Foto bij Part 5

Ik sta te wachten met Woof stevig naast me tot de deur opengaat maar er gebeurt lange tijd niets, als ik op het punt sta om weg te lopen vliegt de deur open en word ik met een ruk naar binnen getrokken, 'Au!' gil ik. Er wordt een hand over mijn mond gelegd, 'ssht, wacht even' fluistert een bekende mannenstem, ik wist het! Een deel van mijn angst valt weg, omdat de man uit de bibliotheek een beetje bekend is en ik dus niet bij een of andere gek terecht ben gekomen.
Ik wordt op een bank of stoel neergezet en de hand verdwijnt van mijn mond. 'Wat doe je hier?' vraagt de man.
'Ik dacht dat dat de bedoeling was?' zeg ik.
'Ja...Maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat je zou komen' bekent hij.
'Nee, ik ook niet. Dus...Waarom wilde je dat ik kwam?'
Da man zucht diep en kreunt zachtjes, alsof hij heel diep nadenkt. 'Je moet me beloven' begint hij, 'dat je níemand hier iets over verteld. Kan je dat?'
Ik twijfel even. Blijkbaar moet ik nu antwoord geven, voordat ik weet wat ik hier eigenlijk kom doen. Maar als deze man me kan helpen, heb ik daar alles voor over.'Ik beloof het' zeg ik.
'Hmmhmm' doet de man, 'Heb ik het goed, als ik zeg, dat jij er alles voor over hebt om weer te kunnen zien?' vraagt hij, alsof hij net mijn gedachten gehoord heeft. Ik knik.
'Oké...ik kan er, heel misschien, voor zorgen dat dat mogelijk is. Maar er zit wel een grote prijs aan'
Ik begin te bedenken hoeveel geld ik zou hebben, hoeveel geld mijn ouders ervoor over zouden hebben om mij te helpen. Het zal wel heel veel kosten, misschien veel meer dan mijn familie zich zou kunnen veroorloven. Ik hoor de bank, of stoel, tegenover me kraken en de man, lang me heen, heen en weer lopen. Hij zucht een paar keer diep en af en toe mompelt hij wat. 'Heb je ooit gehoord van vampiers?' vraagt hij. Ik probeer te bedenken of ik dat begrip eerder heb gehoord maar het kwam me niet bekend voor. 'Nee' zeg ik.
'Het zijn...mensen, onsterfelijke mensen, lastig uit te leggen. Zou je ergens informatie vandaan kunnen halen?' vraagt hij.
Ik knik langzaam, 'Mijn computer praat' Ik gebruik hem niet vaak, maar als het nodig is, is hij erg handig. Even was het stil, dan hoor ik de man snuiven, 'verdomme! Je moet weg hier, snel!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen