Ik zet voorzichtig een stap naar voren. Iedereen kijkt me bang aan. Ik heb zelfs Dumbledore nog nooit zo gezien.
'Ze staat aan onze kant.' Zegt Bellatrix plotseling. 'Draco, doe het nu!' Maar hij doet niets. Sneep loopt naar voren en-
'Avada Kedavra!' Roept Sneep en Dumbledore valt levenloos op de grond. De dooddoeners beginnen te juichen en ik zie Harry naar Dumbledore rennen.
'Professor, professor!' Snikt hij. Ik wil naar hem toe rennen maar iemand pakt me aan mijn pols vast en trekt me naar buiten. Het is Draco.
'Je moet meekomen.' Zegt hij. Ik knik en samen met Draco loop ik Bellatrix en de andere dooddoeners gehaast achterna. Ze loopt naar het huisje van Hagrid en zet het in vuur en vlam. De dooddoeners beginnen nog harder te juichen en te roepen. Daarna verschijnselen ze één voor één. Als laatste zijn ik en Draco aan de beurt. Hij pakt mijn hand stevig vast en samen verschijnselen we naar zijn villa.

'Dus je bent terug?' Zegt Zoé nadat ik mijn hele verhaal heb gedaan.
'Nou ja, als dat mag, ja.' Zeg ik glimlachend. Ze knikt blij en ze neemt me in haar armen. Alsof ze dat zolang heeft moeten missen. Maar dat zal ook wel zo zijn. Na een tijdje laten we los en ik besluit om het huis eens te gaan verkennen. Het is wel vreemd dat alle dooddoeners me bang of juist blij aankijken. Dan kijk ik ze enkel met een geforceerde glimlach aan.
Ik stop bij de deur die normaal gezien mijn kamer moet zijn. Net voor ik de deurklink aanraak gaat de deur vanzelf open.
'Oh, sorry Princess. Ik heb je koffers hierheen gebracht.' Zegt een dooddoener ongemakkelijk. Princess? Is dat een nieuwe bijnaam van mij of zo?
'Mijn koffers? Zijn die niet allemaal nog in Hogwarts?' Vraag ik me luidop af.
'Daar wordt allemaal voor gezorgd.' Zegt de dooddoener en loopt weg. Mijn kamer heeft groene muren en er staat enkel een bed, een nachtkastje en een kast waar al mijn kleren in moeten passen. Op het nachtkastje staat een ingekaderde foto met Zoé en Tom toen ze nog op Hogwarts zaten. Er wordt geklopt op de deur en ze gaat zachtjes open. Het is Draco met een krant in zijn handen.
'Er staat niet bepaald iets goed in.' Zegt hij als hij merkt dat ik naar de krant staar. Hij gooit de krant op bed en komt naast mij zitten.
Dumbledore is dood.
Gisterennacht is Dumbledore vermoord in Hogwarts teruggevonden. Dooddoeners waren binnengedrongen in het kasteel van Hogwarts en hebben hem vermoord. De dader is nog niet bekend.
'Het wordt nog erger.' Zegt Draco. Ik slaag snel een pagina om.
Het geheime wapen van YouKnowWho?
Je leest het goed, YouKnowWho heeft al 15 jaar lang een geheim wapen. Hij heeft een dochter. Ze wordt 14 à 15 jaar geschat. Het ergste is dat niemand weet hoe ze er uit ziet of wat haar naam is, dus kan ze zelfs op Hogwarts zitten.
Mijn ogen worden groot. Hoe weten ze dit? De enige die er wat van zouden kunnen weten is Harry, Hermione, Ron of Dumbledore, maar aangezien hij dood is kan dat dus niet.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen