Foto bij 64| D...

Dankje voor alle geweldige reacties :'D
Genius! :'D


Dinsdag had Fay afgesproken met Draco bij het meer tijdens een tussenuur. Het kwam goed uit omdat Ron dat tussenuur gebruikte om voor zwerkbal te trainen met Harry. En dat vond ze gek genoeg helemaal niet erg. Fay zat met haar rug tegen een boomstam en speelde met haar toverstok terwijl ze op Draco wachtte. Er was haast niemand bij het meer alleen verderop zaten een paar Ravenclawers van het eerste jaar.
Maar die merkte niet eens dat Fay er was en ook niet toen ze vrolijk naar Draco zwaaide toen ze hij bij het meer arriveerde. ''Dray!''Zei ze opgewekt en ze sprong op om hem een knuffel te geven. Er verscheen een beetje kleur op Draco's bleke wangen. Hij was het nog steeds niet gewend dat Fay hem knuffelde aangezien dat voor de nodige gevoelens zorgde.
''Ik heb je gemist''Zei Fay en ze liet hem weer glunderend los. ''Ik zag je twee uur geleden nog''Grinnikte Draco en hij ging samen met Fay op het gras zitten. ''Wel, twee héle lange uren''Zei Fay en en ze prikte hem even in zijn zij. ''Heb je mij ook gemist?'' ''... Ja''Zei Draco en hij bloosde dit keer wat erger. Eigenlijk verstreek er geen tijd dat hij niet aan haar dacht. En zijn verdriet om het feit dat ze onbereikbaar was hoopte zich steeds meer op. Fay glimlachte en knipperde liefjes met haar ogen. Ze vond het zo stom dat hij niet in Gryffindor zat.
Draco was absoluut een geweldig iemand en ze kon eigenlijk niet bevatten dat ze zes jaar lang dacht dat hij een arrogante kwal was. Het schattigste nog wel was dat hij alsmaar bloosde, zó lief! Opeens kreeg ze weer, een wat Harry een hyperactieve aanval noemde en begon ze Draco onverwachts te kietelen. ''Hé! -Haha- Stop... -haha- Fay!''Lachte Draco en hij probeerde haar weg te duwen. ''Sorry, ik spreek geen Lacheriaans, probeer eens Engels''Grinnikte Fay. Ze werd er echt helemaal melig van.
''Fay!''Herhaalde Draco die nu niet alleen door Fay der gekietel moest lachen. ''Nou dan niet, hè''Zei Fay terwijl ze ophield en hem quasi zielig aan keek. Waardoor Draco moest lachen. Fay grinnikte even en liet zich achterover zakken op het gras terwijl ze Draco met zich mee trok.
''Weetje, Dray''Begon ze na een tijdje en haalde even diep adem. ''Misschien ben jij ook wel mijn beste vriend.'' Draco wist niet wat hij moest zeggen en zweeg maar. Natuurlijk was het leuk dat ze vrienden waren, maar eigenlijk wilde hij meer dan vrienden zijn.




De dagen die volgde verstreken ontzettend snel en voor Fay het wist was het al weer vrijdagavond. En nam Ginny Weasley grijnzend plaats tegen over haar aan de tafel in de leerlingenkamer. Fay was echter bezig met het bestuderen van een moeilijk recept in haar toverdranken boek en maakte aantekeningen. Ginny bleef haar grijnzend aankijken tot dat Fay een beetje geïrriteerd opkeek en haar aansprak. ''Wat is er?'' ''Waar is Ron?''Vroeg Ginny, haar stem klonk nogal raar. ''Die oefent samen met Harry op het zwerkbalveld voor de selectie-training''Antwoordde Fay. ''Oh''Zei Ginny en even was het enkele minuten stil en had Fay zich weer geconcentreerd op haar boek.
''Malfoy is leuk, hè?''Zei Ginny plotseling en ze grijnsde nog breder.
''Hoe bedoel je?''Vroeg Fay zonder op te kijken. ''Nou, ik merk dat je wel erg veel in zijn buurt hangt de laatste tijd en hij is eigenlijk zeker niet mis. Als je zijn karakter niet meetelt''Voegde Ginny er nog een beetje onverschillig aan toe. ''Draco is best lief hoor!''Flapte Fay eruit en ze kleurde een beetje rood toen Ginny hem triomfantelijk aan keek. ''Je noemt hem bij zijn voornaam. Nou, dat zegt genoeg''Zei Ginny.
''Genoeg wat?''Vroeg Fay lichtelijk geïrriteerd. ''Laat maar...''Mompelde Ginny, ''Ga je het nu eigenlijk uit maken met Ron?''
''Wat? Nee! Hoezo?''Zei Fay half geschrokken. ''Nou, je bent op Malfoy''Zei Ginny prompt en dat deed Fay's humeur niet veel goeds. ''Niet!''Snauwde ze, ''Hoezo denk je dat?'' Ginny zuchtte eerst en vervolgde toen: ''Ten eerste, de manier waarop je naar hem kijkt als hij in de buurt is. En ten tweede... Je aantekening is mislukt aangezien er doodleuk heel versierd de naam 'Draco' staat en er geen spoor te bekennen is van het recept dat je moet leren.'' Fay fronsde en keek naar haar perkament en voelde hoe een koud gevoel door haar lichaam trok.
Ginny had gelijk, ze had amper aantekeningen gemaakt maar Draco's naam meerdere malen opgeschreven met een rijkversierde D. Toen ze opkeek naar Ginny zag ze dat ze breed grijnsde, wel geamuseerd. Maar de lichte teleurstelling was van haar ogen af te lezen.



Reageer (5)

  • Delic

    Haha, Fay toch, als Snape dat had gezien x3

    1 decennium geleden
  • Valentinaa

    hahaha i love fay !!

    1 decennium geleden
  • SCORPlO

    haha best wel geniaal .. xd

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VERDER

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    hihi, geweldig!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen