'Kijk daar, Weasley en zijn vriendinnetje!' Lacht Blaise als we voorbijkomen. Hij steekt zijn voet uit waardoor Hermione struikelt en op de grond beland. Iedereen begint te lachen. Ze probeert recht te staan maar belandt weer op de grond. Ik moet daardoor ook wel even glimlachen. Gelukkig dat niemand het zag. Dat hoop ik toch. Ron kijkt hen boos aan en wilde net wat roepen toen Harry en Ginny aankomen.
'Ach laat ze toch doen.' Harry trekt Hermione recht en loopt samen met Ginny terug naar de eetzaal. Hermione en Ron lopen ook verder en vergeten mij helemaal. Ik rol met mijn ogen.
'Jullie moeten heus niet op mij wachten, hoor!' Roep ik hen na. Maar niemand hoort me. Ze zijn allemaal klef bezig, wat ik zo haat. harry is met Ginny, Ron met Hermione en ik, ik ben helemaal alleen. Ik zucht en kijk dan opzij. Ik had helemaal niet gemerkt dat het groepje van Draco hier nog stond. Sommigen waren al vertrokken, enkel nog een paar jongens waren over gebleven waaronder Draco zelf.
'Laten je vriendjes je in de steek?' Vraagt Draco breed grijnzend. Hij zet een stap in mijn richting waardoor ik een stap naar achter zet.
'Nee,' Zeg ik stilletjes. Ik kijk nog eens naar hun tafel. Ze zitten gezellig te kletsen, ze missen me blijkbaar niet. Plots voel ik de hand van Draco op mijn schouder. Ik had niet door dat hij dichter was komen staan. En zijn vrienden zijn nu gaan eten. We zijn dus alleen met zijn tweetjes. Ik kijk terug naar de tafel van Griffindor zonder Draco zijn hand van mijn schouder te slaan. Het voelt op een of andere manier wel goed. Ik zet een verbaasde blik op. Hermione geeft Ron speels een kusje op de mond. Als Draco hier niet zou staan zou ik nep-kotsgeluiden maken.
'Iew!' Zeg ik perongeluk luidop.
'Wat?' Vraagt Draco verward. Het zijn zijn zaken toch niet?
'Hermione en Ron!!' Zeg ik lachend. 'Dat moest ik echt niet zien!' Draco moet nu ook lachen.
'Misschien moeten we maar gaan eten?' Zegt Draco grijnzend. Ik heb nog altijd reuze honger als ik er zo aan denk.
'Ja, dat denk ik ook.' Zeg ik glimlachend naar Draco. Maar ook verward omdat ik net een soort van gesprek met hem had. Hij doet normaal nooit aardig tegen mij. Voor even was ik al mijn problemen vergeten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen