'Ik wou je even wat vragen over die jongen van daarnet' Tom zucht en loopt dan weg. Wat kan hij toch jaloers zijn. 'Hoe heet hij? In welk jaar zit hij? In welke afdeling-' Ik onderbreek haar even.
'Dat weet ik niet hoor, enkel dat hij Remco heet' Ik kijk haar even uitdagend aan. 'Dus je vind hem leuk?' Lily begint te blozen maar ik praat verder. 'En James dan? Vind je hem niet meer leuk?' Ze kijkt nu naar de grond.
'Er is veel gebeurd in de vakantie' zegt ze sip.
'Oh, heeft hij het uitgemaakt?' Ik heb nu al spijt dat ik dat gezegd heb.
'Nee, eigenlijk... Het was nooit aan maar we hebben een soort van ruzie'
'Een ruzie? over wat gaat die ruzie dan?' Ze kijkt moeilijk.
'Het gaat dus niet over een ding. Maar over een persoon' Ik wil nog wat zeggen maar ze praat snel verder. 'Het gaat over jou, Zoé' Ik slik. 'Jij bent bevriend met Tom en, oké niet bevriend. Jullie zijn verliefd. Maar... James vertrouwt je daardoor niet meer maar ik wel. Ik zei dat je nooit slechte dingen zou doen. Ookal ga je met Tom. Ik wil onze vriendschap niet verpesten' Ik denk terug aan de vakantie. Ik heb wél slechte dingen gedaan. Ik heb een vloek uitgesproken én iemand vermoord. 'Wil je terug vrienden zijn?'
'Ja natuurlijk' zeg ik ongemakkelijk. Gelukkig komt Remco er net aan.
'Hooi Zoé, en wie ben jij?' zegt Remco.
'Ik ben Lily' zegt ze blozend.
'Zeg, eh, ik moest nog ergens naartoe, dag Lily, dag Remco' Zeg ik lachend. Ik zwaai nog naar hen en weg ben ik. Ik moet lachen bij mezelf. Ik kijk nog eens achterom en zie dat ze druk aan het praten zijn. Dat ziet er goed uit.
'Hé Zoé' zegt een jongen van Slytherin. Het is een vriend van Tom maar zijn naam weet ik niet. 'Weet jij waarom Tom zo chagrijnig doet vandaag?'
'Nee, waarom?'
'Hij zei dat ik het maar aan jou moest vragen' Oké, ik stond even te kletsen met Remco en Lily, maar is dat de reden om chagrijnig te doen? Ik denk het niet.
'Ik zal eens met hem gaan praten, weet jij misschien waar hij heen ging?'
'Hij zei dat hij nog dingen moest regelen, meer niet' Ik loop weer verder en ga op zoek naar Tom. Waarschijnlijk is hij in de bibliotheek naar een boek op zoek om de kamer te sluiten. Of hij weet al hoe het moet en is hem nu gaan sluiten. Of hij is helemaal niet van plan om hem te sluiten. Ik besluit om eerst in de bieb te kijken aangezien ik de Geheime Kamer niet weet zijn. Ik open de deur en gelukkig zie ik hem daar aan een tafeltje zitten. Hij is aan het lezen in een boek. Ik ga tegenover zitten aan zijn tafeltje.
'Tom?' vraag ik. Hij kijkt even op maar als hij ziet dat ik het ben leest hij terug verder. 'Tom, wat is er?'
'Er is niks en ga nu weg' Zegt hij zonder me aan te kijken. Ik zucht en sta terug recht.
'Best. Dan ga ik maar' Ik hoor hem zuchten en staat dan recht. Hij kijkt even dat er niemand in de buurt is en loopt dan naar mij.
'Ik weet hoe ik de kamer moet sluiten' zegt hij. 'Ik ben niet boos op je, ik wilde gewoon even alleen zijn' Hij streelt met de rug van zijn hand over mijn wang. Hij kijkt me recht aan. Nu weet ik zeker dat hij verliefd op me is. Zijn blik, hoe hij naar me kijkt. Het is zo duidelijk. Hij wilt net zijn lippen op de mijne drukken toen er weer iemand binnen komt.
'Ik weet een betere plek' fluistert hij in mijn oor. 'Waar niemand ons stoort. In de badkamer van de klassen oudste.' Ik knik tevreden. De vorige keer dat we daar hadden afgesproken was me wel bevallen. 'Kom om 12 uur middernacht naar daar, oké?' Ik knik en toen ging hij weer verder lezen in zijn boek.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen