Foto bij #18

Chapter 18.
Dit heb ik aan op het feestje.

"Maria, opstaan!" Maria werd wakker door opgewonden stemmen. Ze deed haar ogen open en zag Nes, Hermione en Ginny aan haar bed staan. Ze ging rechtop zitten en keek uit het raam, het was bewolkt en er hing een mist over het terrein.
"Gelukkige verjaardag!" Nes kwam naar Maria, gaf haar drie kussen en omhelsde haar. Hermione en Ginny deden hetzelfde en ondertussen kleedde Maria zich aan. Ze gingen allemaal naar de leerlingenkamer en daar zag Maria Fred, George, Harry en Ron staan.
"Happy Birthday!" riepen ze in koor. Ze maakten er een wedstrijdje van wie er eerst bij Maria was voor haar te omhelzen. Uiteindelijk was Harry eerste.
"Yes, ik ben eerste, haha!" Hij omhelsde haar en de rest deed hetzelfde.
"Haha, dank je wel, jongens. Ik vind het heel leuk!" Maria gaf de jongens allemaal een kusje op de wang en allemaal werden ze rood. Met z'n allen gingen ze naar de Grote Zaal voor het ontbijt. De afdelingstafels zaten al erg vol, Maria keek naar de Slytherintafel maar Draco zat er niet. Ze keek even naar de Oppertafel en zag professor McGonagall lachen naar haar, Maria lachte terug.
"Fred, George? Zouden jullie mij vanavond achter het avondmaal willen helpen om hier te versieren?"
"Tuurlijk, alles voor jouw feest goed te laten verlopen." zei Fred.
"Oh, thanks! Om zeven uur hier in de Grote Zaal?" Fred en George knikten. Na het ontbijt ging Maria samen met Nes, Hermione en Ginny naar de leerlingenkamer. Ze gingen verder met het maken van hun huiswerk voor de volgende dag.
"Trouwens, weten jullie al wat jullie gaan aandoen voor Maria's feestje?" vroeg Nes plotseling.
"Eigenlijk nog niet." zei Ginny.
"Ik kan jullie wel helpen, als jullie natuurlijk willen."
"Zou je dat willen? Ik weet echt niet wat ik moet doen met mijn haar." zei Hermione.
"Sure, laten we anders nu al naar onze slaapzaal gaan en jullie moeten maar tonen wat jullie hebben." Ze gingen allemaal naar hun slaapzaal. Hermione en Ginny haalden snel wat jurken uit hun hutkoffers en Nes gaf hen tips. Uiteindelijk hadden ze allemaal een outfit te danken aan Nes. Nadat ze nog even aan hun huiswerk hadden gewerkt, was het tijd voor het avondeten. Misschien lag het aan Maria, maar ze had de indruk dat het eten er nog feestelijker uitzag dan normaal. Als de meeste leerlingen vertrokken waren, bleven Fred, George en Maria over.
"Ok, jongens. Doe maar wat jullie kunnen." Fred en George glimlachten breed en haalden dingen uit de dozen die ze bij zich hadden. De afdelingstafels werden opzij geschoven en op de vrije tafels kwamen er bordjes, glazen gevuld met eten en drinken. Waar normaal de afdelingsvlaggen hingen werden er nu vlaggen opgehangen met 'Happy Birthday, Maria!'. De lucht op het betoverende plafond veranderde in lucht met vuurwerk. Toen de tweeling eindelijk klaar was, stormde Maria op hen af en gaf hen een knuffel. Haar ogen stonden waterig.
"Oh, ik kon het niet beter doen! Jullie zijn fantastisch!" Ze gaf hen elk een kus op de wang. Het was bijna half acht en Maria begon nerveus te worden. De eersten die binnenkwamen, waren Hermione, Ron, Harry, Nes en Ginny. Ze keken allemaal naar het plafond met hun monden open.
"Wauw, Maria. Ik denk dat het een top feestje wordt!" zei Ron en ondertussen gaven de andere hun cadeaus.
"Haha, Fred en George hebben de versiering gedaan." Maria kreeg van Hermione het boek Amortentia: De voor- en nadelen. Harry gaf haar een boek over Quidditch, Ron gaf chocokikkers en nog meer snoep, Ginny gaf een veer die zichzelf kon verbeteren en Nes gaf haar oorbellen. De rest van de vijfdejaars kwam ook en nu kon het feest echt beginnen. Maar Maria wachtte nog op Draco. Hij zou toch komen? Hij was toch niet opeens ziek of zo? Opeens ging de deur van de Grote Zaal open en iedereen keek naar de deur. Daar stond hij, de jongen die Maria leuk vond, Draco Malfoy. Hij had ballonnen in zijn rechterhand. Iedereen fluisterde, maar Maria trok zich daarvan niks aan. Ze liep naar hem toe en gaf hem een knuffel.
"Wat ben ik blij dat je er bent!"
"Haha, ik ben blij dat je blij bent." Hij gaf de ballonnen aan Maria en ze knoopte ze aan een stoel. Ze nam Draco's hand en sleurde hem naar de dansvloer. Nes wist wou Maria wou doen en vroeg aan Neville, die de muziek beheerde, of hij een slow wou spelen. Neville knikte en koos een gepast liedje. Maria hoorde het liedje en legde haar armen rond Draco's nek en hij nam Maria bij haar middel. Ze keek even rond en zag Nes samen met Dean dansen, Hermione met Ron en Harry met Ginny.
"Straks om middernacht moet je met me meekomen." fluisterde Draco in Maria's oor.
"Waarom?"
"Omdat ik nog een verrassing voor je heb." Draco knipoogde naar haar. Het feestje verliep fantastisch, de mensen waren fantastisch en straks wachtte er nog een verrassing voor Maria.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen