pest aan me en slaat hij het elke dag” zeg ik met tranen in mijn ogen als ik eraan terug denk. Veerle kijkt me geschrokken aan. “En je moeder, doet zij er niks aan dan? Laat zij het zomaar gebeuren?” vraagt Evie. “Ze wilt er wel iets aan doen, maar het lukt haar niet. Ze heeft al een paar keer gezegd dat hij me met rust moet laten, maar iedere keer als ze dat zegt slaat hij haar en zegt dat ze stil moet zijn” zeg ik. “En scheiden dan?” vraagt Veerle. “Dat wil mijn moeder wel, en ik ook trouwens, maar mijn vader dreigt dat als ze dat doet hij haar vermoord” snik ik. Het word me allemaal een beetje veel. Ik heb het nog nooit aan iemand verteld, en nu vertel ik ineens alles en door aan al die dingen terug te denken word het me nogal veel. “Ik durf nu nog maar amper naar huis. Ik ben altijd blij als school begint” zeg ik. “Ja dat snap ik best” zegt Veerle bezorgd. “Ik….” Nog voordat ik mijn zin kan afmaken begint mijn mobiel te trillen. Ik kijk op mijn mobiel en schrik als ik het sms’je lees.

Reageer (6)

  • Malificent

    O neen, zeker een dreigement van haar vader? ]=

    1 decennium geleden
  • breedbek

    Ik herken deze problemen.
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Snowfox

    Spannend!
    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Butterflies

    Liefste Appie <3

    Icg goan weer lekkur boerutig Limburgs sgrieve noa dich.

    Ich ving dat t goad luk bie dich mit sgrieve, sjun gedoan! Mien compliminte an Anita.
    Meh witse wat t ergste is, veul lui stund dur neet bie stil meh zu ein dingu gebeuru eg, en die lui zittu dur mer mit en kinne nieks doon, afsjuweliik tog! T drong opeins ef tot mich doar, dusja vando dit hei ^^

    Het spiet mich dat ik zoe laat woar mit maken, meh jeeh dur kom vanal tusche, de vulgende kier probier ich sneller te seen.

    Ps, wij schrijven heel slecht limburgs, ik las net in een boek een stukje in goed limburgs, boh veel moeilijker is dat te lezen, als dit voor pw was, had ik een 5 ofzo >.< En dat fur inge ras egte limburger XD

    XX
    Je limburgse boeretrientje wat ze eigenlijk niet is, Karen

    <3

    1 decennium geleden
  • Deathberry

    wat staat er dan?!!!
    O My F*cking God! dit is echt goed!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen