Zondag verliep traag, maar tegelijkertijd ook heel snel.
Het grootste deel van de dag zat ik aan het portret van Niall bezig en anders deed ik nog wat huiswerk voor het geval er nog meer zou bijkomen komende week.
Toen ik de dag erop, maandag, snel mijn ontbijt naar binnen propte, melk uit het pak dronk en daarna de voordeur met nog één schoen in mijn handen en mijn mond vol voedsel opentrok verstijfde ik ter plekke. Ik moest me vasthouden aan de deur om niet om te vallen.
Ik had me die ochtend overslapen, en had me vlug moeten klaarmaken. Ik wist dat ik te laat ging zijn, maar het was beter om maar een kwartier te missen dan het hele eerste lesuur. School was nu al zeker vijf minuten bezig, dus het was onverwachts om de jongen op mijn oprit te zien. Hij had een rode neus van de kou en hij zat bijna helemaal weggemoffeld in zijn dikke jas. De winter kwam er nu echt aan.
‘Hoe lang had hij daar al gestaan?’ vroeg ik me af.
‘Hey,’ zei Niall schor en ik voelde me schuldig omdat ik hem hier gewoon in de kou heb laten staan, ook al wist ik niet dat hij hier was. Ik probeerde snel iets te bedenken maar het enige plan dat mijn hersenen wouden aanmaken was om hem binnen uit te nodigen en bij hem te blijven tot zijn lichaamstemperatuur terug omhoog is gestegen.
Ik sloeg alle begroetingen over en wenkte hem naar binnen. Niall keek me dankbaar aan. Misschien was het nog niet zo erg om te laat te komen als ik zei dat Niall bijna was doodgevroren? Dat was natuurlijk een idiote gedachte. School zou dat niet als een geldig excuus aannemen.
Ik nam Nialls hand vast, zo natuurlijk, en ik schok van mijn eigen handelingen. Maar veel tijd om geschokt te blijven was er niet. Ik leidde hem naar de knusse zithoek en zette hem in een grote stoel. Die, hoe cliché, waar mijn vader altijd in zat.
Ik stookte vlug de haard aan en Niall trok zijn ijskoude jas uit. Ik nam hem aan en legde hem op een stoel voor de haard zodat die ook zou opwarmen.
Ik liet Niall even alleen om twee koppen chocomelk te maken en na een tijdje liep ik terug me brandend hete koppen in mijn hand. Niall zag er op slag al beter uit, hij had weer een gezonde blos op zijn kaken en zijn neus was niet meer zo rood.
Ik ging voor hem zitten en met mijn ogen op hem slurpte ik van mijn chocomelk.
‘Wat deed je daar?’ vroeg ik toen ik zeker wist dat Niall was opgewarmd.
‘Ik wou samen met jou naar school lopen, en had zo’n gevoel dat jou zo iemand was die altijd snel op school was dus kwam ik hier extra vroeg aan.’ Ik probeerde te verbergen dat ik moest blozen. Zonder geluk natuurlijk. Hij had helemaal gelijk. Ik had echt een hekel aan te laat komen. ‘Maar toen ik aanbelde deed niemand open. En het was nog te vroeg om dan al op school te zijn, dus wachtte ik. Maar je kwam maar niet buiten.’ Ik voelde me schuldig toen hij praatte. Alsof ik bijna een moord had gepleegd. ‘Ik wou net naar school vertrekken toen je halsoverkop de deur opentrok.’
‘Het spijt me zo,’ zei ik vlug.
‘Voor wat?’ grinnikte hij. ‘Omdat je je hebt overslapen?’
Ik haalde mijn schouders onverschillig op en we moesten beiden grinniken.
‘Zullen we maar naar school vertrekken?’ vroeg ik toen Niall zijn lege tas op tafel zette. ‘School zal ondertussen wel al bezorgd zijn,’ vervolledigde ik mijn zin, en Niall stak zijn schouders in de lucht. Ik fronste mijn wenkbrauwen.
‘Wat vind je ervan als we eens niet naar school gingen vandaag?’ stelde hij zo nonchalant mogelijk voor.
‘Spijbelen?’ piepte ik.
‘Zo kan je het noemen. Je kan het ook ‘Een dagje vrijaf’ nemen noemen.’
Ik wou dolgraag naar school. Ik had in mijn leven nog maar een paar lessen gemist, omdat ik het haatte om in te halen en nu wou Niall me gewoon overhalen om te spijbelen!
Maar aan de andere kant zou ik wel de hele dag bij Niall zijn. En zou ik geen gepest moeten aanhoren van Nialls zogezegde ‘vriendengroepje’. Hmmm… De verleiding was groot.
Ik keek op van mijn tenen en keek Niall aan.
‘Oké. Wat gaan we doen?’ vroeg ik.


Omdat het echt eeuwen geleden is dat ik heb geactiveert, en omdat ik geen abo's verloren ben maar er alleen maar heb bijgekregen. Een extra lang hoofdstuk (: Hope you'll like it ;3 x

Reageer (6)

  • AyaMalik

    Nee hè gaan ze spijbelen
    (eigelijk zou ik ook spijbelen als Niall dat aan me vroeg:P)
    Snellllllllll verduuuuuuuuuuuur. :)

    1 decennium geleden
  • Prikkeldraad

    verdeeeeer +abooo

    1 decennium geleden
  • Prikkeldraad

    verdeeeeer +abooo

    1 decennium geleden
  • Jaidon

    Nieuwe abo! <3
    Snel verderrrr (dance)

    1 decennium geleden
  • MCourtois

    Mooi !

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen