Nee Staat er op de bladzijde. Ik klap het boekje toe. Zou ik Tom gaan opzoeken? Of zou ik Zoé opzoeken? Misschien is het beter als ik Zoé opzoek. De deur gaat open en Hermione komt binnengelopen.
'Hey, ben je klaar met dat boekje?' vraagt ze.
'Ja, waarom?' vraag ik.
'Harry wilt het terug als je klaar bent.' Zegt ze. Ik knik en geef het boekje aan haar. 'Wat heb je ermee gedaan?' vraagt ze terwijl ze door de lege pagina's van het boekje bladerd.
'Ik heb er wat in geschreven, maar ik heb niets gevonden.' Ze knikt en bladerd nog eens snel door het boekje en kijkt dan met grote ogen naar een pagina die open ligt.
'Hermione, wat is er?' vraag ik bang.
'Er- er staat iets in geschreven.' Zegt ze stil.
'Wat dan?' Ik trek het boekje uit haar handen en lees de zin.
'Onze familie zal snel weer herenigd worden. Dan zal ik sterker zijn dan ooit te voren.' Lees ik hardop voor. Ik schrik en laat het boekje op de grond vallen.
'De familie van YouKnowWho?' vraagt ze. 'Wie is dat? Heeft hij dan een familie?' Ik pak het boekje met trillende handen terug van de grond. Straks verraad het dagboek mijn geheim nog. Hermione heeft een pen gepakt. 'Vraag het.' Zegt ze.
'Wat?' Ik weet niet wat ze bedoeld.
'Vraag wie zijn familie is aan het boekje.' Ze geeft me een pen. Moet ik dit echt doen? Als er straks mijn naam komt te staan ben ik dood.
'Hermione, dat wil ik niet.' Ze kijkt me vragend aan. 'Ik bedoel dat hij in dit boek nog maar 16 jaar is. Dus dat weet hij nog niet.' Ik tril nog steeds. Ik haat het om te liegen tegen haar. Hij weet het wel want ik heb het net gezegd tegen hem.
'Maar Alexis, we kunnen het toch proberen?' Ze pakt het boekje en de pen uit mijn handen.
'Nee!' Roep ik. Ze kijkt me terug vragend aan. 'Hij weet het niet, ik had het daarnet al gevraagd.' lieg ik.
'Goed,' zegt ze. 'Maar ik ga het tegen Dumbledore zeggen. Hij weet misschien wie zijn familie is. Ga je mee?' Ik neem opgelucht adem. Ik knik en samen lopen we de kamer uit.

Hermione klopt op het deurtje van Dumbledore. Hopelijk vertelt hij het niet. Harry en Ron zijn ook meegekomen naar Dumbledore. Het deurtje gaat stilletjes open.
'Alexis, Hermione, Harry, Ron. Wat doen jullie hier?' Vraagt Dumbledore vriendelijk. Iedereen lacht lief naar hem behalve ik. Ik moet hem niet zo. Ik weet niet waarom, hij heeft misschien wel alles over mijn moeder en vader verteld. Toch is er iets met hem wat mij niet bevalt. Hij laat ons binnen en we gaan allemaal op een stoeltje zitten.
'Professor, we moeten u iets belangrijks vertellen.' Hij kijkt ons aandachtig aan. 'Het gaat over...' Ze komt even niet uit haar woorden.
'Voldemort' Vul ik haar aan. Ze kijkt me even geschrokken maar ook een beetje kwaad aan. Alsof er iets kan gebeuren als ik die naam zeg. Maar ze gaat al snel verder met het verhaal. Ze begint bij het begin dat ze een dagboekje hadden gevonden van Tom Riddle. Maar er stond niets in. En dat ze er dan achter waren gekomen dat als je iets schrijft, het verdwijnt en dat je er een antwoord op krijgt. Maar dan zegt ze dat ik het had meegenomen en dat als ze terugkwam en ze het boekje open deed, er iets vreemds in stond. Dumbledore kijkt me aan en vraagt dan wat aan mij.
'Alexis, wat heb je met het boekje gedaan toen Harry, Ron en Hermione weg waren?' Ik wist dat hij dat ging vragen. Want ik ben natuurlijk de dochter van hém.
'Professor, ze kan er niets mee te maken hebben.' zegt nu Harry voordat ik kon antwoorden op zijn vraag. 'Er stond in het boekje Onze familie zal snel weer herenigd worden. Dat kan ze er toch niet zelf in hebben geschreven?'
'Natuurlijk niet, of wel soms Alexis?' Ik schud mijn hoofd. Ik kan niet geloven dat hij dat vroeg. Ik heb nooit gewild om zijn dochter te zijn. Maar nu weet ik wel dat hij me niet vertrouwd.
'Weet u misschien wie de familie van YouKnowWho is?' vraagt Harry aan Dumbledore. Als hij nu mijn naam gaat uitspreken dan wring ik zijn nek om!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Reacties?(A)

Reageer (2)

  • Nikkietjuuhh

    ooeehh XD

    1 decennium geleden
  • Duizendblad

    Hahaha !! Dumbledore wordt bedreigd !!
    Schrijf snel verder !!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen